Lagbanner
Höstrysaren fortsätter för Peking!

Höstrysaren fortsätter för Peking!

Spelmässigt Pekings bästa match på länge gav ett kryss efter 1-1 mot BP. Efter en relativt jämn första halvlek, förde IFK spelet under i stort sätt hela andra halvleken utan att lyckas skapa dom riktigt heta målchanserna. Beröm ska även ges till BP som gjorde en mycket solid defensiv insats. Om något lag förtjänade 3 poäng så var det dock IFK men det är ju inte alltid man får vad man förtjänar, varken i livet eller i fotboll.

Betygskalan:
1. Underkänd
2. Svag
3. Godkänd
4. Bra
5. Mycket bra
6. Redo för en bättre liga
7. Landslagsklass

David Mitov Nilsson  3
Tror knappt Mitov behövde duscha efter matchen. Tur att oktober-kvällen var varm, för DMN hade inte mycket att göra. Trots det så är det en viktig räddning vid ställningen 0-1 som gör att Mitov blir godkänd ikväll. BP:s mål ser billigt ut, trots att det inte allt för hårda skottet styr på en IFK-spelare så ser det långt ifrån otagbart ut!

Dino Salihovic  3
En bra insats av Dino, det behövde han efter en hel del kritik under hösten. Blir även ikväll omsprungen ibland alldeles för enkelt men kämpar tillbaka bollen vid flera tillfällen. Gör det även riktigt bra offensivt första 20 minuterna i andra halvlek och gör sig inte heller skyldig till dom sedvanliga bolltappen.

Amadeus Sörgaard  3
Känns som att Amadeus har tagit tillbaka startplatsen för att behålla den dom sista tre matcherna, utan att för den skull glänsa mot sina forna lagkamrater i BP. Han utmärkte sig inte jättemycket men det behöver inte vara negativt för en mittback. Vid ett tillfälle blev Amadeus alldeles för passiv i eget straff-område vilket skapade en farlighet men var i övrigt oftast på rätt plats.

Max Watson  4
Gamla Max var tillbaka, stabil och resolut. Många rensningar och knappt ett misstag, trots att han stångades mot skytteliga-ledaren Nikola Vasic.

Yahya Kalley  3
Tillbaka efter skada och på gränsen till ett högre betyg men har fortsatt svårt med beslutsfattandet när han är bollförande. När han har löst det kommer han att kunna bli en riktigt bra ytterback med sin speed.

Trasten  4
Kul att se Trasten på gott humör, inget gnällande och dåligt kroppsspråk som tyvärr varit allt för vanligt under året. Fina inlägg och bra press-spel och nickar in det så viktiga kvitteringsmålet!

Jesper Ceesay  3
En gedigen insats av Jeppe. Blev utsedd till hemmalagets bästa spelare på Parken, så bra tyckte dock inte jag att han var. Tog ett gult kort i slutminuterna  och är avstängd igen. Hade han inte tagit det gula kortet kunde det istället ha resulterat i ett baklängesmål, så han gjorde det för laget och det bara älskar jag! Där är han ett föredöme, iaf i mina ögon.

Jacob Ouro Ortmark  4 (ut 74)
Första starten i Allsvenskan efter det mycket långa skade-uppehållet. Av det sågs i stort sätt ingenting, tycker att Ortmark gör en av sina bästa matcher i IFK-tröjan. Tog för sig direkt och bad om mycket boll. Så viktigt i den situation Peking befinner sig att spelarna inte gömmer sig, vilket är vanligt när lag spelar med kniven mot strupen. Det syntes att han njöt av att spela fotboll igen, det unnar vi verkligen vår egen lilla konstnär.

Moutaz Neffati  3 (ut 91)
Underbar inställning och attityd, gör alltid jobbet! Väldigt stark första 45, betydligt mer anonym efter paus och borde nog blivit utbytt med 20 minuter kvar då han upplevdes kämpa med krampkänningar under en lång period.

David Moberg Karlsson  5 (ut 63)
Härligt med DMK i startelvan och enligt mig bäst på plan, trots att han gick av med en knapp halvtimme kvar av matchen. Han bidrar verkligen med något extra och det är spännande att se honom spela fotboll. Fin och synnerligen viktig assist till 1-1 målet. Kvällens IFK:are!

Totte Nyman  4
Äntligen tillbaka efter tå-skadan. Spelade på sprutor och kanske var de det som gjorde att han såg lite hämmad ut första kvarten. Var sen involverad i mycket och vinner en hel del närkamper och som vanligt hjälper Totte även till i defensiven.

Inhoppare:
Laorent Shabani  3 (in 63)
Får en halvtimme på plan och det händer väl inte enormt mycket omkring Shabani men gör inte bort sig på något sätt, utan är bra nog för att bli godkänd.


Vito  2 (in 74)
Spelar exakt 20 minuter, vilket är gränsen för att jag ska betygsätta. Efter några relativt fina insatser under hösten gör Vito ett svagt inhopp ikväll.

Tim Prica spelade för kort tid för att betygsättas.

 

Mathias Dahlbergrappestad1970@gmail.com2024-10-22 02:59:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Bottenbetyg efter bottennappet mot Blåvitt
Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås