Lagbanner
Grimsta IP, 2024-05-19 14:00

Brommapojkarna - IFK Norrköping

IF Brommapojkarna - IFK Norrköping den 19 maj 2024 14:00 på Grimsta IP
Förra året var det Glens tur att försöka betvinga BP på Grimsta! I år är det Andreas som får försöka! Vi hoppas på bättre lycka för honom än det Glen åstadkom!

IF Brommapojkarna - IFK Norrköping den 19 maj 2024 14:00 på Grimsta IP

AIK fick stryk med 5-0 matchen innan de mötte IFK! BP fick stryk av Djurgården med 5-0 matchen innan de ska möta IFK! Kommer de vinna med 6-2 hemma mot IFK också? Dessvärre var IFKs match mot Kalmar en av de tråkigare matcher jag sett på länge.. Nu möter vi BP på bortaplan också och blir det en lika tråkig match igen så jublar vi säkert över en poäng igen.

Det var ingen rolig fotboll IFK presterade mot Kalmar, med bakåtpassningar och stillastående spelare utan fart och fläkt, men det kanske är ett måste när bottenträsket närmar sig och kan suga i sig IFK fortare än kvickt! En poäng är viktig! Nu möter IFK ytterligare ett lag som ligger efter i den Allsvenska tabellen och som också är i behov av alla poäng, så det blir ytterligare en ångestladdad match med kanske en fembackslinje och defensivt spel för en poäng igen, vilket normalt är helt OK på bortaplan. 

Jag har ju kvar en av mina önskningar sedan förra matchen att få se Ísak Andri Sigurgeirsson på plan  under andra förhållande än under uppvärmningen! Han gjorde ju faktiskt ett av målen mot BP på Grimsta förra året! För att Sigurgeirsson ska få spela måste någon av Traustasson, Nyman eller Prica lämna plan enligt Alm. Med nya rapporter från lördagens träning (18/5) verkar det som om Sigurgeirsson matchas bland de spelare i den vanligtvis tilltänkta startelvan imorgon på Pricas bekostnad! Se det tänkbara laget nedanför!

Men det är klart med fembackslinje få väl inte anfallarna så mycket att göra? Om det inte blir några "långa bollar på Bengt" !

Efter BP-matchen kan IFK som bäst ligga på en 8:e plats och som sämst 14:e plats. Det ser ljust ut för laget vars stjärna blinkar blå! Kan tolkas både positivt och ironiskt beroende på resultatet mot BP!

Framåt Kamrater!

Matchen sänds på Discovery+ och TV4 Play med början 13:45!

Jag högaktar också alla supportrar som med buss eller bil åker upp till Stockholm och Grimsta för att stötta på plats!

De flesta av Exilsnokarna kommer att vara på plats på Grimsta, och de som har tid och lust kan samlas innan matchen på Sportbaren the Corner! Den ligger på Hässelby torg 10 nära tunnelbanan och har en stor uteserververing. Det blir fint väder imorgon så kom ihåg solglasögon och solskydd. 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2024-05-18 13:15:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås