Lagbanner
Borås Arena, 2022-08-14 17:30

Elfsborg - IFK Norrköping

IF Elfsborg - IFK Norrköping söndag 13 augusti 2022 17.30 på Borås Arena
Första matchen för Glen Riddersholm! Har han sett att det behövs förändringar i laget för att få sin vinnarskalle nöjd?

IF Elfsborg - IFK Norrköping söndag 13 augusti 2022 17.30 på Borås Arena

Nu är epoken Norling definitivt över och epoken Riddersholm tar över! Med tanke på att Danmark är vida bättre i fotbollsvärlden än Sverige för tillfället så kan det vara ett smart drag att anlita denna välmeriterade, för de flesta av oss okände, tränare. Jag misstänker att, som allt förändringsarbete, så tar förändringar en tid för sig att sätta sig. Dagens trupp och startelva blir säkert någorlunda lik förra veckans.

Nu är det dags för två föreningar, som gått sämre än väntat under året, att mötas igen. Det var nog inte många som gissade i våras att både Elfsborg och IFK skulle återfinnas i ingenmansland efter 17 spelade matcher!

Men nu till dagens match! Frågorna för mig är som sagt om de nya  spelarna kommer att finnas med i startelvan, Traustason har att avvakta tillökningen i familjen innan han kommer hit, och om Marco Lund tas till nåder av sin landsman? 

Min startelva blir så här, med brasklapp för Agardius/Lund, om brödrna Gudjohnsen får spela mot varandra och hur starkt det italienska intresset är för Levi?

Jansson
Ekpolo Wahlqvist Eriksson Agardius
Ortmark Skúlason Sigurdsson
Levi Totte Shabani
Bänken: Lindgren, Lund,Telo, Salihovic, Gudjohnsen, Eid, Sema, Chabo och Kamdem Tibell.

Elfsborg då?
Efter en klar förbättring under de två senaste säsongerna, trodde nog många att de skulle hålla till i toppen i år också, men så blev det inte. Förklaringen kan ligga i, dels en misslyckad säsong med Europaspel utan någon framgång alls, dels några flyktade spelare. Nu har de fått hem ett par stabila backar, vilket troligtvis gör det svårare för IFK att gå vinnande ur matchen.

Förändringar i truppen sedan mötet i Norrköping:

Nya:
Backar: Sebastian Holmén från Caykur Rizespor, Turkiet och Niklas Hult från Hannover 96
Flyktade:
Backar: Oliver Zandén till Toulouse, Gustaf Lagerbielke lån till Degerfors
Mittfältare: Simon Olsson till Heerenveen och Kevin Holmén lån till Skövde AIK.
Anfallare: Prince Isaac Kouame lån till Skövde AIK.

När vi mötte dem hemma låg de på 7:e plats och IFK på 9:e. Så de har nu rasat 3 platser mot IFKs 2. Oavsett resultatet, i alla fall inom rimliga gränser, kommer IFK att ligga efter Elfsborg efter morgondagens match.

Elfsborg har nu sex matcher i rad utan seger, Häcken 1-1, AIK 2-2, Bajen 0-3, Kalmar 0-1, Häcken 4-4 och Mjällby 1-1 med tabellen: 6 0 4 2 8 -12 4
Jämföra med IFKs avslutade svit: 8 0 3 5 4 -14 3

Ska Elfsborg använda sig av IFK, som IFK använde sig av Degerfors,för att avsluta en trist svit? Ja, mycket talar för detta. De har ju förstärkt med två backar med internationell rutin och med IFKs svaga målskytte så kan detta bli tungan på vågen. Vi kan ju även konstatera att IFK behöver göra en ny Kalmarmatch, att vinna på bortaplan, mot ett lag som vi haft relativt svårt mot några matcher på bortaplan ,0-1,1-2,0-0. 

Det kan ju också vara intressant att konstatera att 100% av de sex första pllatserna hålls av lag från storstadsregionerna medan 80 % av bottenlagen hålls av lag från kommuner med färre än 100 000 invånare. Medan de mindre intressanta platserna 7-11, där både Borås och Norrköping befinner sig, hålls av en blandning av större städer, där både Borås och Norrköping befinner sig och en mindre ort!

Så nu till det positiva!

En ny tränare borde få samtliga spelare att vilja visa sig från sin bästa sida. Jag ser framför mig tjurarna med Ferdinand på julafton, typ! Jag hoppas ingen är som Ferdinand!

Med Riddersholms omtalade vinnarskalle, så hoppas jag han kan ingjuta nytt mod hos spelarna. När vi nu vet att Levi gärna vill till Italien, så är väl den här matchen ett utmärkt tillfälle att visa upp sig från sin bästa sida. Finns han inte med i truppen vet vi att han redan har visat upp sig tillräckligt. Jag hoppas också att veckans paintbollövning har fått alla spelare att nu sikta bättre och träffa målet med alla skott.

Men mest av allt hoppas jag nu att det kan bli arbetsro för samtliga inblandade, för att nu förbättra laget och placeringen till nästa säsong, nu har vi den trista raden av tabellplaceringar bakåt i tiden, 11 7 6 5 2!

När, var hur?
Söndag 14 augusti 17.30 på Borås Arena, Discovery+ sänder 16.59 - 20.00
Jag skulle vilja se en liknande energi som stundtals mot Degerfors. Gärna ett eller helst flera mål, och att Jansson åter igen kan visa vad han kan och får den hjälp han behöver från resten av laget.

Framåt kamrater!


 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2022-08-13 14:45:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås