Lagbanner
Gamla Ullevi, 2023-05-01 15:00

IFK Göteborg - IFK Norrköping

IFK Göteborg - IFK Norrköping den 1 maj 2023 15:00 på Gamla Ullevi.
Bortamatch igen mot Blåvitt! På en röd dag med röda förtecken är det OK att IFK spelar i rött och kan fira så här igen!

IFK Göteborg - IFK Norrköping den 1 maj 2023 15:00 på Gamla Ullevi.

En skadeskjuten björn är livsfarlig att träffa på i skogen. Ett skadeskjutet Blåvitt är vad IFK träffar på i Göteborg! Det gäller att skjuta först! Helst på mål och allra bäst i mål!

Att IFK skulle få det svårt i Malmö var väntat. Jag hade varnat för Kiese Thelin, men det hjälpte inte. Att det sedan blev större siffror än 0-1 tog Glen på sig och det har nog ingen betydelse i det långa loppet. Malmö är ju i en egen position i Sverige. Det år ju dit IFK vill komma, kanske under Glens fyraårsprojekt?
Hur ser det då ut i det kortare pesrspektivet?
Ja före Malmömatchen låg vi ju jämfört med förra året på en 10:e-plats. Mot Malmö blev resultatet en något större förlust än förra året, men vi ligger kvar på en 10:e plats men med sämre målskillnad:

2022: Malmö FF - IFK 2-1
2023: Malmö FF  - IFK 3-0,  ger ingen större skillnad förutom en jämn målskillnad. till 43-42, vilket innebär att IFK ligger kvar på en 10:e plats och Malmö kvar på 7:e. Fortfarande en liten förbättring jämfört med förra årets resultat. 

Nu till en annan "svår" bortamatch. Blåvitts resultat i år så här långt: Värnamo 0-1, Kalmar 0-2, Malmö 0-1 och Djurgården 0-1, med tabellraden 4 0 0 4 0-5 0!

Hur kan detta komma sig?

Inför årets säsong har följande hänt med deras spelartrupp:
Nyförvärv: 
MV: Adam Ingi Benediktsson tillbaka från låt, FC Trollhättan
B:  Anders Trondsen från Trabzonspor, Sebastian Ohlsson, klubblös, Sebastian Hausner, Århus, Adam Carlén från Degerfors IF, 
MF:Elias Hagen från Bodø/Glimt,Johannes Selvén och Anton Kurochkin, uppflyttade till A-laget, 

Förluster:
MV: Warner Hahn till Kyoto Sanga FC och Gustav Lilienberg till Falkenberg.
B: Mattias Bjärsmyr , slutat, Calle Johansson, utlånad till Randers och  Tim van Assema, till Tvååker.
MF: Hosam Aiesh till FC Seoul, Amir Al-Ammari  utlånad till Halmstads BK och Simon Thern till IFK Värnamo 
FW: Alfons Nygaard till Tvååker, Saidu Salisu åter efter lån till Kano Pillars,Nigeria, Erik Sorga till Lokomotiv Plovdiv, Bulgarien och Johannes Selvén utlånad till  Örgryte IS

Nu är då frågan, brtyts den utvecklingen mot IFK? Ja, alla änglar hoppas och tror nog på detta! Glen har satt som nivå i år, att IFK ska överraska, men är det en överraskning att vinna mot ett lag som har tabellraden enligt ovan? Kanske inte, men Blåvitt är alltid Blåvitt, så att vinna borta mot dem är nog en överraskning. Jag tror att det mest beror vad IFK kan åstakomma själva, så jag hoppas att de är taggade till tänderna och inte dras med för många skador. 

Senast jag såg något om sjukstugan nämndes att Nyman, Eid, Hammershöy-Mistrati, Shabani, Skulason och Khazeni inte tränade i onsdags och Lund är avstängd för tre gula kort. Där tydligen Totte hade annat för sig, Khazeni behövde vila. Hos Blåvitt är Anders Trondsen avstängd. 

Till matchen på Gamla Ullevi är minst 15 000 biljetter sålda och Blåvitt har ett evenemang utanför arenan som startar två timmar innan matchstart, så det lär locka extra folk om vädret är OK.

Så vad kan tala för IFK?
IFK har ett något lägtre odds än Blåvitt.
IFK har revansch för två förluster, båda med 2-0, från förra året.
IFK hade en bra period i början av andra halvlek mot Malmö, så kan detta spel upprepas hela matchen i Göteborg så kan det gå vägen!

Matchen sänds på Discovery? och Kanal 5 med början 14:30
Exilsnokarna i Stockholm träffas som vanligt på Pitchers på Regeringsgatan 113

Framåt Kamrater!

 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2023-04-30 14:59:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås