Lagbanner
IFK kan få en besvärlig resa i cupen
Han har säkert något i bakfickan!

IFK kan få en besvärlig resa i cupen

Efter avslutad allsvenska stod det klart att IFK:s sjundeplats skulle innebära att det lag som placerade sig som 10:a skulle bli ett av lagen i samma grupp som IFK. Nu blev det Varberg som IFK kommer att få möta hemma i tredje och sista matchen i gruppen med speldatum 5:e eller 6:e mars 2022.

Söndagens lottning utföll så att de övriga lagen i gruppen blir Östers IF och Sollentuna FK. För oss som bor i Stockholmstrakten blir inte resan så lång när vi möter Sollentuna borta i andra matchen 26:e eller 27:e februari. Gruppspelet inleds hemma mot Östers IF 19:e eller 20:e februari. Ska bli intressant att se i vilket lag de utlånade Lima och Kusu spelar då!
Gruppsegrarna går vidare till kvartsfinaler, semifinaler och final där datumen ännu inte är spikade.

Vi återkommer till våra motståndare längre fram, men konstaterar att Sollentuna slutade sexa i Ettan Norra, några placeringar för Sylvia. Sollentuna FK har drygt 4000 medlemmar, varav drygt 3000 är aktiva med tyngdpunkten på ungdomsfotboll. Imponerande siffror givetvis.
Öster slutade femma i Superettan, endast 2 poäng bakom Helsingborg på kvalplats. IFK kommer säkert att få en tuff resa för att kvalificera sig till kvartsfinalspel!

På tal om Sylvia blev det en svår lottning med både Kalmar FF och Sirius plus exallsvenska Trelleborgs FF i gruppen. Det blir hemmamatcher mot både KFF och Sirius. 

Hammarby är regerande cupmästare, intressant att de fick laget de besegrade i senaste finalen redan i gruppspelet, nämligen Häcken.

När IFK inte lyckades kvalificera sig till europaspel via hög placering i allsvenskan återstår att äntligen gå hela vägen i cupen. På tiden kan man tycka, visserligen har IFK 6 titlar men den senaste så långt tillbaka som 1993/94. Men kan Bajen vinna cupen borde väl IFK också kunna göra det!

Hela lottningen
Grupp 1
Malmö FF, IFK Värnamo, Ängelholms FF, GAIS
Grupp 2
AIK, Örebro SK, Örgryte IS, Eskilsminne IF
Grupp 3
Djurgårdens IF. Halmstad BK, IF Brommapojkarna, IK Brage
Grupp 4
IF Elfsborg, Degerfors IF, GIF Sundsvall, Skiljebo SK
Grupp 5
Hammarby IF, BK Häcken, Ytterhogdals IK, Falkenbergs FF
Grupp 6
Kalmar FF, IK Sirius FK, Trelleborgs FF, IF Sylvia
Grupp 7
IFK Norrköping, Varbergs BoIS, Sollentuna FK, Östers IF
Grupp 8
IFK Göteborg, Mjällby AIF, Akropolis IF, Landskrona BoIS
 

Gunnar Källgkaell@yahoo.se2021-12-05 22:47:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås