Lagbanner
IFK Norrköping - Brommapojkarna - Träningsmatch + Intervju med Nyman

IFK Norrköping - Brommapojkarna - Träningsmatch + Intervju med Nyman

Nu så! Kamraterna inledde säsongen 2022 med en träningsmatch hemma mot gästande Brommapojkarna. En chans till att hitta matchformen inför dom stundande cupmatcherna, samt Allsvenskan som skymtar i horisonten.

Norling mönstrar en stark elva och vi känner igen många av ansiktena som kommer ut till Krunegårds härliga hymn. Från start återfinns ett av dom nyförvärv som klubben gjort klart med, nämligen Daniel Eid. Jag noterar även ett nygammalt ansikte i Lucas Lima som är tillbaka ifrån sin utlåning ifrån Öster. Det känns kul att se honom spela på "parken" igen. 

Första halvleken bjuder på mycken boll och hyffsade chanser för IFK. Nyförvärvet (det enda för dagen) Daniel Eid visar prov på ett fint tillslag på högerkanten i form av både inspel och egna avslut. Han utgick tyvärr skadad med en smäll mot huvudet, men enligt Norling är det absolut ingen fara. Han kunde ha fortsatt om det varit skarp läge, säger Norling efter matchen till NT.
 
Halvleken präglades ändå av det där som vi kanske förknippar tidiga träningsmatcher med. Det var lite oslipade avslut och bolltouchar. Det märks tydligast i slutprodukten framför mål. Trots det finns det fina moment i första halvleken. IFK har en hög press som fungerar framgångsrikt. Ofta fastnar BP i pressfällan både på kanterna och i mitten av planen. Första halvleken slutar 0-0 efter att inte allt för mycket egentligen hände. 

BP kommer ut med ett helt nytt lag, dvs elva stycken byten inför andra halvlek. IFK roterar ingenting i pausen. Det är BP som i dom första minuterna skapar två farliga lägen. Ett avslut i ribban studsar ut till en farlig retur som Oscar i IFK-målet får parera. BP höjer tempot (eller tappar IFK tempo?) och efter en aningen slarv i IFK-försvaret så gör således gästerna 1-0 i den 56:e minuten. IFK äter sig  in i halvleken en aning. I den 78:e minuten dimper bollen ner framför Sema och på en halvvolley får han in IFK:s kvittering. Tätt efter dundrar Chabo in 2-1 med en riktigt kanon, således tar IFK ledningen i matchens 80:e minut. I matchens sista spark spelade Sema fram en fri Leo Jonsson som med en elegant chip sätter matchens sista mål. Matchen slutar 3-1 till IFK- välförtjänt. 
 
 
Sammanfattningsvis kan man väl säga att det bjuds på en del bra prestationer från samtliga Peking-grabbar för att vara en blåsig (svinkall) lördag i januari. Spelet i återerövringen av boll fungerar väldigt bra stora delar av matchen. Något Norling även poängterande efter matchen med sin intervju med NT.

Årets första match handlar ändå om att få igång kropparna, hitta varandra i spelet, samt att förbättra saker som kanske inte flög fullt ut förra säsongen. Men slutsatser på en match av denna karaktär ska man nog inte dra. I alla fall vill inte jag det. Eller jo, en slutsats vill jag dra- Fasen vad roligt det är att se våra u-spelare träda in på planen med bra prestationer. IFK fortsätter att producera talang. Det är säkert.



--------------------------------
Dagens Startelva
Oscar Jansson (MV) ut i 71:e minuten mot Lindell
Christoffer Nyman (K) ut 71:e minuten mot Jonsson
Linus Wahlqvist
Abdulrazaq Ishaq
Egzon Binaku - ut 36:e minuten mot Gurfinkel (skada)
Viktor Agardius
Theodore Rask
Ari Freyr Skúlason
Lucas Lima ut 61:e minuten mot Chabo
Daniel Fritz Eid ut 71:e minuten mot Näsström
Maic Sema
-----------------------------------

Kaptenen Nyman fick 70 minuter i sina ben idag . Efter matchen mötte jag upp honom nere i pressrummet för att höra vad han har för tankar om matchen och den egna prestationen.
 
Hur känns det? Första matchen för säsongen!
-Det känns bra! Skönt och spela, skönt och komma igång. Skönt att vi ändå lyckades vinna.
 
Det var två olika halvlekar upplever jag. BP kom ut lite starkare i andra halvlek. Håller du med?
-Ja, det stämmer. Jag tycker vi gör en bra första halvlek sen byter dom lag i andra halvlek. Dom får ett grepp på oss som dom inte hade i första halvlek. Det tog lite väl länge för oss att komma in i halvleken på det sättet vi ville hantera dom på. Men tillslut gör vi det och då lyckas vi göra tre mål, så…det blir en bra avslutning av oss. Sen att många orkar 90 minuter idag också, det känns bra.
 
Din egen prestation? Det blir ca 70 minuter spel för dig. Vad känner du?
-Rent fysiskt kändes det bra, och det är det jag siktar på nu också. Sen kommer det andra allt eftersom. Det fysiska kändes bra- det är skönt.
 
När man går in i den här typen av matcher vad är det man vill se av både sig själv och av laget?
-Egentligen är det saker som vi har tränat på nu, som man vill se i början av försäsongen. Att man får ut det i matchspelet. Och som sagt, i första halvlek tycker jag vi får ut det väldigt bra, sen fastnar vi lite i andra. Men vi kommer tillbaka. Det är det som är huvudfokusen idag- vi står upp i 90 min.
 
Finns det något annorlunda i spelet som ni tränat lite extra på i år? Finns det något ni vill förändra från förra säsongen?
-Det är väl egentligen att finslipa på grejer som vi inte gjorde lika bra förra säsongen. Det finns saker vi vill göra bättre i år. Speciellt våran återerövring, pressen på deras planhalva. Det har vi gnuggat mest på skulle jag säga. Vi hjälps åt på ett annat sätt, och jag tror det kommer bli jättebra. Nu är det första matchen vi testar det här, det gäller och ta en match i taget. Nu går vi igenom den här matchen i veckan, så får vi se vad vi ska göra bättre i nästa match.
 
Daniel Eid gör sin första match, som enda nyförvärv i truppen idag. Vad kan en spelare som Daniel tillföra?
-Idag tycker jag han gör det jättebra. Han kommer fint runt på kanterna många gånger med fina inlägg. Han är väldigt löpstark, bra inlägg, en jätteduktig spelare. Han är absolut en spelare som kommer vara och konkurrera.
 
Vad säger du generellt om truppen? Finns det några positioner som du tycker behöver förstärkas? Känns den komplett?
-Vi har en stor trupp redan nu. Vi spelar med ett lag idag, sen är det ett gäng som lirar nu (mot Sylvia). Vi är ett starkt lag. Det är rykten hela tiden, både in och ut. Så kommer det vara fram tills fönstret stänger. Så det är inga konstigheter. Vi spelare fokuserar på det vi kan göra på planen just nu. Idag gör vi en bra match mot BP.
  
 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-01-29 20:07:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås