IFK Norrköping - FC Linköping City, derby igen!
Östgötaderby igen!

I årets Allsvenska är det väl matcherna mot Örebro som är det närmaste vi kommer ett derby. Nu blir det istället bandningen mellan Sylvia och IFK som får ta hand om de närmaste konkurrenterna, Åtvidaberg och Linköping. Denna blandning får väl betrakta sina insatser som godkända!

Det kändes lite ovant att se en rapportering från Parken där kommentatorn inte hade en susning om vilka som spelade med hemmalaget iväll. Jag hade inte så mycket koll heller, men enligt IFK:s hemsida ställde man följande lag på benen.

Julle

Smith
Dagerstål
Sebastian Detterman
Hadar Sundberg           (Pontus Lindgen 46)

Ryan Binns        (Pontus Tillmar, 46)
Alle
Nermin Karic      (John Bilderus Onoseke-Longadi 63)

Jonathan Gren    (Haksa 63)
Abdul Aziz           (Kristijan Denaj 80)
Anton Ståhl
Med stor reservation för byten och tider!

LFC tog kommandot och höll i taktpinnen i stort sett hela första halvlek, men hade tagit över IFKs roll att ha svårt att göra mål. Julle gjorde en riktigt bra match och räddade IFK vid flera tillfällen. Detsamma gjorde Dagerstål som spelade extra målstolpe när LFC hade haft helt öppet mål sekunderna innan. Dagerstål gjorde också en riktig glidtackling a la Bajdoff innanför straffområdet under första halvlek. Abdul "Abbe" Aziz, som jag gillade i Åtvidabergsmatchen, gjorde ytterligare en imponerande insats, här har vi en kille som inte ger upp en omöjlig boll! Det visade sig i målprotokollet med 2 mål. Hans första var ett kontringsmål som kom efter en fin framspelning av Ryan Binns och sedan en lång löpning som Abbe avslutade med att sätta bollen mellan benen på målvakten och i mål. Detta hände i 44:e minuten och kom en riktig kalldusch för LFC.

Andra halvlek blev helt annorlunda. Det enda byte enligt kommentatorn var att Isisak kom in, men det var bara hans tröja som kom in. Med hjälp av uteslutningsmetoden så misstänker jag att det var Pontus Tillmar.

IFK tog nu intiativet, nu började de sätta press på LFC och hux flux var matchbilden helt annorlunda. Det var en fröjd att se laget börja hitta varandra med passningarna och skapa chanser. I 56:e minuten presenterade sig Nermin Karjic med ett resolut skott från högra sidan i straffområdet som gick in utan prut.

Nästa fadäs av kommentatorn var när han sa att nu kommer Totte in. Till min förvåning var han inte det minsta lik Totte och började direkt spela på vänsterbacksplatsen!

Han blev 7 minuter senare utbytt mot  spelaren med det ett av de längre namn jag stött på, John Bliderus Onoseke-Longadi, som jag misstänker spelade med FC Djursholms P17-lag förra säsongen. Han lånade Calle Björks tröja nummer 15, så givetvis sa kommentatorn att Calle kom in. Samtidigt byttes Haksa och Ryan Binns, tidigare Åtvidaberg, in.

När LFCs målvakt var ute och köpte korv snappade Abbe upp bollen och satte säkert 3-0. En ny måltjuv kanhända? Lika lätt som det gick för IFK, lika svårt hade LFC och det blev inte heller några mål ikväll. Julle fick återigen göra en TV-räddning, vilket han också gjorde i första halvlek.

John, med det långa namnet, visade sig veta, precis som Calle, var målet är beläget och rullade in 4-0 när det var kvarten kvar. Sedan fortsatte LFC att missa och missa och IFK kunde vara nöjda med resultatet. Så sammanfattningsvis en mycket udda match att se, en kommentator som knappast kunde stava till I-F-K, ett motståndarlag som missade det mesta och lite därtill och IFK som nästan lite chockade gich hem med en 4-0 vinst.

Jag gillade idag:
Dagerstål var felfri och agerade även målstolpe och Bajdoff, ingen dålig förebild!
Julle höll nollan, vad kan man mer begära av en målvakt och han hade en del att bestyra.
Abbe är helt klart en ny favorit efter 2 matcher, snabb energisk och ger inte upp!
Smith är rätt snabb och ville visa att han vill spela Allsvenskt också!
Sead var tillbaka även om han inte var riktigt på hugget ikväll.
Resultatet 4-0, önskeresultat på lördag också!

Nu väntar jag med spänning på cupäventyrets vara eller inte vara på lördag eftermiddag, vid 18.30-tiden vet vi om det blir någon fortsättning!