Lagbanner
Platinumcars Arena, 2024-05-12 14:00

IFK Norrköping - Hammarby

IFK Norrköping - Hammarby IF söndag 12 maj 2024 14:00 på Platinumcars Arena
Kan IFK hålla Hammarbys bortaförlustsvit vid liv?

IFK Norrköping - Hammarby IF söndag 12 maj 2024 14:00 på Platinumcars Arena

IFK har hittills varit rätt svåra att tippa och förstå sig på. Kanske även Allsvenskan också förutom då MFF. Jag tippade IFK på en 8:e-plats eller på övre halvan av tabellen. Inför 8:e omgången ligger de på 9:e plats och har spelat mot 6 av de lag som ligger före. Kan vi hoppas att de lag som ligger efter är något sämre än de som ligger före så kanske det är en bra början att vinna hemma mot Hammarby, ett lag som ligger efter.

Jag gillar ju fakta, då jag som gammal målvakt inte brytt mig om så mycket taktik för utespelarna.
Förra året kom Hammarby på en sjundeplats två placeringar före IFK.
Efter att ha stirrat mig blind på dagens tabell, kan jag konstatera att IFK på 5 matcher har släppt in 17 av de  totalt 18 målen mot lag som ligger före i tabellen. Det säger mig att vi tydligen inte har där att göra! Samtidigt säger det mig att vi har chansen att förbättra den trista statistken genom att ösa in mål mot de sex lagen som ligger efter oss. Men som ni vet är släkten värst, med Kim Hellberg i täten. Han har ju kritiserats efter missen mot Värnamo (hans gamla klubb!). hemma och kommer inte att bli populärare om han även förlorar mot sin andra f.d.klubb? 

Under Silly Season har Hammarby förändrats enligt följande:
Hammarby har liknande bekymmer som IFK, en för stor trupp som måste bantas under sommaren. 

De har hittills tappat följande spelare:
B:  Jon Gudni Fjóluson (känd från sin tid i IFK) till Vikingur, Joel Nilsson till Kongsvinger, Ludvig Svanberg till Gif Sundsvall och Nathanaels Adjei  tillbaka efter lån till FC Lorient, Frankrike.
M: Adi Nalic till Almere City, Holland, Loret Sadiku till Kasimpasa, Turkiet, Alper Demirol utlånad till Degerfors under vårsäsongen och Isak Vural till Frosinone, Italien.
F: Bubacarr Trawally till Sanat Naft, Iran och August Mikkelsen till Bodö/Glimt
...och ersatt dessa med:
B: Frederik Winther från Augsburg.
M: Oscar Johansson Schellhas från  IFK Värnamo , Bazoumana Touré från  ASEC Mimosas, Pavle Vagic tillbaka från lån hos  Helsingborgs IF och Tesfaldet Tekie tillbaka från lån hos  Apollon Limassol.

På skadefronten finns ett frågetecken för Viktor Djukanovic som var tvungen att lämna en träning på torsdagen och konstaterat att han har spelat skadad. 

Vilka fakta kan tala om för oss att IFK vinner?
Resultaten under 2000-talet,  när lagen legat i samma serie, totalt 12 möten..
Det ger resultaten 2-0. 4-1, 3-1, 1-2, 2-0, 0-0, 2-1. 3-1,1-0, 1-1, 1-2, 0-1, vilket ger ett ordentligt övertag för IFK, 12 7 2 3 20-10 23, så från detta bör IFK vinna!

Däremot kommer ju Hammarby till Norrköping efter en oväntad förlust mot Värnamo. Jag hoppas givetvis att deras revanschlusta inte är lika stor som AIKs var efter deras Malmömatch, utan att IFK kan fortsätta att utsätta dem för förluster! Dock vill nog Hammarbys spelare göra allt för att inte bli utbuade igen av den vanligtvis stora publik som brukar följa med till Norrköping.
En annan intressant detalj är att Hammarby förlorat sina tre bortamatcher i årets Allsvenska. IFK vill nog inte vara med att bryta den sviten!
Av spelarna är det definitivt Besara som är målfarligast och största hotet för IFK.

Båda lagen har spelat mot  Elfsborg, Malmö FF och Häcken, Båda har vunnit mot Elfsborg och båda har förlorat mot Malmö, så det enda lag det skiljer sig mot är Häcken där IFK vann på bortapla och Hammarvy fick stryk på bortaplan. Ytterligare en favör till IFK!

Jag tror ju också och hoppas att IFK-spelarna inte år nöjda med AIK matchen så att de kan visa upp ett bättre spel med mer energi och se till att det inte blir tennissiffror men om så är fallet att IFK tar hem setet!


Jag har några önskemål mot Hammarby:
1. Låt David Andersson få göra debut i Allsvenskan!
2. Låt Baggesen slicka sina sår och komma tillbaka mot Kalmar.
3. Gåfotboll är något för män och kvinnor i min ålder, inte för IFK!  Rör på påkarna, spela på spelare som rör sig framåt och få lite flyt i spelet. Jag vet att de kan det!
Oddsen säger att det blir oavgjort!

Vad jag kan förstå visas matchen på TV4 Play, Discovery+ och Kanal 5!
Exilsnokarnai Stockholm  håller till på O´Learys i Gamla stan.

Framåt Kamrater!



 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2024-05-11 12:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås