Lagbanner
Platinumcars Arena, 2023-06-03 17:30

IFK Norrköping - Brommapojkarna

IFK Norrköping - IF BP lördagen den 3 juni 17:30 på Platinumcars Arena
Kan vi förvänta oss en liknande avtackningsmatch som Ove Kindvall fick 1966 för Arnor Sigurdsson nu? Jag tänker då främst på resultatet!

IFK Norrköping - IF BP lördagen den 3 juni 17:30 på Platinumcars Arena

Efter de två senaste matcherna får jag lite känsla av en annan IFK-spelare och tränare, dock inte för IFK, Olle Nordin och hans telefonnummer efter VM i Italien 1990. 121212! Vill Glen ta över det telefonnumret? Eller kan han nu visa att han har vinnarskalle även när motståndet blir lite tuffare. IFK har ju också revansch att utkräva efter träningsmatchen i våras.

IFK klarade inte av första testen för att klara en plats bland de fyra topplagen i Allsvenskan. Nu kommer redan ett nytt test mot BP, för att se om platserna 5 till 8 kan vara något att hoppas på?

För att det ska synas tydligt varför IFK befinner sig på 5:e platsen i tabellen så kommer här tabellen med IFKs poängskörd utsatt:
 

Lag Poäng
 1 Elfsborg 0
 2 Malmö  0
 3 Häcken  ?
 4 Djurgården ?
 5 IFK -
 6 Kalmar 0
 7 BP ?
 8 Halmstad  ?
 9 Mjällby  ?
10 Värnamo 3
11Hammarby 3
12 Degerfors 3
13 Sirius 1
14 Göteborg 1
15 AIK 3
16 Varberg 3
          
          
        
         
                  
            
                          
     
           
       
    
    
            
      
              
          






Vi ser då att IFK tagit alla poäng mot lagen på 10 - 16 plats. Att de lagen i botten ligger där beror inte på att alla spelat not IFK utan att de är lite sämre än övriga lag. IFK har även förlorat mot både Elfsborg och Malmö vilket säger mig att IFK inte lär komma bland topplagen i år. IFK får gärna motbevisa mig, men med en flyktad Sigurdsson är inte de oddsen så höga. 
Lägg dock märke till att Häcken, Djurgården, Hammarby och Degerfors har spelat matcher från sommarens omgångar då tre av dem har europamatcher i sommar.

När det nu är klart med Sigurdsson kanske han kan koppla av och göra två bra avslutningsmatcher, det skulle IFK behöva. Annars ser det oroande ut, om det samtidigt som Sigurdsson försvinner IFK börjar bete sig som förra året och förlorar viktiga poäng under de sista kvartarna! Detta har betytt att Glens snitt har sjunkit som en sten från 2,13 och en 3:e plats till 1,70 och en 7:e plats, bland de 16 senaste tränarnas poängsnitt under de senaste 13 säsongerna.  

BP då?

Ja, de har ju redan slagit IFK i en träningsmatch med 2-1 och har tills nu varit det bästa stockholmslaget i tabellen. 

På spelarfronten har BP förändrat laget enligt följande:
Nyförvärv: 
MV: Oscar Linnér, klubblös, Otega Ekperuoh tillbaka från lån från Enskede IK.
B: Torbjørn Heggem från Sandnes Ulf, Alexander Jensen från FC Fredericia, André Calisir från Silkeborg IF och Viktor Agardius från IFK Norrköping.
MF: Samuel Kroon från Halmstads BK, Kevin Ackermann från Örgryte IS och Ludvig Fritzson från Östersunds FK.
F: Liam Jordan från  Helsingör.
 
Förluster: 
MV: Alexander Lundin till Mjällby AIF och Jonas Olsson till Degerfors IF
B: Axel Wallenborg tillbaka till Djurgården efter lån, Martin Falkeborn till  Europa Point FC, Gibraltar,  Philip Hellquist till Täby FK, Robin Frej till GaisOscar Krusnell till FK Haugesund och Alexander Almqvist till IK Oddevold.
MF: Elias Jemal och Nicklas Maripuu till Vasalunds IF och Mario Butros till Täby FK på lån.
F: Felix Strängborn till Boden.

BP har haft följande resultat: Djurgården (b) 1-3, Malmö (h) 1-2, Elfsborg (b) 0-5, Mjällby (h) 2-0, Halmstad (b) 2-0, Värnamo (b) 1-0. Göteborg (h) 0-0, Kalmar (b) 3-1, Varberg (h) 2-1 och Sirius (h) 1-2.

Vi ser ju att efter 3 matcher med förluster mot lag i toppen av Allsvenskan, så tog de 5 vinster och 1 oavgjord och höll nollan i 4 raka matcher med målskillnaden 10-2, innan Sirius bröt den fina sviten. 

Vidare ger detta snittpoängen borta på 1,80 mot IFKs snittpoäng hemma, 1,75. BP har lyckats göra 7 mål på bortaplan mot IFKs 6 på hemmaplan. BP har hållit nollan i 2 matcher medan IFK mäktat med 1 hållen nolla på hemmaplan. 
För BP sticker vinsten på bortaplan ut mot IFKs förlust i motsvarande match. Matcherna mot Värnamo, Göteborg och Varberg är snarlika för båda lagen. Nedan IFK klarade 1 poäng hemma mot Sirius medan BP fick stryk med 1 mål i motsvarande match.

Att IFK nu har hemmaplansfavör och att Sigurdsson förhoppningsvis vill visa upp sig från sin bästa sida i sista hemmamatchen i en stad och ett lag han trivts väldigt bra med. Problemet är ju att han har varit för bra för IFK!

Viktiga spelare för BP är veteranen Gustav Sandberg Magnusson tillsammans med André Calisir, Tim Waker och Nikola Vasic, som specialitet har att trötta ut mittbackarna. Målskytten Oscar Pettersson, Samuel Kroon och mittfältaren Samuel Leach Holm är ytterligare spelare att se upp med. 

Om IFKs nya trend att släppa in mål på slutet fortsätter ska de se upp med Last Minute Richie, eller 
Richie Omorowas som han heter som har en förmåga att avgjöra på övertid!

Målvakten Filip Sidklev som fick chansen efter att den tänkte förstamålvakten Oscar Linnér blivit skadad och inte gett Linnér någon chans att ta tillbaka målvaktpositionen efter 4 hållna nollor, vilket han Linnér var lite irriterad över. Det ser ut som om BP är bra defensivt, väldigt  spelskickliga och bra på att rulla bollen så det blir svårt att komma åt dem i press.

Der kan bli ett bekymmer för IFK!
Jag förväntar mig en bättre march från IFKs sida än i senaste hemmamatchen mot Elfsborg. Med tanke på tabellen ovan, så är det frågan om var trepoängarna ska börja ramla in? Nu börjar de vid 10:e platsen och den platsen borde kunna höjas till en 7:e eller 8:e plats vid vinst.  

IFK-alumni hos BP: Viktor Agardius, frågan är om han platsar i startelvan?

Som vanligt sänds natchen på Discovery+ med början 17:18!
Exilsnokarna, som inte åker hem till Norrköping, träffas som vanligt på Pitchers på Regeringsgatan 113 i Stockholm.

Framåt Kamrater!



 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2023-06-02 17:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås