Lagbanner
Platinumcars Arena, 2021-03-07 17:00

IFK Norrköping - IFK Göteborg

IFK Norrköping – IFK Göteborg: Gruppspelet ska avgöras
Fortsätter Sead att göra mål?

IFK Norrköping – IFK Göteborg: Gruppspelet ska avgöras

IFK Norrköping har skaffat sig ett bra utgångsläge till att vinna Grupp 6 och därmed gå vidare i Svenska Cupen. Norrköping har gjort det väldigt bra i de två inledande matcherna, medan Göteborg haft det lite tyngre men trots det lever ändå chansen för grupptvåan.

Svenska Cupens gruppspel ska alltså avgöras och detta med ett kamratmöte där Göteborg kommer på besök. IFK Norrköping har gått rent och vunnit sina två första matcher på ett övertygande sätt med 2-0 mot Sundsvall och 4-1 mot Sandviken. Göteborg däremot har inte övertygat på samma sätt, men ändå samlat ihop fyra poäng och har därmed fortfarande chans att vinna gruppen. Göteborg började med att besegra Sandviken med 4-3, efter att ha hämtat upp ett underläge från 1-3. Därefter lyckades man få oavgjort mot Sundsvall (1-1) efter att ha kvitterat på straff i den 94:e matchminuten.

Sett till de två första matcherna så är det ju Norrköping som visat upp bäst form och har utgångsläget att oavgjort räcker för avancemang. Men mycket kan hända och för IFK Norrköping så finns det några frågetecken efter senaste matchen då Oscar Jansson, Finnur Tómas Pálmason och Christopher Telo tvingades byta på grund av skador. För Janssons del handlade det om att han fick ett ordentligt jack i pannan, men ska ha klarat sig från hjärnskakning. Rikard Norling uppger till NT att förhoppningarna är goda för att Jansson kommer kunna spela på söndag. Om det skulle visa sig att Jansson trots allt inte kommer bli matchklar så finns Otto Lindell, som fick hoppa in senast, och nyförvärvet Wille Jakobsson på tur. Julius Lindgren och Felix Jakobsson har haft skadeproblem och beräknas inte vara aktuella i nuläget.
För Christopher Telos del var skaderapporten desto värre och han beräknas bli borta i minst en månad framöver på grund av ljumskskada. Tråkigt besked då Telo har gjort det bra nu på försäsongen och fått mycket speltid. Telo har haft mycket skadebekymmer och egentligen inte spelat regelbundet sedan 2017, innan han lämnade IFK för norska Molde. Vi hoppas på en snabb återhämtning, men faktum är att det är väldigt tomt på spelare som kan gå in och ta platsen till vänster. Egzon Binaku har inte tränat senaste veckorna och bör inte heller vara ett alternativ till söndagens match.

Till senaste matchen saknades Linus Wahlqvist, Marco Lund, Jonathan Levi och Dino Salihovic på grund av småskador respektive sjukdom för Dino. Norling säger till NT att det finns chans att alla fyra är aktuella för matchspel. Dock så saknas Totte Nyman, Lucas Lima, Kristoffer Khazeni och Manasse Kuse sedan tidigare.

En möjlig startelva skulle kunna vara:
Jansson
Wahlqvist – Lund – Castegren
Alvarez – Fransson – Bergmann Johannesson – Agardius
Sema – Adegbenro - Haksabanovic
 
När det kommer till gästerna Göteborg så har det senaste tiden skrivits mer om värvningar av spelare än prestationerna på planen. Vilket inte är konstigt med tanke på att både Marcus Berg och Oscar Wendt förväntas ansluta till laget i sommar. Det kom kanske inte som en chock, men desto större nyhet var när Expressens Daniel Kristoffersson under fredagen meddelade att Marek Hamsik är nära en övergång till klubben. Den slovakiske mittfältaren har tidigare representerat Napoli och gjort över 400 matcher i Serie A. Ingen av de tre lär vara aktuella för spel på söndag ska tilläggas.
Däremot så kan Simon Thern, ungdomen i sammanhanget med sina 28 år, tänkas få speltid när han ställs mot sin förra klubb. Senast mot Sundsvall fick Thern ett kortare inhopp.
För att fortsätta med temat nya spelare i Göteborg så kan den isländske anfallaren Kolbeinn Sigthorsson vara aktuell för sitt första framträdande i sin nya klubb. Sigthorsson som hade det tungt i AIK noterades inte för något mål alls förra säsongen och har rehabtränat en tid men kan eventuellt vara aktuell mot IFK Norrköping.

När Göteborg mötte Sundsvall så saknades Jakob Johansson, Patrik Karlsson Lagemyr, Noah Alexandersson och Yahya Kalley. I den matchen valde Roland Nilsson att spela med tre mittbackar, vilket man inte gjort tidigare under försäsongen. Det öppnade upp för offensiva ytterbackar i Gustaf Norlin och Sebastian Ohlsson. Oklart om spelsystemet kommer se likadant ut på söndag, men Göteborg kan behöva snabba ytterbackar för att hinna med IFK Norrköpings offensiv!
När lagen möttes förra året så vann IFK Norrköping båda matcherna med 3-1 och straffade Göteborg gång på gång med hjälp av snabba spelare. Då fanns Pontus Almqvist med och gjorde livet surt för Göteborgs backlinje, men det finns bra med fart i laget även nu. Till exempel Sead Haksabanovic som har noterats för tre mål på de två första matcherna. På söndag får vi se om han fortsätter leverera mål! Matchstart är 17:00.


 

Jonathan Hanell Didriksson2021-03-06 09:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås