Lagbanner

-
-

Betyg IFK Norrköping - Örebro SK
För drygt 50 år sedan gick det så här! En upprepning idag?

Betyg IFK Norrköping - Örebro SK

Jag hade förväntat mig en formidabel explosion nu när IFK var åter hemma på Parken med sitt konstgräs och möjligheter till ett betydligt snabbare spel än på Malmös gräsmatta. Tji vad jag bedrog mig! Vilket sömnpiller första halvlek blev. Dessbättre kan vi glömma bort den, då något magiskt hände i omklädningsrummet i paus!

Som sagt inte mycket att orda om skriver jag för att i nästa stund rada upp de här händelserna.
Jag minns trots min sömndruckenhet att:
 

  • Castegren redan i starten nådde Totte med ett fint inlägg, den efterföljande nicken var bra, men dessvärre resultatlös.
  • Att Isak agerade efter läroboken, då han snabbt kom ut och mötte Jack Larsson som sprungit sig helt fri på vänsterkanten. Isak kom så nära Jack och täckte större delen av målet med kroppen så skottet gick klart till höger om målstolpen. Dagerstål slår en fin cross till Sead som i vanlig ordning avancerar och skjuter ett bra skott, tyvärr rakt på Oscar Jansson
  • efter halvlekens bästa anfall nådde bollen återigen Sead som nu testade vänstern och Jansson fick sträcka ut i hela sin längd och visa att han kan vara ett alternativ när Isak lämnar. Sead kan också leverera passningar, denna gång till Totte som sånär löpt sig fri, men Johan Mårtensson sträckte fram en tå och avvärjde. Han sträckte dessutom ut låret så att han var tvungen att bryta. Jag undrar om inte detta gav IFK en bättre möjlighet under andra halvlek?
  • Isak i absolut sista minuten av halvleken fick återigen  sträcka ut och rädda Jack Lahnes skott.
Jag undrar om Jens passerat Hogwards under sin träningsutbildning, för något magiskt hände efter paus. IFK var tillbaka som det lag vi vant oss att se i år.

Direkt efter pausen visade de att nu skulle de våga slå djupledsbollar, öka på bolltempot ordentligt och skapa betydligt fler chanser. Då brukar resultaten komma.
Under den första kvarten skapades det fler möjligheter än under hela första halvlek. Isisak testade ett skott, nick i ribban, var det Smith? Distansskott från Levi, frispark från Sead. Jag börjar kalla honom Fred Flinta för hans charmiga små steg före frisparkar och hörnor! Ni som inte vet vem Flinta var får fråga farfar, morfar, farmor eller mormor!

Sedan slog Castegren en av sina patenterade crossbollar, Isisak lyfte vänsterbenet och släppte bollen till Sead som fick raka spåret mot mål och då gör han inget misstag, 1-0.
Strax efteråt tar Rasmus bollen, driver den uppåt och slår en lång boll som nickas bort direkt till Levi som mycket snyggt, på volley, lägger fram bollen till Duracellkaninen Totte som säkert sätter sitt 50:e mål i IFK-tröjan. Det såg ut som om det skulle fixa sig även idag!  Pontus kom idag in i 84:e minuten och i 93:e slog Castegren ytterligare en fin crossboll som nådde Pontus och hade han inte snubblat lite hade han mycket väl kunnat sätta 3-0. Dessvärre tog den på benskyddet, men det var mycket nära att bli en historia för gamla kära Buster!


Spelarbetyg:

5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = mindre bra
 
Isak Pettersson 4
Räddade IFK i första halvleken och fick göra många kvalificerade räddningar, vilket ger honom både en nolla och en fyra. Tillbaka i gammal god form.

Henrik Castegren 4
Verkar trivas på sin högerkant och han får fyran för sina inlägg och crossbollar som kunde gett honom fler än en assistpoäng.

Filip Dagerstål 4
Blev i och för sig frånsprungen av Jack Lahne, men vem blir inte det. Han börjar bli säker på glidtacklingar, blir han månde vår nye Bajdoff?

Rasmus Lauritsen 4
Satte igång spelet till 2-0 målet. Agerar pappa och peppar och stöder resten av laget. En informell lagkapten.

Lars Krogh Gerson 3
Gör aldrig en dålig match men lyckades inte utmärka sig idag.

Alexander Fransson 2 (ut 45)
Han behöver mer tid innan han är tillbaka i gammal god form. Men den kommer, var så säkra.
 
Eric Smith 3
En spelare som gör det han ska som det ofta blir när man har en defensiv roll.

Simon Thern (ut 28) spelade för kort tid för att betygsättas
Hade som alla andra en trög start och skadan kom inte speciellt lägligt.

Ísak Bergmann Jóhannesson 4
Syns och märks. Hittar på spännande saker. Hans lyftning på ena benet, ungefär som en hund, ställde Sead helt fri. Castegren ska givetvis ha assisten, men kan man få en assist utan att röra bollen?

Totte Nyman 4
Totte gör återigen mål och tar sina löpningar och gör det extra bra idag. Hoppas hans otur är över för ett tag nu. 50 mål en milstolpe!

Sead Haksabanovic 5
Som utlandsproffs borde han ju vara landslagsmässig! Matchens IFK-are.

Andreas Blomqvist (in 28) 4
Blomqvist får symbolisera det som inte fanns i första halvlek, inte direkt att pressa, men att vara framme och norpa bollen när någon annan pressat.

Jonathan Levi 4 (in 46)
Såg till att det blev fart och fläkt på planen. Hans volley till Tottes mål var läcker. Har ett bra skott som han gärna avlossar.

Pontus Almqvist  (in 84) spelade för kort tid för att betygsättas

Manasse Kusu (in 88) spelade för kort tid för att betygsättas
 
Slutkommentar: Upp som en sol ner som en pannkaka heter det. Idag var det dessbättre tvärt om!


Målen: 1-0 Sead Haksabanovic (69) 2-0 Christoffer Nyman (80)

Nästa match
IK Sirius borta söndag 19 juli 14.30

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2020-07-17 12:10:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås