Lagbanner
IFK Norrköping slipar matchformen mot Västerås SK

IFK Norrköping slipar matchformen mot Västerås SK

Andra träningsmatchen väntar och återigen är det ett lag från Superettan som står för motståndet. Närmare bestämt är det Västerås SK som kommer på besök.

Personligen tycker jag att det är skönt med ny match, så man förhoppningsvis kan slippa tänka på allt rörigt omkring IFK för en stund. Om spelet i sig är tillräckligt bra så kommer man kunna känna ett annat lugn. Det kan både vi och IFK behöva!

I den första träningsmatchen bjöd IFK på både bra och mindre bra agerande mot Brommapojkarna. I först halvlek var IFK klart överlägsna, men såg samtidigt lite ringrostiga ut så som det rimligtvis är den första träningsmatchen. De vassa chanserna uteblev dock under första 45. I den andra halvleken svängde det rätt friskt och inledningsvis var det BP som hade flera riktigt bra chanser och tog även ledningen. Men till slut visade IFK kvalitet och vände på matchen till vinst med 3-1. Målen gjordes av Maic Sema, Emanuel Chabo och Leo Jonsson.

Startelvan var då:
Jansson
Rask – Wahlqvist – Agardius
Eid – Ishaq – Skulason – Binaku
Sema – Nyman – Lima

Mot Västerås vet vi att Binaku inte kommer spela då han ådrog sig en vadskada senast och blir borta en längre tid. Gurfinkel ersatte honom på ett piggt sätt och jag gissar att han får följa upp inhoppet med en start på söndag.
Till NT beskriver Norling skadeläget med att Khazeni fortfarande är skadad, men att det ser positivt ut. Salihovic har haft problem med ett inre ledband i knät, men även där lät det positivt och Dino beräknas vara tillbaka i full träning snart. Adegbenro har problem med en ljumske, men det är oklart om han hade varit aktuell för match just nu oavsett hälsostatus.
Norling nämner däremot ingenting om Levi, Lund och Telo som saknades senast. Inte heller om nyförvärven Ekpolo och de Brito är aktuella.

Angående Västerås SK så spelade även de sin första träningsmatch förra helgen. De mötte Djurgården i Stockholm och förlorade med 0-3. Ett ganska rimligt resultat för ett lag som var inblandade i bottenstriden i Superettan förra säsongen. Det var i sista omgången som kontraktet säkrades genom att spela 2-2 mot Helsingborg.
Tränare för Västerås är Kalle Karlsson, även känd från Sportbladet då som journalist. Han tog över som huvudtränare i somras när laget hade det tufft och Thomas Askebrand fick sparken. Efter att Karlsson lyckades med att hålla Västerås kvar i Superettan belönades han med ett förlängt kontrakt och har nu fått chansen att forma sitt lag lite mer. Bland de nyförvärv som laget gjort finns bland annat David Burubwa som anslöt från IFK Norrköping. Burubwa kom till IFK som 16-åring och har faktiskt gjort ett inhopp för A-laget i Svenska Cupen. Förra säsongen spenderade han i Sylvia och spelade 21 matcher och gjorde 3 mål. Burubwa trivs bäst som släpande forward eller på den offensiva vänsterkanten. Det återstår att se om vi får se Burubwa tillbaka på Parken nu på söndag.
En annan spelare i Västerås med koppling till Norrköping är Jakob Lindahl som representerade IFK och Sylvia tidigare. I Sylvia var Lindahl lagkapten innan han värvades av Varberg inför säsongen 2021. Varbergs tränare Joakim Persson lät väldigt positiv till Lindahl då, men steget från Division 1 till Allsvenskan blev kanske för stort och efter ett halvår och inga spelade matcher lämnade Lindahl till förmån för Västerås. Där noterades Lindahl för en start och sju inhopp under det som var kvar av säsong 2021.

Jag har inte kunnat hitta startelvan från Västerås senaste matchen eller någon matchtrupp till söndagens match mot IFK.

Matchen spelas hemma på Parken (Platinumcars Arena) på söndag klockan 15:00.
Det går även att se matchen via NT.se. 
 

Jonathan Hanell Didriksson2022-02-05 12:45:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås