Lagbanner
Finnvedsvallen, Värnamo, 2022-10-24 19:00

IFK Värnamo - IFK Norrköping
1 - 1

IFK Norrköping – Spelarbetyg efter 1-1 i Värnamo.

IFK Norrköping – Spelarbetyg efter 1-1 i Värnamo.

1-1… Återigen släpper IFK in ett mål i slutminuterna som betyder poängtapp. Man har sig själva att skylla för mycket. Eller för allting – man ger sig inte själva chansen till att vinna matchen ikväll, enligt mig. Matchplanen var tydlig – Värnamo ska ha bollen, vi håller dem på utsidan. Men är det något vi Peking-supportrar lärt oss, så är det att det sällan fungerar. Inte heller ikväll.

Oscar Jansson - Jansson både räddar och sjabblar i målet ikväll. Gör en del bra ingripanden, men är också ute på en eller två utflykter som kunde slutat illa. Tyvärr ingen nolla. Ett märkligt mål blir 1-1. (2)

 
Anton Eriksson - Känns inte alls lika bolltrygg ikväll som han brukar. Värderar sitt duellspel en aningen dåligt i vissa lägen. (2)

 
Marco Lund - Bra på huvudet. Kunde även nickat en i mål. Släpper Antonsson vid 1-1.  svag (2)

 
Linus Wahlqvist Egnell - Inget mycket offensiv idag, men håller sin kant bra. Slår ett inlägg som kunde gått i mål via Nymans huvud. (2)

 
Godswill Ekpolo - Gör en ganska blandad insats, enligt mig. Har ju en otrolig otur att det är hans huvud (via stolpen också…) som styr bollen till Värnamos kvitteringsmål. (2)
 
 
Arnor Traustason - Känns rätt anonym. Svårbedömd. (2)
 
 
Ari Skúlason - Tar jobbet på mitten. Ligger oftast rätt ikväll och accepterar matchbilden. (2)
 
 
Jakob Ortmark - Ett bolltapp (igen) hade kunnat straffa IFK i första halvlek. Har det tufft ikväll efter ett gäng finare insatser. (1) .
 
 
Laorent Shabani - Målskytt – och visst har han vaknat till. Gör en bra match. Tar mer plats, och det ger belöning till nyförvärvet från i somras. Mattas av ju längre IFK sjunker i matchen. Blir utbytt i 67:e matchminuten. (3) - Matchens IFK:are.
 
Jonathan Levi - Gynnas inte direkt när IFK faller lågt. Har problem i omställningarna. Bättre är han när spelet öppnar sig på offensiv planhalva. (2)
 
Daniel Eid - Återigen en startplats med offensiv utgångspunkt. En fin passning till Shabanis mål. Visar attityd, även när han mattas mer och mer. (3)

Christoffer Nyman - (in 67:e) -
När han kommer in känns det som att hela IFK får luft under vingarna. IFK kan flytta upp spelet en aning och försvara högre upp i planen en period. Hotar med en farlig nick som kunde betytt 2-0. (2)
 
Maic Sema - (in 77:e)- Betygsätts ej.

 
 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-10-24 21:20:39
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås