Lagbanner
Platinumcars Arena, 2022-09-17 15:00

IFK Norrköping - Kalmar FF
2 - 2

IFK Norrköping – Spelarbetyg. "Två tappade poäng" - Linus Wahlqvist Egnell.

IFK Norrköping – Spelarbetyg. "Två tappade poäng" - Linus Wahlqvist Egnell.

Det blev 2-2 i slutminuterna. Känns som en förlust...och kanske en seger, med tanke på IFK:s manfall och förberedelser till matchen. Och så klart, det där "målet". Den var inne.

1: Underkänd
2:Godkänd
3:Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass


Oscar Jansson –  Släpper tre bo… Förlåt, han släpper två bollar bakom sig idag. Kan enligt mig inte bära hundhuvet för målen. (2)

Viktor Agardius –  Rakt in i startelvan efter skadan. Det finns så klart mer att önska i tajming. Men är inblandad i båda målen framåt. (2)

Anton Eriksson – Oftast på rätt ställe. Hans passningsfot lider av Kalmars höga press. Det leder till att passningarna inte är lika riktade. Bra defensivt, ändå (2)

Linus Wahlqvist Egnell – Var osäker på start i veckan, men det blev en plats i startelvan som mittback (igen). Inte helt frisk i sin häl, men kör på. Missar i hemjobbet till ett av Kalmars mål. (2)

Daniel Eid – Tillbaka på högersidan. Hans högerfot och arbete gör mer nytta offensivt än defensivt. Hamnar ibland för högt upp för att ta jobbet tillbaka. Nanasi har en del spelyta idag. (2)

Fritiof Hellichius – Allsvensk debut för 19-åringen som till vardags spelar sina matcher i Sylvia. Gör en väldigt väl genomförd match med tanke på rutin, motstånd och omständigheter. Vill ha bollen, tar eget initiativ i spelet både när IFK är utan och med bollinnehav. Blir utbytt 59:e minten. (2)

Ari Skúlason – Återigen handlar det om att jaga boll på mittfältet. Jag har varit inne på det innan. Det känns som lite nedförsbacke (uppförsbacke?) för Ari, men jobbar alltid otroligt hårt. (2)

Arnor Traustason – Ligger bakom en del i första halvleken. Andra halvleken blir mer defensiv. Inte helt 100 på hemmafronten. Visst syns det i hans prestationer. (2)

Arnor Sigurdson – Tillsammans med Nyman tog han ett otroligt jobb i första pressen. Ger Kalmar problem, även om han kanske inte glänser. Hårt arbete. (3)

Christoffer Nyman – Kom fram till en del farliga lägen. Det kunde blivit mer än ett mål. Spelade försvarsspel över hela banan. (3) Matchens IFK:are.

Laorent Shabani – 
Vikarierar  på Levis plats idag. Kämpar i motvind både offensivt och defensivt. Ibland undrar man om han ens är med på planen. Svag 2:a (2)

Andri Lucas Gudjohnsen – Det tog fasen inte många sekunder efter bytet, innan första kassen för IFK finns i hans kolumn. Tog mycket defensivt ansvar. (2)

Egzon Binaku och Chrisopher Telo betygsätts ej. 


--------------------------------------------------------

Intervju – Linus Wahlqvist Egnell. 

Ni lyckades få ihop det här, trots…
 
–Det beror väl på hur man ser det. Det låter jävligt negativt. Vi ledde ju med 2-1.
 
Ja, Jag syftade på att det är ett stort manfall i laget. Men ge din syn på matchen? Hur känner du?
 
–Vi har ledningen två gånger och inte lyckas vinna. Det låter ju lika negativt som ditt…
Men som du säger, det är många borta. Sett till förberedelserna är det en ganska okej insats. Men vi har ledningen två gånger så vi ska kunna vinna. Poängen kommer nog kännas bättre i veckan… Med tanke på allt. Just nu känns det som två tappade poäng.
 
Glen sa att du fick behandling/bedövning innan matchen. Sen linkar du av idag. Är det någon fara?
–Nea, eller ja…men inget som kan bli värre. Ett genomtramp i hälen. En rejäl blödning. Jag har tränat på bedövning tre träningar i rad, sen bedövning idag. När den väl börjar ticka ut så går det snabbt utför.
 
Fick du en smäll?
– Nea, men varje steg gör ont.
 
Hur har beslutet tagits runt det? Att träna med bedövning? Är det för att det är ett manfall redan? Du får ta en för laget.
 
– För egen del vill man ju alltid vara med. Det är ju så. När man också vet att det inte kan bli sämre så är det bara att försöka bita ihop så mycket det går. Sen kommer man nog inte må så bra imorgon… En blödning är alltid en blödning. Det blir bättre över tid.
 
Glen pratade i veckan om kroppsspråk, attityd och mentalitet. Hur har ni tagit lärdom av det till dagens match?
 
–Vi har pratat om det sen dag ett, sen Glen kom in. För det handlar om att överleva matcherna som är kvar. Det är klart att vi har ett litet glapp neråt, men det kan gå snabbt. Vinner man inte sina matcher så kommer lagen bakom. Vi har själva gjort utvärderingar och alla är ganska överens om att attityd och kommunikation ska sitta. Det kan man alltid påverka. Då kommer vi också att ta poäng så vi klarar oss kvar. Även innan Glen kom pratade vi om det. Men det är prio ett för honom.
 
Varje match är ju så otroligt viktig. Det gäller ännu mer när man "ser botten". Påverkas ni av stressen? Påverkar det besluten och självförtroendet på planen? Något som också Glen är inne på. Man kan se att det är en ärrad spelartrupp, har han sagt.
 
–Svårt att svara på. När man är inne i det tänker man inte på det. Men det är klart att självförtroende är en färskvara. Har du varit i en negativ trend en längre tid så finns det i bakhuvudet. Det fattas några procent. För att vinna matcher och slåss om titlar över tid så måste du ligga på 100 %. Det är långt kvar…
Men igen, det är svårt att svara på. När man är inne i det tänker man inte mycket på det. Ingen i truppen  känner stress och press över att vi ligger där vi ligger. Det är jag jävligt imponerad av hela truppen. Det är ett gott gäng och ett gott flow i hela omklädningsrummet hela året. Men visst vi påverkas, men hur mycket? Svårt.
 
Tack, du ska få kila hem.
– Ja, tack tack.
 













 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-09-17 18:37:13
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås