-
-

IFK Norrköping vann i guldmatchen

Malmö sköt sig i foten när de drog på sig två röda kort. Trots det var det Emir Kujovic och Arnór Traustason som frälste IFK Norrköping med två mål när Kamraterna tog vann matchen med (0-1) 0-2.

IFK Norrköping åkte till Malmö för att spela om ett guld. Malmö som har Champions League kommande vecka ville vinna den här matchen till varje pris.

Kaptenen får rött kort
Malmö tog tag i matchen direkt och Rosenberg hade ett bra läge i den första minuten. Men innan ens fem minuter hade gått så fick MFF-kaptenen syna det röda kortet. I en duell drar Rosenberg en efterslägning på Wahlqvist där IFK-försvararen blir stämplad i skrevet. Solklart tyckte många.

Trots en man mindre var det MFF som skapade farligast möjligheter i inledningen. Berget hade minuter efter en nick strax utanför. Riktigt nära.

Men gästerna kom mer och mer in ni matchen. I den tjugonde matchminuten var IFK så inne i matchen att Arnór Traustason hade ett skott i ribban, ett jätteskott som var halvlekens hittills farligaste målchans.

Kujovic frälser
Tio minuter senare, halvtimmen spelad, vänder Traustason upp Åtvid-pojken Tinnerholm, driver och driver, hittar Emir Kujovic i straffområdet som får bollen och placerar enkelt in 0-1 för IFK Norrköping. Bengaler, stor jubel och en eufori utbrött på Swedbank stadion här i Malmö.

Till den andra halvleken gjorde MFF två byten. Sana och Brorsson kom in istället för Rakip och Pa Konate. IFK körde vidare som vanligt. Janne Andersson berättade i halvtid för grabbarna att han skiter i vad det slutar, bara grabbarna gör jobbet och fortsätter att jobba för varandra.

Peking började piggast i den andra halvleken. Kamara löpte på men MFF-försvaret stod upp bra.

Gästerna fick flera frisparkar då Malmö spelade tufft och fult. Domaren blåste frisparkar fram och tillbaka. Tio minuter in var Peking nära att göra 0-2 efter en frispark där Nyman och Wiklander krigade fram bollen till Franson som låsade bössan, men Wiland stod ivägen, precis som under större delar av matchen.

Inhoppare med energi
Med timmen spelad kvar kom Nicklas Bärkroth in istället för Totte Nyman. Bärkan visade en speed och vilja. Han ville mycket direkt och det syntes. Samtidigt försökte Malmö skapa. David Mitov Nilsson fick stå för en otrolig räddning när han hoppade i sidled och räddade Sanas friläge. Där kändes det som att Malmö var på gång.

Fem minuter efter föll den stekhete Bärkroth i straffområdet. Men domaren friade. Kunde likaväl ha gått Pekings väg där Yotun tydligt fällde Bärkroth.

Rött och mål
Kvarten kvar och hjärtat bultade snabbare än någonsin. Det syntes dock inte på Janne Anderssons lag. De jobbade metodiskt, lugnt och smart med bollen. Malmö gick framåt men när inhopparen Brorsson tog på sig sitt andra gula föll himmelsblå på knäna. Rött och matchen redan där avgjord.

I den absoluta sista sekunden kom islänningen Arnór Traustason fri och chippade över målvakten i mål. 0-2 var ett faktum och SM-guldet var klart för IFK Norrköping. Islänningen berättade att efter att ha satt 0-2 blev det helt blackout för honom. I en positiv bemärkelse kunde man se Trasten springa och fira med supportrarna och laget.

Summering
Malmö kändes väldigt farliga i inledningen. När Rosenberg fick rött satte han sitt lag i skiten. Kamraterna kom mer in i matchen och när halvleken var slut och Peking hade 0-2, så var det ett rättvist resultat. Nervositeten märktes hos IFK Norrköping men ju längre matchen led, desto högre självförtroende fick spelarna.

Till den andra halvleken gick Kamraterna ut med en större pondus. Man vågade mer och tog för sig av bollen på ett större sätt. Bollinnehavet ägde Norrköping i den andra halvleken. Trots att Malmö hade en liten bra period i mitten på halvleken kändes det väldigt tryggt i IFK-försvaret.

När rött kort nummer två dök upp var det klart. Malmö föll och Peking ville bara spela av matchen. Sedan när 0-2 kom bröt festen ut och euforin var obeskrivlig.