Lagbanner
IFK Norrköpings damer förlorade seriefinalen mot Växjö med 1-0
Ebba Handfast, Sofia Hjern och Wilma Leidhammar efter matchen.

IFK Norrköpings damer förlorade seriefinalen mot Växjö med 1-0

Även om det var tråkigt med en förlust, så var det allsvensk klass på publiken. Hela gamla VM läktaren kändes nästan fullsatt och det nya publikrekordet lyder på 2167!

Målet kom redan i den 13:e minuten av Mimmi Strömgren. Har aldrig sett Snoka Ladies spela i ett så högt tempo. Tycker personligen att hemmalaget gjorde en riktigt bra match. Chansen till allsvenskt spel lever fortfarande i allra högsta grad. Som del flesta vet så innebär tredjeplatsen kvalspel. Lagen efter Växjö är just nu Uppsala, IFK Norrköping och Alingsås. Alla på 48 poäng. Det här kommer med stor säkerhet leva ända tills domaren blåst av alla matcherna i sista omgången. Det var många som gjorde en bra match igår men mina ögon fastnade extra mycket på Sabina Ravnell, snabb teknisk och bra spelförståelse. Pratade en stund med Ebba Sjögren efter matchen. Ebba har varit skadad länge på grund av korsbandsskada. Precis som Sabina som varit borta en längre tid. Riktigt starkt att komma tillbaka på det sättet. Det är jag säker på att Ebba också gör med det extremt starka pannben som den unga kvinnan besitter! Tycker det var direkt rörande efter matchen när många barn fick autografer och prata med spelarna efteråt. De flesta var tjejer, men även hel del småkillar. Efter autografskrivande fick jag en kort pratstund med vår målvakt och lagkapten Sofia Hjern, samt vår starka centertank Lovisa Gustavsson.

Hur känns det att så många småtjejer har er som förebilder, betyder mycket för damfotbollen att det blivit så…
- Kul och jättemäktigt vi hade inga förebilder på det sättet när vi växte upp. Det är också roligt för oss personligen att vi blivit förebilder för de här barnen som var här!

Matchen då vad ska vi säga om den...
- Sofia: Man suckar ju lite nu i efterhand. Tycker vi gör en bra match och skapar chanser, sen har vi en sämre period i andra halvlek. Men de får in ett tidigt mål och det känns väldigt surt. Men vi gör det bra där då de backar hem vi fortsätter spela kommer fram på kanterna och skapar chanser. Det där sista saknas och då blev det en förlust.

Jag pratade mer er sportchef Ingela kort efter matchen och hon sa att Växjö hade några spelare som höll lite högre klass.
- Lovisa: Jag håller med Ingela. Men jag tycker inte att deras mål påverkade oss jättemycket. Vi körde på men det vi tappade på idag var att vi slarvade med en del passningar. De var bättre än oss idag helt enkelt!

Jag har aldrig sett er förut spela med så högt tempo. Hur har ni lyckats utveckla det…
- Bra konkurrens i truppen tuffa träningar och bra nyförvärv. Men vi har fortfarande allt att jobba för, vi har jagat hela säsongen. Det är serieledarna som har pressen på sig. De ramlade ju ur allsvenskan förra året och det är dem som förväntas vinna. Vi ska bara fortsätta att kriga det är bara fyra matcher kvar.

Nästa match är mot Gamla Uppsala vad händer då…
- Då vinner vi!

Ja det tror jag också men vad kommer mer utöver det…
- Det blir väl ett stort bortafölje!

Just det, herrarna spelar också samma dag mot Sirius det blir en hel del extra från Peking Fanz. Vi Exilsnokar i Stockholm har också beställt en buss så vi blir också ett gäng. Har ni fortfarande chansen på allsvenskan…
- Det är klart vi har, vi ska dit förr eller senare, ju förr desto bättre!

Helt rätt lycka till nu tjejer och ta hand om er.        
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2022-10-02 11:55:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås