Lagbanner
IFK Norrköpings damlag spelar i allsvenskan 2023
En bild från TV igår efter resultatet i Uppsala kommer in till arenan. Lyckan är total!

IFK Norrköpings damlag spelar i allsvenskan 2023

Igår den 29e oktober 2022 skapades fotbollshistoria på Platinumcars Arena då Snoka Ladies säkrade allsvenskt kontrakt. Detta efter att ha besegrat Bergdalen med 1-0 och att Uppsala spelade 0-0 mot Mallbacken hemma.

Som grädde på moset blev det återigen publikrekord för damfotbollen i Norrköping, 2748 personer såg matchen och Curva Nordahl höll ångan uppe under hela matchen. Det gamla rekordet var i seriefinalen mot Växjö, då den officiella publiksiffran landade på 2167. Publikrekorden kommer nog stå som spön i backen nästa år. Då väntar lag som Hammarby och Djurgården, men fram för allt ett äkta derby mot Linköping! Till den matchen kommer man nog behöva använda fem siffror. Jag längtar redan dit!

Det tjejerna gjorde igår är en otroligt stark prestation och lagets manager Tor Arne Fredheim har också haft en viktig roll. Samt alla andra runt laget givetvis. Det här är riktiga fotbollshjältinnor som innan träningarna har gått till jobbet eller sina studier. Vår skyttedrottning Lovisa Gustavsson som börjar få kultstatus kör truck på dagarna i hamnen!

Till nästa år behöver mycket göras för att ge laget chansen att säkra allsvenskt kontrakt även nästa år.  Man behöver förstärka truppen givetvis. En del hävdar att skillnaden mellan Elitettan och damallsvenskan är större än den mellan Superettan och herrallsvenskan. Lika viktigt som att förstärka truppen är att skapa förutsättningar så att spelarna kan gå ner i arbetstid, så att de kan lägga mer tid på träningarna. För det kommer behövas i den hårda konkurrens som finns i landets högsta serie.

Ett stort grattis till avancemanget från oss alla på Guldköpings redaktion!  
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2022-10-30 08:08:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås