Lagbanner
Bravida Arena, 2021-10-18 19:00

Häcken - IFK Norrköping

Inför: BK Häcken - IFK Norrköping " Vi smyger med"
Linus Wahlqvist

Inför: BK Häcken - IFK Norrköping " Vi smyger med"

IFK Norrköping styr mot Göteborg och mötet med Häcken imorgon. Kan Peking fortsätta där dom sluta? Well, let's hope so!


Då var det dags igen…dessa landslagsuppehåll tycker jag är så långa. Inget agg mot vårat kära landslag, men ligafotboll är något alldeles extra tycker jag.

IFK går in i en höst som vi kanske inte riktigt var beredda på för ett par månader sen. Men vinsterna trillade in en efter en och genom detta har vi ett otroligt gynnsamt tabelläge, och inte så mycket att förlora väl? Med det menar jag att IFK som förening absolut ska vara ett etablerat lag i Allsvenskan. Man ska fajtas ”där uppe” i tabellen, men med tanke på upp och nedgångar i både prestationer och tabellplacering denna säsong så är läget som sagt gynnsamt.

Imorgon är det dags att spela bortamatch. Peking besöker BK Häcken, som även dom har vänt sin säsong en aning. Iallafall sen vi mötte dom hemma senast.

Häcken placerar sig på en 9:e plats i tabellen, 9 poäng efter Peking. Man kommer ifrån en resultatrad som är 3 oavgjorda och senast en vinst mot Örebro. Man har alltså inte förlorat sen när man mötte Elfsborg den 13 september.

När Häcken besökte ”parken” senast så var matchbilden total dominans ifrån hemmalaget. Men höll boll, hade chanser och en hel del bra individuella prestationer, men det ville sig inte riktigt. Ineffektivt anfallsspel ledde till att Häcken ”snodde” 3 poäng och en 0–1 vinst. Så kan det gå… Nu har IFK vänt på det där, dvs det ser kanske inte alltid så jäkla snyggt ut, men grabbarna vinner. Innan uppehållet var det en total jä*** urladdning på ”parken”. Bajen på besök och näst intill fullt på läktarna. 3–1 blev resultatet och Norling rasade upp på curvan och hade allsång.

Efter matchen mot Hammarby fick jag en liten pratstund med Linus Wahlqvist. Han sa då att uppehållet nog kommer lägligt och att det ska bli skönt och landa lite efter inledningen på hösten, och den festliga hemmamatchen som nyss då var spelad. Hur känner han nu då? När uppehållet snart är slut? Jag ringde upp en alltid lika trevlig Linus och frågade.

-Jo, men det kändes som sagt att det kom lägligt med uppehållet. Man har kunnat varva ner lite, gått ner i tempo. Vi har också fått lite ledigt för att hämta kraft. Vi har sen haft lite lugnare träningar, och folk med lite skavanker har kunnat ta igen det. Dom som kunnat träna för fullt har gjort det. Nu kommer man in med ny kraft och det känns skönt, det har varit ett bra uppehåll.
Hur känner han för mitt resonemang om att tabelläget för laget är gynnsamt? Jag sa till honom i telefon att jag absolut inte ville jinxa någonting, men jag ville ändå fråga hur han ställer sig till att IFK nu är en liten joker i guldstriden med 8 matcher kvar.

-Det är bara positivt och en fördel för oss, men tanke på hur säsongen har sett ut från och till. Speciellt i våras när vi kanske inte var speciellt bra, och det har väl tagit lite längre tid än vad vi trodde kanske, att få det att stämma. Och visst, det sitter väl inte helt 100, men vi har börjat plocka poäng och vi klättrar i tabellen. Att gå in i hösten nu, och känna att vi har kommit hit för att vi har klarat av att vinna matcher är jävligt skönt. Vi smyger med, också för oss själva. Vi har inte fokuserat på platserna där uppe, utan jobbat på i lugn och ro- då kommer resultaten. Så… vi smyger med och sen vart det räcker, det får vi se.

Läget i truppen då? Mjaaaa….det har nog varit roligare att planera en startelva för Norling än vad det blir tills imorron. Tidigare i veckan rapporterade NT om att IFK antagligen kommer få klara sig utan den formstarke Khazeni. Lägg därtill att Ishaq inte kommer vara med pga. ljumskproblem. Nyman då? Nä personligen tror jag inte det, dock har han börjat tränat nu i veckan. Jag fråga Linus hur läget var med Nyman, och om han var aktuell för spel.

-Ingen aning, du får fråga Norling, säger Linus och skrattar till lite.

Det ska också sägas att Maic Sema har varit sjuk och är enligt NT även han tveksam.

Vi får se vilket lag som åker med laget till Göteborg idag (söndag) för att ta in på hotell inför matchen. I nuläget är inte truppen släppt, så vi får vänta och se.

Apropå hotell och bortamatcher. Vad tycker Linus är mest trivsamt inför bortamatcherna? Är det hotell eller en trivsam dagsresa som uppskattas mest?

-Det brukar ligga där någonstans kring 3 timmar i restid för att vi ska ta in på hotell. Sen finns det vissa lag som är lite i gränslandet om vi ska sova kvar eller inte. Men det styrs upp bra dagsresor den här säsongen, men det har varit lite blandat. Personligen tycker jag det är ganska skönt att ligga över inför match. Man slipper resan under matchdag och man kan fokusera på match direkt ifrån man vaknar egentligen.

Det skulle vara så skönt om laget kan ta med sig det där som behövs för att vinna matcher in i sista tredjedelen på säsongen. Målen, bra prestationer, Publiken, flytet och allt det där som fanns där innan uppehållet. Sen får vi som sagt se vart det bär av. Men bra prestationer är alltid viktigt.



BK Häcken – IFK Norrköping (Bravida Arena)
Måndag 18/10 – 19:00
Matchen sänds på Discovery+ start 18:45 

Guldköping tackar också Linus Wahlqvist för pratstunden via telefon.  


     
 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2021-10-17 16:21:04
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås