Lagbanner
Stora Valla, 2021-11-28 15:00

Degerfors - IFK Norrköping

Inför: Degerfors IF - IFK Norrköping

Inför: Degerfors IF - IFK Norrköping

Pekingbussen reser dom cirka två och en halv timme som det tar ifrån Norrköping till Stora Valla för säsongens näst sista match- den sista bortamatchen för säsongen. Möjligen är det så att dom tre poängen som står på spel väger lite tyngre för laget vi besöker på söndag.

Ja, för visst är det så att Degerfors är i ett otroligt behov för dom tre poäng som står på spel. IFK gästar ett lag som antagligen kommer försöka göra allt för att lämna den ångestladdade kvalplats man nu placerar sig på, 2 poäng bakom Halmstad på säker mark. Men tar vi och IFK hänsyn till det? Nej, såklart inte. Efter senaste matchen , den lite spretiga prestationen mot Djurgården (1-1) så kan det vara så att grusade gulddrömmar för stockholmarna är IFK att "tacka". Nu siktar IFK på att sätta Degerfors i kvalspel. För det är så att om IFK tar en bortavinst imorgon, samtidigt som Halmstad tar 3 pinnar i sin match, så blir det kvalspel för Degerfors. Tre poäng för våra grabbar då? Det kan göra skillnad på en placering eller två beroende på andra resultat. Oavsett om IFK:s säsong "tagit lite slut" så är det alltid nästa match som är den viktigaste enligt mig. Dvs. prestation, poäng och något att ta med sig är alltid ett starkt ingångsvärde. Det vet såklart laget med.
 
I skrivandets stund är det också klart att matchen spelas på Stora Valla. Tidigare i veckan kom den svenska vintern. Snö och minusgrader gjorde det då osäkert om matchen kunde spelas på lagets hemmaplan då gräsplanen helt enkelt frös. Plastgräs vs. Naturgräs…? Lugn, den debatten tar vi en annan dag. Och jag är helst inte med…höll jag på och skriva…
 
Apropå, plan och dylikt. 50 spänn lär det kosta att gå på fotboll imorgon på Stora Valla. Föreningens knep för att få alla att komma och stötta sitt Degerfors i kampen om nytt kontrakt.
 
Degerfors kommer med tre svidande förluster i ryggsäcken till mötet mot IFK. Det sistnämnda lagets tre senaste matchen är vinst, förlust och nu senaste oavgjord. Som vi lite är vana vid den här säsongen, alltså lite, lite ojämnt. 
 
Läget i IFK-truppen kan sammanfattas som lite skadeskjutet och slitet. Norling har en del att fundera på, och klart är det att Khazeni, Agardius och Ari inte spelar mer denna säsong. Tidigare i veckan insjuknade även Totte Nyman i sjukdom - enligt NT inte med på torsdagsträningen. Enligt Norling är det väldigt osäkert om han kommer med i truppen till söndagens match. En som dock är tillbaka i truppen är Linus Wahlqvist som är tillbaka efter en avstängning. Lär gå rakt in i back-trean såklart tillsammans med Castegren och förhoppningsvis Rask! Jag brukar sällan förutspå startelvor, helt enkelt för att jag inte brukar ha så där vidare rätt. Visst, man vet ungefär vad Norling brukar ställa upp, men ser vi till de senaste matcherna har det ändå blivit lite positionsbyten på planen. Men något jag hoppas på är i alla fall att Rask går in i back-trean. Han har imponerat på mig under säsongen. Senast, i sitt inhopp mot DIF gjorde han ett härligt intryck- lugn, säker och trygg i duellspelet. En annan är såklart Dino, också en grabb som imponerat på mig. Två spelare som IFK i framtiden (nästa säsong?) kommer ha stor nytta av på plan och i truppen.

Sammanfattningsvis saknas alltså en del spelare i truppen. Men det bör kunna mönstras en spelsugen startelva ändå - såklart. 
 
 
Mot tre poäng! Kamrater.
 
 
Degerfors IF - IFK Norrköping - Plats - Stora Valla 15:00 28/11
TV? Ja - Discovery+ med sändningsstart 14:44

 
 
 
 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2021-11-27 14:07:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås