Lagbanner
Tele2 Arena, 2021-04-18 17:30

Djurgården - IFK Norrköping

Inför Djurgården borta: Hur länge kommer lyckan stå oss bi på Telo 2

Inför Djurgården borta: Hur länge kommer lyckan stå oss bi på Telo 2

Nu redan i allsvenskans andra omgång kommer en av årets absoluta höjdpunkter för mig. Gamla Peking har ännu inte förlorat mot Djurgården sedan den fina anläggningen invigdes 2013!

Måste börja denna införrapport med att bli lite extra personlig. Jag har följt IFK Norrköping sedan tidigt 1970-tal. Så många goda minnen genom årens lopp där man sett matcherna i verkligheten. Ett derby mot Åtvidaberg som slutade oavgjort, då brukslaget bestod av halva landslaget med namn som t ex Ralf Edström och Benno Magnusson. UEFA cupmatch mot Roma där IFK Norrköping blev utslagna på straffar. Det är nu i efterhand minnen som känns helt overkliga. Men mitt näst bästa minnen är av mer modernt slag från sommaren 2013. Den första allsvenska matchen på Telo 2 inför drygt 27 000 åskådare. När jag var där kändes det inte som jag var i Sverige utan ett hett derby i Italien eller England. Vilken stämning och vilket spel, adrenalinet pumpade både nere på planen och på läktarna. IFK Norrköping vann med 2-1 och det kändes som att jag flög hem tillbaka! Nu är det april 2021 och IFK Norrköping är fortfarande obesegrade mot Blåränderna i Stockholm!

Alla sviter bryts förr eller senare, men jag hoppas och tror att den är fortsatt stabil då domaren blåst av matchen. Har man bott i Stockholm i 40 år så finns det inget bättre än att vinna mot Stockholmslagen. Den enda jämförbara glädjen där är vinster mot Malmö FF. Nu är det kanske en del vänner av ordning som undrar om inte det är felstavat i rubriken? Nej så är absolut inte fallet! Väldigt många som håller på det Vita och Blå laget kallar Tele 2 för Telo 2. Givetvis handlar det om Norrköpings grabben Christopher Telo. IFK Norrköping har även gjort väldigt bra resultat mot Djurgården innan Östermalmslaget flyttade till Söder om tullarna. På Stadion om det nu var 2011 eller 2012 måste erkänna att minnet sviket, så vann IFK Norrköping efter en formidabel insats av då unge herr Telo. Han bytte kant efter ett genidrag av nuvarande förbundskapten Janne Andersson.

Man kan ju verkligen undra varför IFK Norrköping får med sig bättre resultat mot Stockholmslagen i Stockholm än hemma i Promenadernas Stad? Djurgården är absolut favoritmotståndare i Kungliga Hufvudstaden, men även mot AIK och Hammarby finns många bra resultat sedan återkomsten till Allsvenskan.

Läget i vårat lag nu är att vi har en ny tränare som äntligen har ett annat klubbmärke. Mycket beroende på att hans tidigare lag i Stockholm blev fullkomligt krossat på Friends Arena av Peking förra året. Ränderna går aldrig ur en Stockholmare om man inte håller på Djurgården. De bara älskar att vinna sådana matcher. Gissa att Rickard Norling kommer jubla extra högt inombords vid händelse av seger imorgon! De offensiva positionerna i IFK Norrköping tillhör med all säkerhet ett av de starkaste i allsvenskan. En spelare där är Sead Haksabanovic. Guldköping fick ett snack med honom för några dagar sedan, och han hade inte en aning om IFK Norrköpings förlustfria svit i Stockholm!

Sead Haksabanovic

Hur är läget i laget just nu och vad tror du om matchen på söndag…
- Det är väldigt bra, vi har haft många bra träningar och träningsmatcher. Matchen mot Sirius var väl inte en av de bästa från vår sida. Men snön gjorde det inte det lätt för oss och det spel vi vill ha i vanliga fall. Vädret kommer garanterat vara på vår sida på söndag, om man jämför med hur det var i premiären.   
    
Hur tror du det slutar och vilken matchbild vill du se…
- Jag tror det kommer bli en väldigt bra match med två lag som båda har goda offensiva krafter. Jag tycker då att vi är starkare där och jag hoppas vi gör flera mål. Jag säger att vi gör minst två mål och vinner matchen!

Måste fråga lite annat också. 2019 fick du pris av oss på Svenska Fans på Stjärnkvällen som Årets spelare. En fin pokal i form av en Glasboll. Var befinner sig det priset nu…
- Det är hemma I Halmstad hos mina föräldrar!

Vad roligt. Totte Nyman fick det priset förra året och hans pokaler finns hemma hos hans pappa. Visar föräldrarnas kraft hos elitspelare. Det är ju en del snack just nu runt dig, vad gäller transferrykten till exempel snackas det om Atalanta. Är det något som påverkar dig…
- Absolut inte allt det där överlåter jag åt min agent och min pappa.

Jag förstår att du inte vill kommentera pågående rykten och eventuella närtida övergångar. Det brukar aldrig spelare göra. Men om jag säger så här istället. Om allt går på bästa sätt för dig, var ser du dig själv någonstans om ungefär 5 år…
- Real Madrid!
Det var ett bra svar tycker jag, visar på ditt goda självförtroende som du kommer ha nytta av på söndag. Tack för samtalet och lycka till!
Tilläggas kan att vi också pratade lite grann om Seads landskamper för Montenegro. Det ger mycket att spela matcher på den nivån och efter sommaren blir det matcher mot Holland och Turkiet. Vi får se vilken klubbadress vår nummer 99 har då!

Slutord

Jag hoppas givetvis som Sead att gamla Peking vinner. Om man har vässat försvarsspelet lite mer jämfört mot Sirius, där det var lite för passivt på en del kanter vid målen ökar chansen än mer. Offensivt finns inte mycket att klaga på, men även täppa till ytorna mellan mittfält och försvar är ett kraftigt önskemål från min sida. Samt att de som spelar på det centrala mittfältet, vilka det nu blir gör bättre ifrån sig än i premiären. Jag avstår från att spekulera i en startelva. Totte Nyman hoppade in senast och jag hoppas att han kan spela. Han tillför väldigt mycket med sitt djupledsspel och jävlar anamma. Jag tittar upp mot den Blå Stjärnan på himlen och frågar om en utsaga. Svaret blir vinst med 2-1!   

Fotnot: Mitt bästa minne av alla matcher jag sett är givetvis guldmatchen nere i Malmö 2015. Sen kan man undra hur det började, att vi som håller på Snoka kallar vår andra hemmaarena för Telo 2? Jag vet inte säkert, men jag vet att i min införrapport till matchen mot Djurgården 2013 hade jag Telo 2 i rubriken…
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2021-04-17 18:10:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås