Lagbanner
Platinumcars Arena, 2022-10-31 19:10

IFK Norrköping - Djurgården

Inför Djurgården hemma: Det är slutet som räknas

Inför Djurgården hemma: Det är slutet som räknas

Då är det äntligen dags för årets sista hemmamatch för gamla Peking i årets allsvenska. Det är nog inte bara jag som tycker att det ska bli skönt att den här säsongen snart är slut vad gäller herrarnas del!

Låt det här få ett bra slut som vi alla kan ta med oss in i återuppbyggnadens år 2023. Att möta lagen från Stockholm ger alltid en knorr på tillvaron och nu när det här skrivs så är nästan 13000 biljetter sålda. Förutsättningarna inför matchen efter söndagens resultat är att Häcken är klara Svenska Mästare så den chansen är borta för Djurgården. Sist men inte minst så är det allsvenska kontraktet klart för IFK Norrköping i och med att Malmö FF besegrade Varberg borta!  

En legendarisk Djurgårdare som bor på Djurgården

För att höra mig för hur det står till i vårt motståndarlag så ringde jag upp Kjell Samuelsson igår. Kjell och jag var arbetskamrater för några decennier sedan. Han ligger på tio i topplistan av dem som gjort flest A-lagsmatcher för Djurgården. 70 år fyllda är denna veteran, så det var ett tag sedan ha la skorna på hyllan. Efter karriären gick han igenom alla stegen i tränarutbildningen, fick ett erbjudande att träna Mjällby men tackade nej av familjeskäl. Jobbet gick i stället till Anders Linderoth och resten är som man säger historia!

Hej Kjell hur står det till…
- Jo tack Göran det är bara bra. Vi håller på att förbereda flytten av husbåten från Fisksätra Marina till marinan på Biskopsudden på Djurgården. Det ska bli skönt att komma hem igen!

Ja det förstår att jag att du tycker. Hur många matcher har du sett i år…
- Jag har bara missat en hemmamatch. Det som varit absolut roligast att se har varit matcherna mot utländskt motstånd i Conference League.

Vad tror du det beror på att ditt lag har klarat sig så bra ute i Europa? Ni har ju redan klarat gruppsegern efter att ni vann häromdagen mot Molde i Norge…  
- I allsvenskan spelar ju vi som de flesta andra zonförsvar, men utländska lag spelar mer man man och det har laget anpassat sig till väldigt skickligt. När du spelar på det sättet så måste spelare för spelare helst vara bättre på varje position. Måste säga att vi har extremt individuellt skickliga spelare. När jag såg matchen hemma mot belgiska Gent, så var det otroligt att se hur Asoro vann sina dueller mot sin motståndare. När jag kollade upp vad det var för lirare Asoro hade emot sig var det en tysk som spelat i ungdomslandslaget! 

Men ni har ju åkt på några förluster i allsvenskan på slutet. Vad beror det på…
- Vi har haft fem nyckelspelare skadade samtidigt. De som har ersatt har inte alls hållit samma nivå, det är känsligt när man tappar sina bästa spelare på centrala mittfältet. Men som jag har förstått det kommer vi kunna ha ordinarie spelare på planen när vi möter er på måndag. Hjalmar Ekdahl och Danielsson som mittbackar då är vi svårslagna, plus att vi har ett starkt central mittfält igen. Den så kallade centrallinjen i fotbollslag är väldigt viktig.

Jag förstår vad du menar, vi skulle behöva mycket av det du beskriver. Något annat du vill lägga till innan vi slutar…
- Jo för det första tror jag förstås att vi vinner för vi vill komma så högt som möjligt i tabeller. Vi får se hur det går med matcherna på söndag. Men att komma före Hammarby och bli bäst i Stockholm är alltid viktigt plus att få spela i Europa igen nästa år.

Just det en sista sak. Du har bara missat en hemmamatch men bortamatcherna då…
- Jag har inte tillgång till dem, sen är jag lite för gammal för att åka på bortamatcherna.

Men vet du vad, vi Exilsnokar hänger nu för tiden på Pitchers på Regeringsgatan 113. På andra sidan gatan vid Birger Jarlsgatan ligger Östermalm. Därför hänger det mycket Djurgårdare på Pitchers. Alla vet vad Östermalm och överklassen betyder för Djurgården. Det är ju er största rekryteringsbas! Ska du inte komma dit så kan vi se matchen tillsammans…
- Du det var en riktigt bra idé jag kommer!

Välkommen och tack för samtalet då syns vi snart.   

IFK Norrköping

Det borde vara väldigt viktigt att avsluta på absolut bästa sätt i den sista hemmamatchen inför en stor publik. En mycket tråkig trend hela det här året skulle jag vilja bli bruten. Avslutningen på matcherna i år är under all kritik. IFK har tappat väldigt många poäng i slutet och inte en enda gång hittills har laget kvitterat eller gjort ett avgörande mål efter matchminut 77. Det finns en i mitt tycke mycket bra podd med det excellenta namnet Fans Corner. Varje tisdag kan supportrar ringa in till programmet och ställa frågor eller komma med synpunkter till Alexander Axén och Pär Hansson samt programledaren Simon. Har kommit fram några gånger och senast frågade jag vad man ska göra om ett mönster enligt ovan uppstår. Tycker Axéns svar var ganska intressant. För det första måste man prata om det. Sen när han var tränare i lag där samma situation uppstod så sa han till laget att spela offensivt. Om spelarna då sa, men tänk om vi släpper in ett mål på kontring? Då svarade Alexander då kan ni skylla på mig! Känns som om det är lite tvärtom vad gäller IFK:s sätt att avsluta matcherna räddhågset och backa hem.

Nej nu vill jag se lite mer attityd, typ vi har allt att vinna och inget att förlora mot Djurgården. Stå upp för sin heder och göra allt man kan för få med sig poäng helst vinna förstås. Förra året blev det 1-1 hemma och 2020 blev det vinst med 3-0. I senaste matchen mot Värnamo kom allas vår Totte in på slutet. Vi hoppas han kan spela på måndag betyder oerhört mycket då han är på planen. Arnor Sigurdsson har varit borta ett bra tag nu och det är säkert tveksamt om han kan spela. Lagets absolut bästa spelare då han varit på planen. Det som var mest positivt senast mot Värnamo var väl ändå att Shabani gjorde sin hittills bästa match.      

FULL FART FRAMÅT KÄMPA KAMRATER!!!
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2022-10-30 19:34:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås