Lagbanner

-

Inför: Efter att gått på säsongens första mina välkomnar Snoka succénykomlingen Varbergs BOIS
En revanschsugen Rasmus

Inför: Efter att gått på säsongens första mina välkomnar Snoka succénykomlingen Varbergs BOIS

Så kom säsongens första Allsvenska förlust för Peking. Det var tungt, frustrerande och rent av taffligt, men en vinst mot nykomlingen Varberg på onsdag kväll tillåter IFK att behålla påtagligt avstånd till resten av ligan.

IFK Norrköping 
Alla vi östgötars kamratförening kommer från totalförlust borta mot Sirius med 4-2. Vissa situationer var taffliga och i det närmaste oturliga. Enligt Expressen var Rasmus “Ras” Lauritsen besviken på att Uppsalalaget kastade sig och föll för enkelt i närkamperna. 
Men det står utom tvivel att Sirius förtjänade segern. De belägrade den vitblåa planhalvan och låg på med dominans, medan Norrköping snarare fick gå på kontring. Vecchia hotade från sin kant firma Castegren-Blomqvist och var en fröjd för objektiva ögon, bortsett från säsongens filmning som kom i första halvlek. Japanen Sugita stod för en klassuppvisning och med bara några dagar kvar på lånekontraktet är det surt att han hann möta Peking. 
Totte Nyman stod för mycket av chansskapandet och är skicklig på att komma till bra lägen, även om det går att önska något mer utdelning på målchanserna. Sett till just dessa kunde ändå Snoka konkurrera. 
Sead som inte var sitt numer vanliga dominanta jag (gällde hela laget) borde blivit målskytt. Istället noterades ynglingen Ishag Abdulrazak i målprotokollet och även unge Pontus Almqvist stod för ytterligare ett piggt inhopp. Bör någon av dessa starta till höger i anfallet mot Varberg? För att inte tala om Levi. Min uppfattning är att Isak Bergmann Johannesson inte gör sig lika bra som ytterforward utan hör hemma på innermittfält. 
Så hur blir onsdagens startelva mot Varberg? Fortsätter Jens Gustafsson förändra så lite som möjligt, eller bäddade prestationen mot Sirius för luftning av den slagkraftiga bänken? Christopher Telo?
Simon Thern som sträckte ljumsken mot Örebro, saknades mot Sirius och om han är tillbaka mot Varberg lär antingen Andreas Blomqvist fortsatt fylla tomrummet eller Isak Bergmann Johannesson flytta ner. Då är det gissningsvis upp till Levi och Almqvist att ta platsen till höger. 

Förväntad startelva: 

Isak Pettersson

Henrik Castegren/Castelgren/Kastergren/Castroregimen
Filip Dagerstål
Rasmus Lauritsen
Lars Krogh Gerson

Isak Bergmann Johannesson/Andreas Blomqvist
Eric Smith
Alle Fransson

Jonathan Levi/Isak Bergmann Johannesson
Totte Nyman
Sead Haksabanovic

Varbergs BOIS
I samma omgång plockade Snokas kommande motståndare en poäng mot “nya” AIK. 2-2 efter sen kvittering på straff från Astrit Selmani som efter matchen var missnöjd med kryss. 

Succetränaren Jocke Persson talade efteråt om att han upplevde problematik med BOIS respekt för motståndarna. Han menar att nykomlingen fortfarande blir nervös i vissa situationer mot övriga lag i högstadivisionen. 
 – Ge det fem-sex matcher till så ska vi vara inne i den allsvenska kostymen ordentligt, och då ska vi kunna bjuda upp, säger han till Expressen. 

Vi får se hur mycket de hinner jobba med nervositeten innan matchen mot alltjämt serieledande Snoka. 

Småklubben från västkusten var för två år sedan nära att gå i konkurs. Men efter förbättrad organisation har man lyckats bygga ett ungt och billigt lag som överträffat alla förväntningar vad gäller både spel och poängskörd. Detta projekt med raka Jocke Persson i spetsen (Jürgen Klopp en stilförebild?) är om inte charmigt så åtminstone intressant. Men mot IFK hoppas vi på tvärnit för BOIS hittills framgångsrika saga. 

Startelvan mot Gnaget:
Stojan Lukic

Joakim Lindner
Jon Birkfeldt
Hampus Zackrisson

Keanin Ayer
Albert Ejupi
Erion Sadiku
Adama Fofana

Tashreeq Matthews
Astrit Selmani 
Daniel Krezic

Matchen
Denna match blir ett styrkeprov för IFK. Inledning på säsongen har gått oförskämt bra och efter den första förlusten gäller det att visa att inledningen inte var tillfällig framgång. Lyckas man studsa tillbaka mot Varberg och återvända till winning ways är ordningen återställd. En uppgift som kräver att Peking hanterar utskåpningen på Studenternas på rätt sätt. Inte helt enkelt, matchen mot Varberg bör ses som en VM-final. Den första av många… 

Vad? Allsvenskans tionde omgång. 
Var? Parken på Södra promenaden i Norrköping.
När? 1900.
Tips? 3-1 till hemmalaget, Sead Haksabanovic, Totte Nyman och Rasmus Lauritsen. 

Vamos, amigos!

Markus Hälljehaellje@gmail.com@MarkusHallje2020-07-21 09:43:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås