Lagbanner
Borås Arena, 2020-11-01 14:30

Elfsborg - IFK Norrköping

Inför Elfsborg borta: Bara seger som räknas nu

Inför Elfsborg borta: Bara seger som räknas nu

Nu drar det ihop sig till slutstrider för platserna i Europa. Att rubba Malmö från första platsen är det nog ingen seriös bedömare som tror är möjligt. Men kampen om platserna två till tre är olidligt spännande!

Nu är det bara fem matcher kvar innan allsvenskan 2020 kan läggas till handlingarna. I den sista omgången helgen andra advent, går det alldeles utmärkt att äta julbord och ha tända adventsljus. Om man får göra det på en restaurang eller i hemmets stilla vrå, är däremot svårt att säga i dessa osäkra Coronatider. Det här året kommer man aldrig glömma varken fotbollsmässigt eller allt som händer i livet utanför fotbollen. Men jag personligen är väldigt glad över att fotbollen kunnat rulla på så att man kan tänka på annat. Så nu ska vi verkligen göra vad vi kan för att tänka till lite inför sexpoängsmatchen mot Elfsborg i Borås.

Läget i tabellen är att Djurgården ligger tvåa på 42 poäng. Där efter kommer en trio i nämnd ordning på 40 pinnar, nämligen gamla Peking, Häcken och våra motståndare Elfsborg. Hammarby på sjätte plats med 39 poäng är inte helt borta från kampen om topp tre. Men efter varje omgång så blir det svårare och svårare att hämta in försprång, så nu har alla ovan nämnda lag kniven på strupen! Därav följer att matchen i Borås kommer bli EXTREMT viktig.

Norrköpings offensiv är det inget större fel på. Faktum är att laget gjort lika många mål som serieledarna, men man har dessvärre släppt in 12 fler mål. Sen har som bekant vårt lag varit kraftigt förfördelat av många domslut speciellt i slutet av matcherna. Att Simon Thern gått ut och sablat ner domarinsatserna är inte så förvånande. Men att lugna eftertänksamma Jens gjort samma sak, då förstår alla och envar att nivån hos de svartklädda inte varit tillräckligt bra. Att Simon krävt eller bett om att få utländska domare, är kanske inte så genomtänkt. Men att kräva VAR som han gjort är synnerligen genomtänkt i mina ögon. Rätt använt kan det bara vara av godo och tabellen just nu säkert mycket mer fördelaktig för IFK Norrköping!

Vad gäller formen hos IFK så får man säga att den är ganska bra sett till de sista fem matcherna, bortsett från debaclet mot Sirius hemma där man förlorade med 2-1. Högst noterbart där är att man kammat noll poäng hemma och borta mot Uppsalalaget. Men bortsett från detta har man vunnit borta mot Djurgården och kryssat hemma mot Malmö. Därtill en tydlig seger borta mot Varberg och en pinne mot AIK hemma senast i en mycket underhållande match som slutade 2-2. AIK är inget topplag men har den senaste tiden funnit formen och är tillsammans med IFK Norrköping ett av seriens formstarkaste lag.

I den senaste matchen så fick skytteligaledaren Totte Nyman kliva av med en befarad sträckning i ljumsken efter bara 36 minuter, vi får hoppas att han är fit så fort som möjligt. Han leder skytteligan med 13 mål följt av flera spelare med elva. En av dessa är Jesper Karlsson f d Elfsborg. En försvagning då det inte finns lika många offensiva alternativ hos de gula. Vem är det som leder assistligan förresten? En spelare med nummer 99 på ryggen som lyssnar till förnamnet Sead. 9 målgivande passningar från hans fötter. Tänk om de två tabellerna står sig till dagen efter andra advent. När hände det sist att spelare från IFK Norrköping vann både skytteligan och assistligan? Jag lämnar över det eventuella svaret till vår statistikexpert på redaktionen min gamla skolkamrat från Djäkneparksskolan och De Geer Anders Pettersson! Förresten vad hände senast då skytteligaledaren gick av planen då AIK ledde med 1-0? Jo det blev två mål av dels Jonathan Levi på delad andra plats i assistligan, men som också har börjat hittat målet. Sen ett mål av den vältränade Pekingsonen Castengren. Enligt intierade källor en av de absolut bästa i gymmet då laget tränar. Det räcker med att se hur han ser ut för att fatta att det är sant! Vad har vi mer för offensiva krafter? Jo den isländska vulkankraften Johannesson som är så ung att han inte får handla starka drycker. Även om han så vore skulle han nog inte lägga många slantar på det, då han helst dricker smoothies samt vill äta så nyttigt som möjligt. Agenterna från diverse storklubbar är så många när Peking spelar att inte alla får plats!

Vad har då Elfsborg att komma med? Jo en avstängning på sin lagkapten Sivert Nilsen. I de fem senaste matcherna har man fått en vinst tre oavgjorda och en förlust borta mot laget som inte har några titlar. Om man tar sista bokstaven i alfabetet får man första bokstaven på lagets namn, och en ledtråd är att laget inte kommer från Jämtland! Enda segern är mot bottenlaget Kalmar. Sen kryss mot bottenlagen Varberg borta och BlääVitt hemma. Även kryss hemma mot Häcken som har en kraftigt dalande formkurva.

Nej hör ni kära läsare! Magen börjar kurra, har inte ätit på åtta timmar. Måste kirra till lite käk nu och efter att ha skrivit det här, så tror jag att chansen är mycket god att det blir vinst mot Elfsborg. Vi ska baske mig ta en topp tre placering i år, allt annat är underkänt med tanke på truppen och givna förutsättningar!           

KOM IGEN NU KAMRATER KÄMPA TILL SLUTET!!!
Fotnot: Matchen visas på linjär tv i Kanal 5.   

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2020-10-31 15:03:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås