Lagbanner
Tele2 Arena, 2024-09-16 19:10

Hammarby - IFK Norrköping

Inför Hammarby – IFK Norrköping: En svår men inte omöjlig uppgift
Pekings tolfte spelare kommer bli viktig i matchen mot Bajen. STÅ UPP FÖR GAMLA PEKING! Foto: Göran Modeen

Inför Hammarby – IFK Norrköping: En svår men inte omöjlig uppgift

Då får våra Vita och Blå fotbollskrigare resa till Stockholm och ta sig an det Gröna och Vita laget efter landslagsuppehållet. IFK saknar ett par spelare och Hammarby likaså.

Det sista som hände innan uppehållet i allsvenskan för Kamraterna var att Vito ”Hammarhajen” i matchens sista sekunder tryckte in 3-3 hemma mot Häcken. Oerhört viktigt mentalt. Norrköping fortsätter ha lite luft ner till kval och nedflyttning. Man ligger nu på en tionde plats med sina 24 poäng. Man ligger fyra poäng från kval och sex till nedflyttning. Om man bara ser till bortamatcher så ligger IFK dessvärre näst sist. På tio matcher har man bara två vinster, två oavgjorda och sex förluster. 11 gjorda mål och 23 insläppta. Hammarby är av tradition hemmastarka, men paradoxalt nog är man bättre borta än hemma. I bortatabellen ligger man trea och har bara Djurgården och Malmö före sig. I hemmatabellen ligger man sexa. Sex vinster, två oavgjorda och två förluster. Man har bara släppt in nio mål på tio hemmamatcher!

IFK Norrköping får klara sig utan Max Watson som är avstängd. Där har man inte mycket att välja på som ersättare. Kan nog inte bli någon annan än Amadeus Sögaard! Hoppas han tar chansen nu i såna fall. Alla vet vad han visade i BP förra året som lagkapten, där han var en stabil mittbacksklippa i många matcher. Inte nog med att Max är borta ännu värre är att Lushako inte kommer kunna spel mer den här säsongen. Han har fått en hjärtmuskelinflammation. På den sista öppna träningen spelade Trasten centralt mittfält tillsammans med Jesper Ceesay. Trasten har under uppehållet spelat landskamp med Island, hyfsat bra uppladdning till allsvenskan.

Hammarby har två avstängda spelare i Toure och Pinas. Min rumskamrat Erik på jobbet som ser nästan alla Hammarbys matcher, sa i veckan till mig att han tror att vi får möta Hammarby i ett bra läge p g a avstängningarna. Hoppas att han har rätt, men jag är inte lika säker. De Grön Vita ligger på andra plats i allsvenskan, visserligen med en match mer spelad än Djurgården. Gröthalsarnas FF ligger etta. Men både tabellettan och Djurgården kommer spela gruppspel i Europa, med därtill nödvändiga rotationer i startelvan. Att Bajen kommer topp tre när allsvenskan är slut är en lågoddsare. Att IFK Norrköping klarar kontraktet måste också vara en lågoddsare. Jag tror att nyförvärvet David Moberg Karlsson kommer tillföra mycket i höst. Han är garanterat spelsugen och är en teknisk spelare med bra spelförståelse. En fotbollsartist som det är roligt att titta på! En annan sak som var roligt senast var att fem spelare på plan var från stan! Mitov Nilsson, Dino Salihovic, Ture Sandberg, Moutaz Neffati och allas vår Totte Nyman. Det känns som om gamla Peking sakta men säkert kan komma tillbaka till bättre tider.

Vi får se hur måndagskvällen slutar Hammarby är solklara favoriter. Svenska spel ger 1,64 på hemmavinst. Om Peking vinner får man i nuläget 5,10 gånger pengarna. Krysset ger 4,60. Det är mycket som talar för att det kan bli en målrik och underhållande match. Som alltid när Hammarby spelar hemma är publiksiffran hög. Nu på söndag förmiddag är redan drygt 22 000 biljetter sålda. Det ger som alltid ett bra stöd för hemmalaget, men också mycket inspiration för våra spelare.

KÄMPA PEKING BÅDE PÅ PLAN OCH TOLFTE SPELAREN PÅ LÄKTARN! 
 
        
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2024-09-15 14:15:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås