Lagbanner
Ullevi, 2021-08-02 19:00

IFK Göteborg - IFK Norrköping

Inför IFK Göteborg - IFK Norrköping på Gamla Ullevi måndagen den 2 augusti 2021
Röda tröjor har fungerat tidigare!

Inför IFK Göteborg - IFK Norrköping på Gamla Ullevi måndagen den 2 augusti 2021

Dags för första bortamatchen i Allsvenskan sedan 2019 med öppen borta-läktare! Den tar 600 personer, så åk dit om ni kan! Spelare # 12 kan försätta Berg, så hjälp försvaret att göra det! Då vi befinner oss i vitsarnas stad så delar jag med mig av en ny version av en gammal IFK-vits: Why can't I go when Oscar Wendt?

Norling tar inga chanser utan träningar även denna vecka på Himmelstalunds gräs, då det är dags att åka till Gamla Ullevi och spela på dess hybridgräs.

Det gick inte så bra mot Häcken, som inte heller har startat Allsvenskan så bra i år. Blåvitt har ju haft det lite knackigt trots alla hemvändande favoriter. På hemmafronten händer det inte så mycket även om det utlovades nyheter i slutet av veckan, det är när jag skriver detta kvar 6-7 timmar av den. Så vad jag uppfattat har vi inga nya spelare skadade, så troligtvis blir det samma spelare som får åka även västerut. Norling är åtminstone beredd på två olika matchplaner från Blåvitts sida, som IFK bör kunna bemöta. Men inte många vet säkert hur de vill vinna matchen!

Djurgården hjälpte oss att inte bli passerade av Häcken, men vinner Blåvitt går de om oss i tabellen. Händer detta så har även Halmstad och Kalmar möjlighet att passera oss vid vinster i deras matcher. Det betyder att vi kan belägga någon av platserna 6 till 9 efter omgång 13, i värsta fall 5 poäng efter plats 5. Jag har ju hoppats på en placering bättre än förra året, men nu är det tufft.

Blåvitt verkar ha tagit hem så många före detta spelare de bara kunnat och på det viset fått en trupp med en medelålder på 31 år, om jag räknar på startelvan mot Varberg i förra omgången. IFKs startelva mot Bajen hade en medelålder på 27 år, om nu IBJ kommer in istället för Khazeni sjunker medelåldern till 25!
Vi har nog framtiden för oss, även om det blir ett mellanår i år.

Truppen: 1. Oscar Jansson, 2. Henrik Castegren, 3. Yahav Gurfinkel, 4. Marco Lund, 6. Linus Wahlqvist, 7. Alexander Fransson, 8. Isak Bergmann Johannesson, 9. Samuel Adegbenro, 10. Jonathan Levi, 11. Christopher Telo, 13. Abdulrazaq Ishaq, 15. Carl Björk, 16. Viktor Agardius, 18. Ari Skúlason, 19. Lucas Lima, 21. Dino Salihovic, 23. Maic Sema, 26. Kristoffer Khazeni och 29. Julius Lindgren

Startelva med  IBJ tillbaka:
Jansson
Wahlqvist Lund Agardius
Ishaq Alle Ari Garfinkel
Sam Björk IBJ

Bänken: Julle, Castegren, Telo, Levi, Lucas Lima, Dino Salihovic, Sema och Khazeni.
Viss reservation för Telo istället för Garfinkel.

Jag kan inte tänka mig att Blåvitt parkerar bussen som Häcken gjorde utan att det blir en öppnare match mellan två lag som vill göra bättre ifrån sig än i förra omgången. Jag tillhör ju dem som haft svårt för Berg i landslaget, så bara för att straffa mig, så gör han säkert hat trick imorgon!
.
Ser vi på IFKs form under året, så är det lätt att se ojämnheten är årets begrepp.
Alla:         O F V V V O F F V V F F  17p
Hemma:  O V V O V F                      11 p          
Borta:      F V F F F V F                        6p 
   
Vi kan slå ett trist rekord om vi förlorar, tre förluster i rad! Vi har i och för sig redan förlorat tre bortamatcher i rad, DIF, VBOIS och IFE, men trender är till för att brytas, vad gäller IFK!
Vi har antingen vunnit eller förlorat alla bortamatcher, dag för ett oavgjort resultat?

Vi är nog dessvärre avhängda från Europaspel även nästa år, men jag hoppas ju fortfarande att vi nlir bättre än 6:a!  Då vi ligger på -8 då det gäller att nå 60p, genom att vinna hemma och spela oavgjort borta.i snitt kan vi nå 52p som under de senaste åren har räckt till platserna: 2, 6, 3, 4, 4 och 6.

En ny positiv förändring är att bortaläktaren öppnar mot IFK med plats för 600 åskådare, jag hoppas att så många som möjligt kan ta sig dit!
Så vilka spaningar skulle jag vilja skriva om efter matchen imorgon?
1. Laget gör en minst lika bra match som mot Bajen, men har turen på sin sida och vinner.
2. Inga missade uppspel eller passningar som ger Blåvitt heta chanser.
3. Utespelarna står ivägen för skott mot mål istället för att skymma Oscar.
4. Vi får se de tre nya musketörerna Khazeni, Lima och Dino komma in och avgöra matchen igen, om ingen annan gjort det tidigare.
5. Att domaren ser allt och dömer rätt.

Då så känner jag mig taggad för att bege mig till Bacchis imorgon och få sjunga vid sisådär tio i nio!

Var, när och hur?
Gamla Ullevi med plats för minst 600 FK-supportrar.
Vi andra får förlita oss på Discovery+ som börjar sända 18:44 imorgon.
Att alla gör vad de kan för att bli bästa IFK-förening i fotboll i Sverige!

 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2021-08-01 18:25:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås