Lagbanner
NP3 Arena, 2022-10-02 15:00

Sundsvall - IFK Norrköping

INFÖR – IFK Norrköping

INFÖR – IFK Norrköping

Uppehållet är slut och IFK:s grabbar beger sig till tabelljumbon Sundsvall för att lira boll. För IFK:s del kan en vinst betyda att laget ytterligare distanserar sig från den absoluta botten i serien.

Sundsvall parkerar sist i tabellen. Med 23 matcher spelade står laget på endast 11 poäng (3v–2o–18f). För att backa tillbaka till Giffarnas senaste vinst måste vi blicka tillbaka till 1: juli, i matchen mot Malmö FF. Där blev det en hemmavinst och siffrorna skrevs till 2-1 för hemmalaget. Annars är det förluster samt ett par oavgjorda matcher som går att läsa i resultatraden tillhörande Allsvenskan (De vann sin match i Svenska cupen mot Stocksund). Senast kommer laget från en oavgjord historia mot Mjällby. Enligt Transfermarkt har Giffarna en skadefri trupp att tillgå (förutom Linus Hallenius – korsband).


Vad gäller IFK så har spelarna haft lite ledigt (om man inte varit på landslagsuppdrag). Enligt Glen ser han en utveckling på träning, samt i vissa delar i spelet efter 2-2 mot Kalmar senast, säger dansken till Norrköpings Tidningar. Han anser att dynamiken i spelet syns mer samt att laget blir farligare när bollen är hos dem.


Och visst, Glen har varit ansvarig för laget i sju matcher (Sex Allsvenska, En i Svenska Cupen). I Allsvenskan skrivs resultatraden till en vinst, tre kryss och två förluster. Han har tidigare beskrivit det som att han har tagit över en väldigt ärrad spelartrupp som saknar självförtroende i många delar av sitt spel. Målet är att säkra ett nytt Allsvenskt kontrakt och sen börja blicka framåt.

Det är tydligt att Glen vill spela en snabb och vertikal fotboll när laget har bollen. Men av de jag sett de senaste matcherna så finns det en del frågetecken. Ibland som oftast sitter laget inte alls ihop defensivt, och när bollen erövras känns det stressat och innehållslöst. Det springs dit, hit och dit igen, utan något slags syfte. Det är känslan, min känsla. Vi har fått in nyförvärv, och då tänker jag främst på Sigurdsson. Utan hans jobb (över hela banan) så skulle Glens och lagets resultatrad se helt annorlunda ut, det tror jag vi kan vara överens om. Sen finns det spelare måste se sig själva i spegeln, något som även Glen varit inne på. Ingen nämnd, ingen glömd. Men det slarvas allt för mycket. Jag vill så klart inte basera lagets utveckling under Glen på endast 7 matcher, det behövs längre tid och fortsatt inventering i en (enligt mig) aningen obalanserad trupp. Förhoppningsvis ser vi Glens tankar och visioner ute på planen imorgon mot Giffarna.

Att IFK går in som favoriter i matchen mot Sundsvall – så är det. Och det är just det som känns bräckligt. Är inte laget 110% påkopplat imorgon kommer det bli tufft. Att luras av tabellen och tankarna om "Tur att bottenlagen är så jäkla dåliga i år, annars hade vi nog fått det tufft." får vi ta en annan dag – inte imorgon.
 
Jag låter negativ, jag vet. Men säsongen och prestationerna pendlar, och personligen vet jag inte riktigt vart jag har laget. Och mycket av det bygger ju så klart på att både laget och supportrarna hade hoppats på mer i år, mycket mer.
 
Vad gäller truppen är den inte publicerad i skrivandets stund. Men enligt rapporter finns en till stor del skadefri trupp, samt att spelare är tillbaka från sina avstängningar.
 
Jag ger mig på ett tips, bortavinst och 3-1 till Peking. Framåt kamrater! 


Matchen sänds på Discovery+ med sändningsstart 14:44. 
 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-10-01 15:37:59
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås