Lagbanner

-

Inför IFK Norrköping - Elfsborg
Tidigare "landskamp" mellan Blått och Gult

Inför IFK Norrköping - Elfsborg

Hur ska en extrem framgångssupporter förhålla sig till dagens situation? Jag minns att IFK ledde Allsvenskan efter 2 omgångar 1972 med målskillnaden 2-0 och med dagens mått mätt 4 poäng. Undrar om inte Uffe Jansson hade gjort båda målen? Men att leda Allsvenskan med full pott efter 4 omgångar? Nej, det existerar inte i min värld. Tur att jag inte behöver förklara något som inte existerar! Jag har fått i uppgift att sia om matchen mot Elfsborg i nästa omgång. Kanske något lättare?

Ni vet att jag som mattelärare har svårt att undvika siffror. Gillar ni varken matte eller siffror så kan hoppa direkt ner till *!
Nu till de hårda fakta som föreligger:
1. Tabellen:
IFK         4 4 0 0 13 -  4  12
Elfsborg  4 1 3 0  4 -  3    5

2. Senaste hemmamatcher respektive bortamatcher hösten '19 och våren '20:
IFK:         10  9  1  0   27 -   3   28
Elfsborg:    9 4  3  2   13 - 14   15

3. Inbördes möten på Parken sedan 2011:
2-1   2-1   1-2   4-2   0-4   0-0   1-3   1-0   2-0      9  5  1  3  13 - 13   

Vad får vi ut av detta?
Om vi ser till den senaste tiden så borde IFK vinna! Ju längre tillbaka i tiden ju mindre påverkan på onsdagens resultat. Om vi skulle se på bortamatcherna oxå så skulle vi konstatera att Elfsborg är ett av de lag vi haft svårast för under den här senaste sejouren i Allsvenskan, säg bara Lasse Nilsson och jag får stora darren! Dessbättre har han som jag pensionerat sig nu, Puh!

Nu spelade Elfsborg oavgjort igen, denna gång på hemmaplan mot Örebro. Elfsborg lär ha varit skapligt ineffektiva. De fick sitt mål på straff efter en handssituation. Samuel Holmén utmärkte sig genom att bli inbytt i den 66:e minuten och utvisad i den 79:e, en ovanlig bedrift.

Det ska oxå poängteras att Örebros målvakt Oskar Jansson gjorde en matchavgörande räddning med yttersta sömmen på sina målvaktshandskar i slutet av matchen. Jag förstår att IFK kan vara intresserade av honom.

Ineffektiviteten framåt lär vara något Elfsborg kommer att försöka förbättra. Bakåt verkar det fungera bra då de har släppt in färre mål än Isak, framåt har de bara mäktat med en tredjedel av vad IFK ogjort. Per Frick leder den interna skytteligan, den enda som har gjort mer än ett mål. Tim Rönning har en räddningsprocent på 75 och 2 hållna nollor. Isak ligger på 50 och 1 hållen nolla!

Samuel Holmén är den enda som har ett rött kort.Jacob Ondrejka har två gula kort. Tre IFK:are har var sitt gult kort, firma Björk, Haksabanovic och Bergman Johanneson. Elfsborgs bollinnehav ligger mellan 45% och 50%, mest mot Helsingborg 56% annars närmare 45%. IFK har ett bollinnehav på 56%. mest mot Kalmar 64%. Elfsborg har avlossat 19 skott på mål mot IFKs 43.

Nu ska vi oxå jämföra motståndet för att det ska bli 100% rättvis jämförelse.  Om vi jämför förra säsongens placeringsnummer för IFKs motståndare: AIK, Djurgården, Kalmar och Östersund mot Elfsborgs: Göteborg, Hammarby, Helsingborg och Örebro, får IFK 31 och Elfsborg 29, fördel Elfsborg.Om vi istället jämför placeringarna för i år får vi IFK 30 och Elfsborg 48, fördel IFK! 

*Det verkar som att Jens med kollegor har stärkt orken under den långa startsträckan innan serien kom igång. Peter Hunt har berättat att Jens brukar ta spelarna till Yxbacken och låta dem springa uppför så snabbt de bara kan. Jag förutsätter att det då är svårt att nå toppen, så när det tar emot och de stannar, så är Jens där och pekar på toppen och säger: Det är dit upp du ska! Mot Östersund visade flertalet att de lyssnade på det, och lagt ner träning på att nå toppen, vilket gjorde mig väldigt imponerad! 

Vad förväntar jag mig av matchen på onsdag?
- Att Isak fyller på sin digra samling av hållna nollor!
- Att Dagerstål är helt kvitt sin hjärnskakning!
- Att om Rasmus nu ska lämna oss, att han gör det med stil
- Att Gerson får spela i alla fall två matcher i rad på samma position, om inte att han fortsätter    vara så flexibel som ingen egentligen kan kräva!
- Att Thern fortsätter i gammal god form och fortsätter att prova skottlyckan!
- Att Alle är så spelsugen han bara kan vara!
- Att Smith ser till att det blir bra fart framåt och inte bara sidledsspel på mitten!
- Att Isisak inte bara levererar assister utan även sätter några mål när han får chansen!
- Att Ishaq fortsätter att cykla men får mera kraft så att bollen gör en strut i nätet, eller något      annat oväntat!
- Att Pontus är glad över att vara tillbaka på planen och förhoppningsvis fri från skador!            
- Att Totte är otroligt glad över att han fick fortsätta kampera ihop med Sead, så att pressen     på honom inte blir så stor och leveransen av mål fortsätter!  
- Att Sead har vinnarskalle och att han vill vinna den interna skytteligan eller någon annan
  Iiga! Två mål efter Totte nu, aj, aj!

Om allt detta inträffar så tror även jag att vi vinner!

Den största optimisten jag känner, vår Exilsnoksordförande, behöver inget av detta ovanför.

Han säger alltid "vi vinner"!
Jag älskar honom för hans optimism!

Troligt lag enligt nedan, då ingen trupp har inte annonserats vid publiceringenså jag kan bara påminna om vad som gällde inför Östersundsmatchen, då var följande spelare  outtagningsbara Sema, Binaku, Björk, Khazeni och Levi.

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2020-06-30 18:09:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås