Lagbanner
Platinumcars Arena, 2021-10-31 15:00

IFK Norrköping - Elfsborg

Inför IFK Norrköping - Elfsborg

Inför IFK Norrköping - Elfsborg

Det var bara några dagar sen sist, men nu är IFK redo för den andra raka hemmamatchen. Gästerna som står för motståndet är Elfsborg. Ett lag som nu ses som en het kandidat till det Allsvenska guldet

Som sagt, andra raka hemmamatchen och en chans på tre pinnar. Det återstår fem matcher av säsongen för IFK, varav tre av dom är på hemmaplan. Rent poängmässigt kan vi absolut nå en tredjeplats, men då behöver vi såklart förlita oss på att dom lagen som är framför oss tappar poäng. Hur ska vi se på det? Ja visst är det så att det tåget gick för ett par omgångar sedan. I min mening får IFK sikta in sig på att göra en så snygg avslutning som möjligt. IFK:s form på senare tid har tyvärr dalat, både formen på spelarna och de fina spel som uppvisades innan landslagsuppehållet har liksom försvunnit. Senast mot Mjällby tappade grabbarna 2-0 till 2-2 i matchens sista spark. Tre poäng blev en poäng, som kändes som noll poäng, så kan man väl sammanfatta den matchen. Är det så att det där berömda flytet tog slut? Ja, möjligen. Att matchen kommer tätt inpå den förra, tror jag och hoppas kan bli en fördel för IFK. En chans att direkt få revansch på sig själva, och mot gästerna. IFK förlorade det förra mötet med 1-0.
 
 
 
Elfsborg har seglat upp till en het kandidat till det Allsvenska guldet. Just nu ligger laget på en andra plats i serien, med samma poäng som serieledande Malmö. Det är ett formstarkt Elfsborg som kommer till parken imorgon. Den senaste matchen man spelade var mot Degerfors, och där tog man en 2-1 vinst. Dom kommer såklart till Peking med aptit för 3 poäng. Enligt Elfsborgs hemsida så är deras trupp frisk och hel, förutom att Maudo Jarjué inte kommer närvara pga. avstängning. Så med den informationen borde laget kunna ställa upp med starkast möjliga elva.
 
Ser man till matchen så har IFK all chans att sätta käppar i hjulen för Elfsborgs fortsatta kamp om guldet. IFK kan bli viruset som orsakar boråsarnas guldfrossa. Men visst, det är inte så att det är målet, utan tre viktiga poäng till IFK är viktiga oavsett den givna kontexten.
 
 
I senaste matchen mot Mjällby haltade två av våra viktigaste offensiva krafter ut innan klockan stod på 90 minuter. Norling har en del frågetecken och reda ut inför matchen imorgon. Enligt NT tränade båda första delen av passet igår (fredag). Dock är inte Totte att ta med i beräkning för morgondagens match. Norling sa till NT att oavsett om Totte "kan" spela imorgon, så borde han kanske inte spela pga. skadeproblematiken. Vad gäller Sam så är det (igår) oklart om hans medverkan, men enligt Norling och NT finns det hopp om spel mot Elfsborg.
 
Oavsett läget med dom ovan nämnda spelare är Norling positiv till att ställa ut ett bra lag mot Elfsborg. Och visst finns det ett visst sparkapital i offensiv kraft på "bänken" i både Sema och Björk. Den sistnämnda lär i alla fall starta i morgon, det är min gissning, och inte en vågad sådan. Jag tror också att Ari kan gå in från start med tanke på hans pigga inhopp i Torsdags. Truppen är i nuläget inte släppt än, men jag är positiv i chansen till att mönstra ett bra lag imorgon. Jag är ingen mästertippare, men jag ger mig på en (inte heller här) inte så vågad gissning- 2-1 och tre poäng.
 
 
IFK NORRKÖPING - IF ELFSBORG - Var ? Platinum Cars Arena kl. 15:00, söndag 31 oktober.
Går det att se matchen på TV om man inte kan närvara? Absolut - Discovery+ 14:29.
 
 
 
 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2021-10-30 15:40:45
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås