Lagbanner
Inför: IFK Norrköping - Falkenbergs FF

Inför: IFK Norrköping - Falkenbergs FF

Chansen att ta sig ut i Europa genom Svenska Cupen lever fortfarande, men då gäller det att vinna gruppspelet. Falkenberg har satt sig i en bra sits, men IFK har ännu chansen och hemma på Parken är man starka!

IFK Norrköping har inte direkt övertygat oss supportrar om var vi har laget och vad vi kan förvänta oss den här säsongen. I den inledande cup-matchen mot Halmstad fanns det absolut mer att önska och framförallt var det de tre poängen som man vill minnas från den matchen. Matchen därefter, mot division 1-laget Tvååker, vill såväl spelare som supportrar nog gärna glömma. I den förlusten blev det tydligt att IFK är väldigt beroende av Sead Haksabanovic och att det är individuella prestationer som ska rädda IFK. Som så många gånger tidigare.

Men allt är inte nattsvart, anser jag, för det finns lite positiva saker som ger lite ljus i situationen. Med en vinst och en förlust så har IFK fortfarande möjlighet att vinna gruppen, men då krävs alltså vinst mot Falkenbergs FF som besegrat både Tvååker och Halmstad. IFK på hemmaplan bör vinna mot Falkenberg, även när formen inte är riktigt på topp. Positivt i truppen är att Sead verkar vara frisk och redo för matchen igen då han fick ett inhopp mot Linköping City i måndags. I samma match fick trion Ian Smith, Filip Dagerstål och Alexander Fransson 90 välbehövliga minuter. Samtliga av dessa spelare kan absolut vara en injektion och jag räknar med att åtminstone Sead går in från start mot Falkenberg.
Skadeläget i övrigt ser bättre ut än tidigare då Pontus Almqvist är tillbaka i kollektiv träning och Maic Sema närmar sig comeback även om hans axelskada gör att han inte är riktigt redo. Kristoffer Khazeni som varit borta en tid är däremot redo för match.

Möjlig startelva:
Pettersson
Gerson – Castegren – Lauritsen – Telo
Fransson – Blomqvist – Thern
Levi – Björk – Haksabanovic

Lite oklart om Totte är redo för start, eller om han får inleda på bänken för att kunna komma in med kvalitet om det behövs. Jag gissar på att det sistnämnda.


Falkenberg har ju som sagt gått desto bättre och vunnit sina två inledande matcher. Först med 3-1 mot Tvååker och sedan 1-0 mot Halmstad. Mot Halmstad fick Falkenberg Marcus Mathisen utvisad redan i den 37:e minuten och spelade alltså med en man mindre resterande del av matchen. Vinstmålet kom i 77:e minuten och gjordes av Edi Sylisufaj. I slutet av matchen byttes målskytten ut i förmån för 17-årige anfallaren Matthew Garbett från Nya Zeeland. Spontant låter det intressant med en så ung anfallare.

Under försäsongen har Falkenberg bland annat mött Linköping City i träningsmatch och vunnit med 4-0, vilket även IFK gjorde nyligen. Oklart om Falkenberg då ställde upp med ett ordinarie lag eller ej, eller om de gjorde som IFK och mönstrade mestadels spelare från u21. Vidare så har Falkenberg en vinst mot Varbergs BoIS (4-1) och en förlust mot Halmstad (0-2) i träningsmatcherna innan cupen drog igång. Men nu väntar tuffare motstånd för Falkenberg!

När lagen möttes i Allsvenskan förra året så vann IFK båda matcherna. Det första mötet var på Parken och slutade 4-3 efter en rätt märklig och svängig tillställning. Målen för IFK gjordes då av Kalle Holmberg, Jordan Larsson gånger 2 samt Kasper Larsen med ett sent avgörande. Det andra mötet kontrollerade IFK desto mer och vann med 2-0 efter mål av Simon Skrabb och Totte Nyman.

Fortsätter IFK att vinna mot Falkenberg även i år? Det tror jag!

Svenska Cupen grupp 5
IFK Norrköping – Falkenbergs FF
Östgötaporten
Lördagen 7/3 klockan 16:30

Jonathan Hanell Didriksson2020-03-06 19:35:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås