Lagbanner
Platinumcars Arena, 2021-04-25 15:00

IFK Norrköping - Halmstads BK

Inför IFK Norrköping - Halmstad BK
Nu vill vi se mål igen!

Inför IFK Norrköping - Halmstad BK

Vi har inte haft en så lysande start i år. Dock var vi sämre 2019 och då slutade vi femma. En placering bättre än förra året. I är är det rena getingboet på den övre halvan, så jag tror att IFK kommer på den andra fjärdedelen av tabellen. Givetvis hoppas jag på en bättre tabellplacering. Framför allt att vi blir bättre än förra årets 6:a.

Jag hoppas som sagt att vi blir bättre än förra året och då kan vi ju ta varje match för sig och se hur det går. Sirius hemma fick vi 1 poäng mer ifrån, medan vi förlorade 3 poäng i förhållande till matchen borta mot Djurgården. Det betyder att vi för närvarande skulle få ihop 44 poäng som oxå hade gett oss en 6:e plats förra året!

Sedan tycker jag att det är intressant att se hur vi ligger till i modellen att vi vinner hemmamatcherna och spelar oavgjort borta, vilket betyder att vi får ihop 60 poäng, vilket är ett bra riktmärke för en plats i toppen. Med den modellen förlorade vi 2 poäng mot Sirius hemma, medan vi "bara" förlorade 1 poäng borta mot Djurgårde, Vi hamnar då på 57 poäng som är 11 poäng fler än förra året och hade då räckt till en 2:a plats!

Min enkla analys av Djurgårdsmatchen var att dom raderade ut vårt mittfält totalt.Det betydde att anfallarna kom för långt ner i banan, blev frustrerade då de inte fick några löpbollar och försökte istället dribbla sig igenom den höga press som deras försvar kunde anlägga. Resultatet blev frustration och inget gick som varken Norling eller de själva hade räknat med. Däremot stod ju det något överbelastade försvaret länge emot djurgårdarnas anstormning. Jag tror att Norling inte vill ha en upprepning av detta på söndag eftermiddag. För övrigt vill han nog inte ha någon snö heller.

Hur kunde vi då förlora mot Djurgården? Dels har ju dom fått ihop ett skapligt lag i år och vi kommer inte att vara de enda som åker hem poänglösa från Telo2 .Om jag dessutom ser tillbaka på cup- och träningsmatcherna kan vi identifiera några detaljer som oxå kan förklara förlusten mot Djurgården.Vi har spelat 5 träningsmatcher och 3 cupmatcher enligt följande, jag räknar in IFK G till övre halvan för att få 4 matcher i varje grupp:

Övre halvan: HIF 1-1, IFE 3-3, IFK G 1-1 och BKH 2-3, vilket ger: 4 0 3 1 7-8 3   
                  
Typ nedre halvan: GIF 2-0, SIF 4-1, JS 5-0 och AFC 2-0, vilket ger: 4 4 0 0 13-1 12

Vi ser då, att det vi blivit kända för under våren, bra anfallsfotboll och bästa anfallarna i Allsvenskan (?), har alltså skett mot klart sämre lag. Medan det i matcherna mot de lag som vi ska slåss mot i toppen och som aspirerar på årets guld ser helt annorlunda ut. Mot Hammarby och Elfsborg bytte ju båda lagen ut i princip halva lagen. Men det som är intressant är att vi släppte in sena mål. Så i mina ögon var inte resultatet mot Djurgården så oväntat. Däremot var ju spelet helt under isen och det tror jag Norling har rättat till under veckan, vi får se. 

Vilken grupp Halmstad nu tillhör är ju svårt att sia om, men de har lyckats med vad inte vi har gjort, vinna mot lag i den första gruppen. Deras mål mot Häcken kom i slutminuterna, så de kan nog hålla stången mot oss också och jag hoppas att slippa att sitta och vänta på att vi avgör sent och att Halmstad hinner avgöra innan dess.

Det hade ju varit kul för Ante, nu 39 år och slår väl då Milanspelare i liknande ålder, om det funnits publik på läktaren, men vi får hoppas att han fortsätter ett år till! Jag tror inte han kan bidra med så mycket kunskap om dagens IFK, kvar från truppen 2018 med 24 spelare finns bara 3 kvar, Linus Wahlqvist, som inte kan spela imorgon, Henrik Castegren och Julius Lindgren, som troligtvis sitter på bänken imorgon. Av 7 ledare på truppfotot finns 3 kvar. Inte ens konstgräset är detsamma. Möjligtvis, då Norling bytt sida för avbytarbänken, så kommer han att känna sig hemma där! 

Halmstad då?

Det är ju inte något direkt dåligt lag de ställer på benen när de nu återkommer till Allsvenskan.
De har förstärkt med backen Phil Ofosu-Ayeh, klubblös men nu långtidsskadad, mittfältaren Amir Al-Ammari från Jönköpings Södra och anfallaren Marcus Antonsson på lån från Malmö.

De har blivit av med anfallaren Oliver Hintsa till Falkenbergs FF, vår gamle back Andreas Hadenius tillbaka till Sylvia, backen Gabriel Wallentin till Skövde AIK som lån, backen Jacob Olsson till Ängelholms FF, mittfältaren Isac Harrysson, klubb ej klar, och anfallaren Alhassan Kamara till IFK Värnamo.   
              
De har mittfältaren Samuel Kroon och backen Phil Ofusu-Ayeh borta en längre tid..  

Marcus Antonsson ser ut som om han får spela och får en roll i Halmstad som passar honom bättre än den han hade i Malmö. Nu blir han en djupledsforward i som vi får se upp med. Antonsson var nära att göra sitt första mot Sirius då han slet sig fri men kom i för dålig vinkel och hans vänsterskott gick över.

Halmstad siktar på ett nytt kontrakt och det tror jag de klarar. Halmstad har förlängt med spelare som backen Baffo och mittfältaren Allansson. En annan gammal kämpe i Halmstad är Mikael Boman, som var en pålitlig målskytt förra året.

Malkolm Nilsson kan bli Halmstads utropstecken i år. Han började ju med att hålla nollan mot Häcken. Han har ju varit länge i Halmstad och varit andremålvakt bakom Isak.Han höll nollan 19 gånger förra året i Superettan men jag känner nog ingen som vill att han håller nollan på söndag.

Halmstad spelar 4-4-2 och har ställt upp med följande spelare i de två första matcherna:

1 Malcolm Nilsson

26 EdvinKurtulus, 4 Andreas Johansson, 5 Joseph Baffo och 21 Andreas Bengtsson.

2 Thomas  Boakye, 6 Joel Allansson, 24 Amir Al-Ammari  och 7 Simon  Lundevall.

9 Markus Antonsson och 10 Sadat Karim 2

Inhoppare har varit 14 Mikael Boman, 10 Sadat Karim, 16 Erik Ahlstrand och 18 Emil Wikström.

Övriga som inte fått spela ännu är 3 Alexander Berntsson, 12 Malte Pahlsson, 23 Dusan Djuric, 30 Alexander Johansson, Jonathan Svedberg, Viktor Ljung.

Jag förväntar mig, då Norling tyckt att på hemmaplan ska vi inte backa hem, så blir det nog ett nytt försök att spela det spel som vi alla gillar, Framåt kamrater! Med bra bevakning bakåt, och att alla nya spelare känner sig mer och mer hemma I Norlings ideér och blivit vana med varandra. Då kan det bli riktigt kul framför TVn på söndag eftermiddag 15.00. Discovery Plus sänder som vanligt. Jag tror inte de har några kommentatorer från Halmstad i sitt team, så vi kan nog ha ljudet på oxå!
Ni kan se den startelva jag skulle vilja se här nedanför!

 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2021-04-24 11:35:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås