Lagbanner

-

Inför: IFK Norrköping - Hammarby

Inför: IFK Norrköping - Hammarby

IFK Norrköping som började säsongen så bra har nu börjat falla ihop totalt. Serieledningen har tappats och IFK har halkat ner på tredjeplats och för tillfället är det nästan inget som tyder på att den nedåtgående kurvan ska vända inom kort. IFK har nu två raka förluster och dessförinnan två raka oavgjorda. För att hitta något positivt inför kommande match mot Hammarby så hittar jag en sak och det är ingen liten sak. IFK har inte förlorat hemma mot Hammarby sedan 2001!

Så vad är det som har hänt med IFK senaste tiden? Det finns säkert inget enkelt svar och visst har IFK fått väldigt tveksamma och felaktiga domslut emot sig. Men helt klart har den egna prestationen inte varit tillräckligt bra. Jag skulle kunna spekulera i att det saknas tydlighet i hur IFK vill spela, då formationen förändras lättvindigt samt att spelare får spela på helt andra positioner än de är vana vid. Det är i och för sig inget nytt, utan något som Jens gjort egentligen sedan han kom till IFK. Jag får ofta känslan av att Jens inte nöjer sig, utan vill utveckla laget och spelarna hela tiden. Kanske inte en dum tanke egentligen, men varför försöka laga något som inte är trasigt? Att IFK fortfarande, efter så många år, har så svårt att vinna mot bottenlagen är märkligt. Ja, som ni hör så finns det en del frågetecken så som jag ser det. Nu är inte meningen att jag ska räta ut dessa och förklara vad Jens och IFK borde göra, för det är trots allt komplexa frågor som jag hoppas att Jens och company kan lösa. Jag hoppas verkligen vi ser en helt annan prestation mot Hammarby!

Hur ser läget ut i laget i övrigt? Maic Sema och Kristoffer Khazeni har fortfarande en bit kvar innan de är redo för match, meddelades nyligen. I skrivande stund finns inga andra rapporter och jag räknar därmed med att alla andra finns tillgängliga. Filip Dagerstål är tillbaka från avstängning.

Om jag ska gissa på en startelva så tror jag på:

Pettersson
Wahlqvist – Dagerstål – Lauritsen – Castegren
Thern – Smith – Fransson
IBJ – Nyman – Haksabanovic

Kommentar: Jag gissar att Dagerstål går rakt in i startelvan och att Castegren tar plats till vänster efter några matcher på bänken. Isak Bergmann Johannesson kastas återigen runt och hamnar i anfallet istället för Jonathan Levi, som får vila sina ljumskar. Med tanke på det täta matchandet så skulle det kunna bli fler förändringar, men Jens är ju inte känd för att rotera. Senast mot Helsingborg gjordes ett byte i halvtid och två i den 85:e minuten. Med bara två vilodagar så är det alltså många som har matchats hårt.

Snabb fakta IFK
Bästa målskytt: Christoffer Nyman, 7 mål.
Flest assist: Sead Haksabanovic, 6 st.
Flest varningar: Lars Krogh Gerson, 4 st.
Totalt gjorda mål: 31 mål.
Totalt insläppta mål: 20 mål.


Hur ser det ut för gästerna? Efter att ha inlett säsongen med en hel del varierade resultat så har Hammarby ändå klättrat upp till en 6:e plats. Fem vinster, fem oavgjorda och fyra förluster är ett tydligt tecken på att det helt klart har varit upp och ner. Kanske står det fem på samtliga kolumner på torsdag kväll? I den senaste matchen så vann man över Djurgården med 2-1, så det är mycket möjligt att det ger extra energi till den här matchen. Noterbart är även att Hammarby har två vinster, två oavgjorda och en förlust på de fem senaste matcherna. Jämfört med IFK som har de alltså bättre form sett till de fem senaste matcherna.

Senaste startelvan (352):

Blazevic
Björklund – Fällman – Fenger
Rodic – Anderson – Bojanic – A. Khalili – Widgren
Johannsson – Ludwigson

Till den matchen saknades Ousted, Magyar, Sandberg, Söderström, Paulinho och Kacaniklic. Under matchens gång blev även målskytten Johannsson skadad. I skrivande stund är det oklart hur skadelistan ser ut nu.
Spelsystemet 352 verkar inte få en fortsättning enligt Stefan Billborns uttalade efter matchen. Kanske beror det på hur skadelistan ser ut.

Snabb fakta Hammarby
Bästa målskytt: Gustav Ludwigson, 4 mål.
Flest assist: Gustav Ludwigson, 4 st.
Flest varningar: Jeppe Andrup Andersen, 5 st.
Totalt gjorda mål: 16 mål.
Totalt insläppta mål: 17 mål.


Förra gången lagen möttes på Parken så vann IFK med 2-0, efter mål av Dagerstål och Haksabanovic. Som uppladdning rekommenderar jag er att kolla på Seads mål igen och njuta!

Matchstart:
Torsdag 200813
Klockan: 19:00

Jonathan Hanell Didriksson2020-08-12 15:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås