Lagbanner
Platinumcars Arena, 2022-07-03 17:30

IFK Norrköping - Sirius

Inför IFK Norrköping - IK Sirius söndag 3 juli 2022
Alltid kul för Norrköpingskillar att få komma hem en sväng!

Inför IFK Norrköping - IK Sirius söndag 3 juli 2022

David Mitov Nilsson kommer till Norrköping! Alltid kul när Norrköpingskillar kommer till Parken. Förhoppningsvis blir det 3 grabbar från stan på plan på söndag! En liten chans att det kan bli 4 om Telo får spela.

Veckans match kan påverka IFK på två sätt, vinner vi ligger vi troligtvis kvar på samma plats, förlorar vi kan vi sjunka två placeringar till...

Då IFK troligtvis ställer upp med samma lag som mot Mjällby, med Agardius istället för en flyktad Dagerstål, så finns det inte så mycket nytt att rapportera förutom att Norling fortfarande måste stanna hemma och kurera sig..

Nu vann ju Mjällby borta mot AIK, så vårt oavgjorda resultat var kanske bättre än vad jag tyckte?

Eftersom Norling verkar föredra Binaku före Telo, så misstänker jag att det blir så. Men jag vill ju gärna se Telo från start, så jag håller envist kvar honom i laget.

Nu är det hemmaplan och inget gräs och ett lag som ligger bakom oss i tabellen. Av de spelare som har varit på IFKs värvningstapet, Laorent Shabani och Isak Ssewankambo, är Shabani avstängd men två utländska klubbar,en danska och nederländska klubb har visat intresse. Vad gäller Ssewankambo, så är det klart att han inte blir kvar i Sirius, det återstår dock att se om det blir IFK eller någon av de utländska intresserade klubbarna, en schweizisk och en turkisk klubb som drar det längsta strået. 

Målfarligaste spelaren i Sirius är Christian Kouakou med 5 mål före Aron Bjarnason med 3. Bäst på assistsidan är Moustafa Zeidan med 5 assist och Adam Hellborg med 2.

På målvaktsligan finns ingen av morgondagens målvakter med på tio i topplistan! 

Moustafa Zeidan verkar ha gjort det bra i Sirius, så bra att bl.a Malmö är akut intresserade, dock hävdar Daniel Bäckström bestämt att han räknar med Zeidan mot Norrköping.. Zeidan är en duktig dribbler och med sina assistpoäng verkan han dessutom vara en säker passningsspelare.

Vi vet ju vad Mitov Nilsson går för. Att han inte stått på ett tag beror på ytterligare en skada. 

Trebackslinjen Kristopher Da Graca, Tim Björkström och Marcus Mathisen ska vara bra offensivt men hade det tufft i Blåvittmatchen, som Sirius förlorade med 2-1. En taktik som Göteborg använde sig av och som tydligen var lyckosam var att kontra med snabba omställningar och snabba bollar. Det skulle ju passa Totte perfekt också.

Efter det myckna regnandet verkar det som om det kommer att bli en typisk sommardag imorgon, runt 25 grader, halvklart och svag vind! Så alleman till läktarna och stöd IFK som ni brukar göra för tre nya poäng!

När, var och hur!
Platinumcars Arena söndag 3 juli 2022 17:30
Med alla på läktarna ser ni till att IFK inte sjunker längre ner i tabellen!


 


           












 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2022-07-02 18:10:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås