Lagbanner
Platinumcars Arena, 2022-10-10 19:00

IFK Norrköping - Mjällby

Inför IFK Norrköping - Mjällby AIF måndagen den 10 oktober 2022
Nu ökar kraven på Ortmark, när han nu målar både på och utanför planen! Han kanske skulle ha målarstuga med lagkompisarna också!

Inför IFK Norrköping - Mjällby AIF måndagen den 10 oktober 2022

Förutsättningarna inför morgondagen! Då lagen före IFK i tabellen ligger så långt före för tillfället, så är det enda av intresse hur stor marginalen är till kvalplatsen, som idag är 6 poäng. Degerfors, Sirius och Värnamo har för tillfället knappat in en poäng på IFK medan Sundsvall tog tre poäng mot Blåvitt och Helsingborg ligger under mot AIK efter 60 minuter. Så det är nog bäst om IFK ser till att vinna!

20% kvar av årets Allsvenska.

IFK ligger på en, inte alls så hedrande, 11:e plats.
60% av storstadslagen ligger före IFK i tabellen, undantagen är Kalmar, Elfsborg, Värnamo och morgonens mottåndare Mjällby.
IFK har tagit i snitt 1,4 poäng mot lagen som ligger före och 2,8 poäng i snitt mot dem som ligger efter i tabellen. Problemet är att det är 10 lag före och endast 5 efter, så det blir totalt 14 poäng mot båda grupperna.

Under Norlings ledarskap tog IFK 1,23 päng/match, medan Riddersholm har tagit 1,29 poäng/match, en liten men ändå förbättring. 

Mjällby som inte direkt tillhör storstadslagen, ligger ändå före IFK och kommer att så göra efter matchen, oavsett hur den slutar. 

Truppen verkar ha de flesta bänknötare skadade, Salihovic, Telo, Sema och Chabo. Dessutom har Arnór Sigurdsson någon liten skada, så Riddersholm verkar inte vilja använda imorgon. Det finns några rysarmatcher senare som han behövs till. .

När det börjar närma sig slutet av säsongen, ärJonathan Levi ärlig och säger att han gärna flyttar på sig. Totte, vars avtal går ut, riskarerar att bli en långbänk, som Alexander Fransson, innan han bestämmer sig.

Hur det inverkar på spelet imorgon kan jag både se från en positiv som en negativ sida.

Min negativa sida säger att Levi springer omkring och tänker på det gröna gräset i Italien och Totte vill inte skada sig.

Från den positiva sidan kan jag se, att båda vill visa upp sig för att få fler eventuella anbud till sina agenter, och båda gör en strålande match imorgon. Som alltid, bollen är rund.

Riddersholm har ju inga bekymmer att låta yngre spelare vara med, så han har att välja på.

Jag misstänker att truppen kan se ut så här:

Jansson
Wahlqist Egnell, Lund, Eriksson, Agardius
Ortmark, Skúlason Traustason
Levi Totte Shabani

Bänken: Jakobsson, Ekpolo, Eid, Tellgren, Binaku, Gudjohnsen, Kamdem Tibell och Hellichius.

Mjällby har gått bättre än på länge, i alla fall i jämförelse med IFK.

De har förstärkt med Yusuf Abdulazeez, en 20-årig nigerian från deras högstaliga. Hans styrkor är snabbhet, styrka och avslut. Han värvades under sommarfönstret men har inte blivit spelklar förrän nu. Han behöver acklimatisera sig så det är inte säkert att han är med imorgon. För övrigt är de ett starkt och tungt lag att möta så det gäller för IFK att stå upp och göra en ännu bättre match än mot Sundsvall för att de tre poängen ska hamna i höstens skörd!

För er som inte har möjlighet att gå på matchen så sänds den som vanligt på Discovery+ med början 18.44 imorgon!

Själv ser jag matchen tillsammans med övriga Exilsnokar i Stockholm på Pitchers på Regeringsgatan!
Framåt Kamrater!


 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2022-10-09 19:12:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås