Lagbanner

-

Inför KFF-IFK: Kan Peking vända usla trenden?
Sommarens genombrottsman Pontus Almqvist är tillbaka i laget efter att ha fått stå vid sidan mot Östersund.

Inför KFF-IFK: Kan Peking vända usla trenden?

En seger, tre kryss och fem förluster. Det är IFK Norrköpings facit de nio senaste matcherna. På måndagskvällen möter de nästjumbon Kalmar FF. Ska trenden vändas eller blir det ytterligare ett fiasko?

Fiasko är ett starkt ord. Men om inte IFK vinner mot Kalmar FF, och därmed har en seger på senaste tio, ja då är faktiskt fiasko rätt ord.

Perioden IFK nu är inne i är den mörkaste resultatmässigt sedan sommaren 2017. Då tog laget sju poäng på åtta matcher när det var som värst, men åkte även ut i Europakvalet efter en missräkning mot Trakai. De som anser detta vara en tyngre period får gå tillbaka till 2014 för något värre. Det var då IFK var på väg ut ur Allsvenskan.

Den fina starten gör att IFK, trots poängtapp efter poängtapp, fortfarande har känning på europaplatser. I skrivande stund är det fyra poäng upp till tredjeplacerade Elfsborg. Till tvåan Häcken är det också fyra poäng, men de har en match mindre spelad. Djurgården på fjärde plats är två poäng före IFK.

Inget av ovanstående spelar dock någon roll om inte laget kan hitta medel att börja vinna fotbollsmatcher igen. Det är dags att börja borta mot Kalmar FF.
 
KFF har precis som förra säsongen presterat svagt. De har fastnat i botten av tabellen och inte mycket talar för att de ska nå säker mark. Särskilt när bottenkonkurrenterna Göteborg och AIK börjar se allt bättre ut. Senast Kalmar vann en match var borta mot Häcken för drygt en månad sedan. Därefter har de tre oavgjorda och två förluster.

Men det har hänt tidigare att lag i dålig form mött IFK. Och vunnit. Personligen tror jag det kommer bli en stenhård drabbning.

Kalmar startade med följande lag i 1-1-matchen mot Helsingborg och det lär bli något liknande mot IFK:
Ole Söderberg – Douglas Bergqvist, Viktor Elm, Fidan AlitiPiotr Johansson, Romarinho, Erik Israelsson, Emin NouriIsak Jansson, Mayron George, York Raphael.
 
Läget i Peking
IFK fick en hel del skador i 2-2-matchen mot Östersund. Först klev Christopher Telo av med vadproblem. Sedan drabbades Henrik Castegren av hjärnskakning. Som om inte det räckte tvingades även Eric Smith kliva av med smärtor.

Telo och Castegren får stanna hemma till mötet med Kalmar. Däremot är Pontus Almqvist och Lars Krogh Gerson tillbaka efter att ha fått vila mot ÖFK. Detta enligt Norrköpings Tidningar.
Hur den faktiska matchtruppen ser ut kommer offentliggöras under matchdagen.

Trolig startelva:
Isak Pettersson – Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen, Lars Krogh Gerson – Simon Thern, Alexander Fransson, Isak Bergmann Johannesson – Jonathan Levi, Christoffer Nyman, Pontus Almqvist.

Det finns många frågetecken kring måndagens startelva. Backlinjen känns rätt given med tanke på Castegrens och Telos frånvaro. Däremot på mitten och i anfallet finns det många olika möjligheter. Eric Smith kan tänkas få börja på bänken med tanke på smällen senast. I så fall tror jag på mittfältet ovan. Det är inte alls omöjligt att Sead Haksabanovic får starta istället för till exempel Almqvist eller Levi.
 
Nu går vi för tre poäng. Framåt kamrater!

Jonatan Häggström Wedding jonatanhw@gmail.comjonatanhw2020-09-13 21:36:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås