Lagbanner
Eleda Stadion, 2021-09-11 15:00

Malmö FF - IFK Norrköping

Inför Malmö FF - IFK Norrköping lördagen den 11 september 15.00 på Eleda Stadium
Vi vill ju så gärna se detta med de röda bortatröjorna på oxå!

Inför Malmö FF - IFK Norrköping lördagen den 11 september 15.00 på Eleda Stadium

Den här matchen blir lätt utsedd till den svåraste i vilken upplaga som helst av Allsvenskan, beroende på: 1. Avståndet, näst längst bort ca 47 mil. 2. Gräs 3. En förening som har spelare till två Allsvenska lag. 4. Matchen kommer efter en paus på två veckor av Allsvenskan och MFF har fått vila från Champions League oxå. 5. Vi vann på hemmaplan, så de vill ha revansch. 6. Prästscenariot, som för tillfället verkar mest troligt, förutspår en förlust. Vad talar för IFK? Bollen är rund!

Nu har vi sex matcher i rad med varannan vunnen och varannan förlorad. Om Malmö vinner så förlängs den sviten till sju matcher, men sviter är till för att brytas!

Vi har sålt Isak Bergmann Johanneson, vem blir ersättare på hans innermittfältsplats? Ari är ju den naturliga ersättaren men han har varit på landslagsuppdrag och spelade en hel tuff match mot Tyskland igår, så han är kanske inte klar för spel imorgon. Näste man, kan det vara Khazeni eller kan Norling våga testa Dino mot starkast möjliga motstånd?

Truppen
Jag fick se att Linus stod vid sidan av träningen igår, så det får väl läggas in en brasklapp för hans medverkan imorgon. Telo är ju borta några veckor.
Annars ska väl alla vara uttagbara?
Så vilka finns då på bussen? Min gissning blir att följande får åka på utflykt: Oscar Jansson, Henrik Castegren, Yahav Gurfinkel, Marco Lund, Christoffer Nyman, Linus Wahlqvist (?), Alexander Fransson, Samuel Adegbenro, Jonathan Levi, Ishaq Abdulrazak, Egzon Binaku, Carl Björk, Viktor Agardius, Theo Rask, Ari Skúlason (?), Dino Salihovic, Maic Sema, Kristoffer Khazeni, Julius Lindgren, Edvin Tellgren och Emanuel Chabo.

Med följande startelva? Alternativ inom parentes. 

Jansson

Wahlqvist (Rask) Castegren Lund

Ishaq Alle Ari (Khazeni)  Agardius (Khazeni/Dino)

Levi Totte Sam

Bänken: Julle, (Rask),(Khazeni), (Dino), Gurfinkel, Egzon, Björk, Sema, Tellgren och Chabo

Någon statistik måste jag ta med!

MFFs hemmamatcher: 8 6 1 1   21 - 10   19                                    
IFKs bortamatcher:       9 4 0 5  11  - 10   12   

MFF lyckas göra mål på 12% av sina skott mot IFKs 10%. MFF släpper in 13% av skotten på mål mot IFKs 8%. MFF lyckas med flera toucher i straffområdet, 433 mot IFKs 330. Däremot springer de oftare offside och fixar något fler hörnor. Vad gäller passningar så har IFK gjort flest, 9097 mot MFFs 8252. Men om vi studerar de mer offensiva passningarna så gör MFF, i %, några fler smarta 1,2 mot 0,9, några fler progressiva 17 mot 15 och några fler djupledspassningar 2,3 mot 1,7.Detta kan troligtvis förklaras för IFKs vurm att passa i sidled och oftare på egen planhalva.

Malmö då?
För att orka med alla matcher i höst så har de plockat in målvakten Ismael Diawara från Degerfors, backarna Niklas Moisander från Werder Bremen och Martin Olsson från Häcken, mittfältaren Sergio Pena från Emmen och forwarden Malik Abubakari från Moreirense.
De har nu två spelare avstängda, Berget och Christiansen, säkert skadad är Dahlin, möjligen också Lewicki. De som har varit på landslagsuppdrag är Martin Olsson, Pena, Peru, Innocent, Nigeria,  Nalic och Ahmedhodzic, Bosnien-Hercegovina, Colak, Kroatien, Birmancevic, Serbien och Diawara, Mali.

Att se upp för!
Givetvis Colak, som gjorde båda målen i förra matchen på Parken, och fortsätter att formligen ösa in mål oberoende av motstånd. Birmancevic gör också en del mål och är en farlig frisparksskytt. De har även några effektiva hörnvarianter vilket nog också gör att de har nya på lager. Så fasta situationer i allmänhet kan bli farliga.
Match i matchen blir givetvis den mellan skytteligatopparna Colak och Sam.

Sedan några generella tankar som hjärnan satt i omlott under VM-kvalmatherna. Det här är inga personliga kommentarer om specifika spelare utan bara små tankar som virvlat förbi i största allmänhet. Dels att vi sålde Isak till FC Köpenhamn och blev snuvade på en dansk back, medan vi köpte en israelisk back. Danmark går sedan och vinner över Israel med 5-0 i kvalet. Den andra tanken är att den gudabenådade tränaren Janne Andersson oxå råkar ut för det typiska IFK beteendet att vinna mot starka lag medan han går och får stryk mot lag som de ska föra spelet mot. Tanken är ju att han tillsammans med Jens, Rickard och ett antal andra IFK-tränare har befunnit sig rätt mycket i Parkens korridorer. Det kanske är något som sitter i väggarna där? Hoppas att det är så för då kan vi göra en bra match i Malmö imorgon! och att inte stadion byter namn till eländiga!

Som vanligt sänder Discovery+ med början 14.29 på lördag.

Framåt Kamrater!
 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2021-09-10 14:09:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås