Lagbanner
Strandvallen, 2022-06-26 15:00

Mjällby - IFK Norrköping

Inför Mjällby AIF - IFK Norrköping söndag 26 juni 2022 15.00
Det låter som om denna match blir Filips sista match i IFK-tröjan för denna gång och passar på att önska honom allt gott med familjen vart du än flyttar!

Inför Mjällby AIF - IFK Norrköping söndag 26 juni 2022 15.00

Nu får vi svaret på om ett dåligt genrep ger en lyckad premiär? Premiär undrar ni? Det känns som om denna återstart efter Elfsborgsmatchen är en Allsvensk premiär, då vi nådde ett oavgjort resultat mot ett Superettanlag, och vi nu får klara oss utan Ishaq. Även om det går att nyinvestera pengarna för försäljningen, så får vi fortfarande endast vara elva man på plan, jag räknar med att det krävs två man för att ersätta Ishaq!

Mjällbys Strandvallen brukar inte vara någon favoritarena för IFK. Nu har de tydligen tränat på både gräs och konstgräset och inte upptäckt någon större skillnad. Dee planerar också att göra ett liknande upplägg som mot Kalmar, så det låter bra då det gick riktgt bra då!

Som ni ser nedan, skulle jag vilja se lite ändringar i uppställningen. Jag tror vi behöver Skúlason på hans bästa position som innermittfältare. Dessutom tycker jag att han med sin spelstil kommer närmast Ishaqs, av de spelare som finns att tillgå.

Ända sedan jag såg Telo göra två mål på Stadion mot Djurgården i tidernas begynnelse skulle jag vilja se honom på vänsterkanten igen.

För att efterlikna Adegbenros spelstil skulle jag vilja se Sema på vänsterkanten i anfallet. Vem vet, han kanske kan få igång Totte igen. Han verkar ha lagt undan sin målarbok, som var så populär ett tag.

Hur som helst så vill jag se att det händer något! Om det inte beror på gräset så satsa på något nytt och offensivt. 

Jag inser också att Mjällby borta inte är någon lätt match!

De har följande resultat på hemmaplan så här långt: DIF 1-0, IKS 3-0, HEIF 2-1, IFKV 1-1 och KFF 1-1, där Djurgården och Kalmar och de själva ligger på övre halvan av tabellen medan IFK och Sirius, Helsingborg och Värnamo ligger på den undre. De har då tabellraden 5 3 2 0 8 - 3  11, så en vinst för IFK skulle vara en skalp. Men för att vinna ser det ut som om IFK måste göra minst två mål. 

Det gäller att starta offensivt, göra mål, stänga matchen och parkera bussen, som mot Kalmar, tack!

Mjällby har Allsvenskans yngsta lag och befinner sig i en liknande situation som IFK, med många försäljningar och nya unga spelare som får utvecklas. För att få ett lag som hamnar högre upp i tabellen krävs det en lite längre perioder med samma lag. De har spelare på sikt som kommer från deras akademi, så de söker spelare som kan gå in i startelvan. De vill även låna ut 3-4 spelare för att minska truppen från de 24 som de har nu. De har slitit på ett fåtal spelare och det saknas spelare på anfallssidan. Då inte Jacob Bergström är tillbaka efter sin hjärnskakning och Viktor Gustafson och Adam Petersson inte heller är spelklara så hoppas de att kunna ta in någrasom direkt kan gå in i statelvan. De räknar med en slutlig sjundeplats för att vara nöjda med säsongen. Nu ligger de åtta medan IFK ligger steget efter som nia.

Ett ombyte av positionerna vare väl ett första bra steg för IFK. Om detta sker så förbättrar IFK sin snittpoäng per match till 1,55 vilket också vore trevligt!

De bästa målgörarna för Mjällby har varit Silas Nwankwo med 3 mål och David Löfquist och Mamudo Moro med 2 mål av deras 10 mål. Den sistnämnde är den ende med 2 assister i laget.

Var, när hur?

Strandvallen söndag 26 juni 15.00, matchen sänds på Discovery+, för dem som inte åker ner till Blekinge!

 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2022-06-25 16:05:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås