Lagbanner

-

Inför Östersund - IFK Norrköping: Ska Peking lyfta mot nya höjder i Östersund
Norrköpings spelare jublar efter mål 4-1 av Simon Thern mellan Norrköping Östersund 28 oktober 2018 i Norrköping.

Inför Östersund - IFK Norrköping: Ska Peking lyfta mot nya höjder i Östersund

Då väntar säsongens mest avlägsna bortamatch för våra Vita och Blå krigare. Man komma flyga till matchen för att spara kraft och tid.

Nu har våra spelare fått vila från match i sex dagar, eftersom det har varit kvartsfinaler i Svenska Cupen. Det är så mycket som går våran väg just nu. Vi ”slipper” cupspelet och vi ”slipper” Europa. Är det något år man kan skippa det, så är det i år när det är så tätt matchande i övrigt. Alla de förväntade topplagen kommer spela fler matcher. Efter Östersund väntar Elfsborg och IFK Göteborg hemma. Dessa två lag gick vidare till semifinal i Svenska Cupen och kommer bli tvingade att ta hänsyn till det på något sätt. För båda dessa lag är också cupen enda chansen för dem att komma ut i Europa i år. Vi ska inte gå händelserna i förväg. Först väntar som sagt Östersund.

IFK Norrköping

Vad är det som händer? Vi leder allsvenskan och SvT Sport talar om en Guldöppning för Peking med tre raka segrar. Det är för övrigt första gången sedan 1987 som man inlett med tre raka segrar i serien. När man vann borta mot AIK med 4-1 så var det första gången sedan 1957 som man gjort fyra mål borta mot Solnaiterna. Under hösten slog IFK Norrköping ett klubbrekord i antal hålla nollor i rad. Alltså ett klubbrekord för en klubb som bildades 1897! En liten statistisk finess till. Sedan IFK Norrköping kom tillbaka hem till allsvenskan hade man tidigare bara slagit Djurgården hemma en gång. I förra omgången vann man för andra gången hemma övertygande med 3-0. Segern innan hemma mot Djurgården kom 2015 och alla vet hur den säsongen slutade!!!

Varför har gamla Peking börjat bättre än de andra lagen så här långt? Kan nog bara finnas ett svar på den frågan. Man har använt det långa uppehållet bättre än övriga, genom att träna hårdare och bättre än konkurrenterna. Signifikant är också att Jens Gustavsson har spelat med samma spelare i högre utsträckning än andra lag. Att spela två matcher i veckan är något som man ska klara av om man är ett elitlag och är tillräckligt vältränad. Nästa år ska vi banne mig spela i Europa igen, och då är den här hösten en bra förberedelse för det. Nu är det dock några tveksamheter i truppen på grund av olika skador. Dagerstål ådrog sig en hjärnskakning senast inte så jätteallvarlig, men ska nog inte spela imorgon av medicinska skäl. Här hoppas jag och tror att Telo från chansen från start så kommer försvaret vara fortsatt ramstarkt. Signaturen AO1518 på Gnällbänken har en polare som träffade Simon Thern på stan. Simon berättade för polaren att han hade ont i låret, men trodde själv på spel på lördag. Däremot trodde inte herr Thern att Alexander Fransson kunde spela på lördag, men att chansen är stor att han är tillbaka till nästa match! Det är vidare frågetecken för Levi som gick ut senast mot Djurgården. Kan vi hoppas på att det blir debut i startelvan för någon/några av våra ungtuppar Oliver Stefansson och Ishaq Abdulrazaq? Jag tror det kan bli så...

Fotboll Direkt tar ut omgången startelva efter varje omgång i allsvenskan. Senast var det fyra Norrköpingsspelare med i elvan. Isak Pettersson, Rasmus Lauritsen, Sead Haksabanovic och Totte Nyman. Sead har för övrigt varit med i omgångens lag alla tre omgångarna. Alla de här fyra herrarna som tillhör toppskiktet av spelare i allsvenskan lär starta imorgon. Det utgår i alla fall jag ifrån!

Östersund

Det är alltså toppen mot botten som möts i allsvenskans fjärde omgång. Som bekant har Östersund stora problem på många plan inte bara på fotbollsplan. Trots det har man lyckats landa ett nyförvärv som är spelklar till matchen mot Norrköping. Det är den 24-åriga spanjoren Brian Martin som är fotbollsuppfostrad på Teneriffa. Lär enligt utsago vara snabb och en målgörare. Om han debuterar så lär han få bekänna färg omgående mot allsvenskans starkaste försvar med bara två insläppta mål på tre matcher! Det är ju allmänt bekant att Östersund har väldigt stora ekonomiska problem så man undrar vart pengarna kommer ifrån i den här transfern? En anonym sponsor kanske???

Östersund har som sagt problem även på fotbollsplanen. Efter tre spelade matcher har man ännu inte lyckats göra något mål att då jämföras med IFK Norrköpings nio mål på lika många matcher. En enda inspelad poäng som kom senast efter 0-0 borta mot Örebro. Med dessa resultat ligger man näst sist i allsvenskan där man bara har ett lag efter sig, ett annat katastroflag nämligen Helsingborg.

Slutord

Det här torde bara kunna sluta på ett sätt. Det ska bli en tydlig och klar fjärde raka seger. I förra matchen satt mitt speltips till läsarna. Att IFK skulle vinna med ett måls handikapp. Tänker inte ändra mig i den här matchen. Snoka vinner med minst två mål!!!

VI SKITER I VEM NI ÄR FÖR VI ÄR SERIELEDARE...

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2020-06-26 11:05:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås