Lagbanner
Inför Tvååkers IF
Får IFK fira nya mål mot Tvååker på söndag?

Inför Tvååkers IF

Svenska cupen rullar vidare och för IFK Norrköpings del innebär det bortamatch mot Tvååkers IF, normalt hemmahörande i Division 1 Södra. Peking är självklart stora förhandsfavoriter och allt annat än tre poäng på söndag får ses som ett stort misslyckande för de vitblå.

IFK inledde gruppspelet med en hyfsat stabil 1-0-seger mot Halmstad hemma. Carl Björk fick glädjande göra sitt första tävlingsmål i IFK-dressen och även Levi stod för en pigg insats i sin offensiva ytterroll. Nu väntar på pappret svagare motstånd, även om det säkerligen är fler än jag som minns cupmatchen mot just Tvååker 2018. Den gången kom IFK undan med blotta förskräckelsen efter en sen vändning till 3-2-vinst.

Om motståndarna Tvååkers IF
Tvååkers IF grundades 1920 och firar således 100 år (grattis!) som idrottsförening i år. Laget slutade 2019 på en sjätteplats i Division 1 Södra, hela 22 poäng efter seriesuveränen Ljungskile. Även allsvenska bekantingen Landskrona huserar nu för tiden i samma serie. Bäste målskytt för Tvååkers rödblåa stolthet 2019 blev Alexander Johansson med 9 fullträffar under säsongen.

När IFK kom på besök för två år sen tränades Tvååker av HIF-profilen Mattias Lindström. Han har nu blivit ersatt av Mårten Lundkvist som anslöt från Falkenberg efter säsongen 2018. Under försäsongen har laget imponerat och vunnit bland annat mot Örgryte, Halmia och Varbergs Gif. När det var dags för tävlingspremiär förra helgen blev det dock en relativt klar förlust mot allsvenska Falkenberg. Slutresultatet skrevs då till 3-1.

Läget i IFK inför matchen
Under veckan har det rapporterats om en del känningar och krassligheter i IFK-lägret. Sead och Thern ska ha haft förkylningspriblematik och även Binaku ska ha missat träningar i veckan på grund av en skadekänning. På glädjekontot kan nämnas att både Dagerstål och Fransson fick speltid i träningsmatchen mot Åtvidaberg och ser ut att närma sig matchform.

På grund av det lite oklara skadeläget i truppen känns det svårt att veta hur Jens tänker formera manskapet imorgon, men tänkte ändå ge mitt förslag till uppställning:

Isak
Smith – Castegren – Lauritsen – Telo
Blomqvist – Gerson – Kusu
Björk – Totte – Levi

Har i ovanstående elva antagit att varken Sead, Binaku eller Thern är tillgängliga för spel.

Söndagens match spelas på Övrevi IP (konstgräs) i Tvååker och har den lite udda avsparkstiden 12.30.

Joel Bertilsson2020-02-29 10:09:32
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås