Lagbanner
Varberg Energi Arena, 2021-05-17 18:30

Varbergs BoIS - IFK Norrköping

Inför Varbergs BOIS - IFK Norrköping
Knockoutmatch var det!

Inför Varbergs BOIS - IFK Norrköping

Knockoutmatch! Det blev det av senaste matchen, en sådan match till och IFK får ställa upp med U19-laget mot Elfsborg….. Nu är det dags att göra en skaplig resa till Varberg Energi Arena 335 km, den fjärde längsta resan i år, från Parken.

Nåväl, nu är läget som det är och det är bara att gilla! Efter senaste bulletinen från sjukstugan kommer varken Ari eller Totte att kunna spela. Björk hade fått ont i huvudet igen i måndags, så det blev ingen match för honom. Nu får vi hoppas att han inte fått något nytt återfall. Sam vekar i alla fall kunna följa med till Varberg. Då har vi i alla fall anfallare så vi klarar oss. Det blir nog dags att låta få Telo chansen som wingback, en position som jag längtat att få se honom på igen! Skulle det brista för Sam, kanske Kevin kan komma in på andra wingbackspositionen och låta Ishaq ta steget upp som anfallare? Så fortfarande kan vi nog leverera, andraplacerade som vi är, hur det nu gick till.

Förra året gick det ju bra för IFK mot BOISarna med två vinster, 2-0 hemma och 3-1 borta.

Laget på måndag?????
MV 1. Oscar Jansson                                         
HB 6. Linus Wahlqvist                                     
MB 4. Marko Lund                                                                                               
VB 16. Viktor Agardius                                  
HWB 13. Abdulrazak Ishaq                                                                                      
HMF 7. Alexander Fransson                            
VMF 8. Ísak Bergmann Jóhannesson
HWB 11. Christoffer Telo       
HF 10. Jonathan Levi           
CF  9. Samuel Adegbenro?
VF 99. Sead Haksabanovic          
                      
Bänken: 29. Julius Lindgren, 2. Henrik Castegren, 20. Kevin Álvarez , 22. Manasse Kusu, 15 Carl Björk, 23. Maic Sema, 26. Kristoffer Khazeni, 19. Lucas Lima,      
                                    
 Vill väl gärna kommentera min syn på Degerforsmatchen och främst då den ”dåliga” insatsen i andra halvlek. Jag misstänker att oavsett hur professionell man än är, så är det tungt att se medspelare bäras ut på bår och få allvarliga skador, framförallt på tre betydande spelare. Dels ställa om till Tottespel för att sedan få hitta på något när båda skyttekungarna är ur spel. Det är dessbättre inte så ofta vi får se någon IFKare falla till marken helt utslagen. Så med detta manfall är det OK för mig att vi bara tog en poäng.  Att både Ari och Sam åkte på smällar i straffområdet kan jag ju också undra över, var de övermodiga eller spelade Degerfors ovanligt tufft? Totte råkade också ut för skada i straffområdet, men då fanns ju inte en motståndare inom räckhåll. Det är fortfarande inget vi kan göra något åt, så låt oss hoppas på en helt skadefri match med mycket energi på Varbergs Arena med samma namn.

Varberg då?
Deras tränare Jocke Persson förstod sig inte på IFKs gamla spelstil att rulla boll på egen planhalva så att de alltid fick högst procent i bollinnehav. Persson är ju av den meningen att bollen ska finnas på motståndarnas planhalva och jag tror Norling har samma åsikt. Oavsett skador ska det bli intressant att se vem som ser sig som segrare efter matchen.

Nyförvärv: Philip Mårtensson (mv,Landskrona), Jakob Lindahl (b, Sylvia), Oliver Stanisic (b, Örgryte), Jean Carlos de Brito (b, Hammarby), Dean Solomons (Ajax, b/mf), Albin Mörfelt (mf, IK Frej), Victor Karlsson (mf, Onsala), Simon Karlsson Adjei (fw, Assyriska Turabdin), Montader Madjed (fw, Öster), Robin Simovic (fw, Odd), Ryan Moon (fw, Stellenbosch FC), Nils Bertilsson (b) och Sebastian Möller (b)  (åter efter lån), Noah Johansson (b), Oliver Afonsi (mf) och Viktor Dryselius (mv) alla uppflyttade till A-laget)

Förluster: Albin Svensson (mv, Umeå), Hampus Danielsson (b, Ullareds IK), Sebastian Möller (b, slutat), Jesper Modig (b, Trelleborg), Philip Ljung (b, Torns IF, åter efter lån), Axel Peersson (mf, Oddevold), Robin Book (mf, Örebro, åter efter lån), Monday Samuel (mf, klubb ej klar), Erion Sadiku (mf, Genoa), Gustaf Norlin (mf, IFK Göteborg),  Alibek Aliev (fw, Trollhättan), Junes Barny (fw, Paralimniou), Sebasan Nanasi (fw, Malmö FF, åter efter lån), Alexander Johansson (fw, Brage, åter efter lån), Rasmus Cronvall (fw, åter efter lån, Tvååker), Astrit Selmani (fw, Hammarby),   
  
Mot Hammarby ställde Varberg upp med följande lag:

93.Philip Mårtensson
23.Anton Liljenbäck 18.Joakim Lindner  2.Jon Birkfeldt 36.Jean Carlos de Brito
10.Albin Mörfelt 7.Robin Tranberg 88.Albert Ejupi 17.Tashreeq Matthews 14.Adama Fofana   
12.Simon Karlsson Adjei

Bänken: 1.August Strömberg (MV), 6.Albin Winbo, 3.Hampus Zackrisson, 99.Robin Simovic, 25.Dean Solomons, 24.Ryan Moon, 13.Oliver Alfonsi.

Övriga: 30.Stojan Lukic (MV), 31.Viktor Dryselius (MV), 4.Oliver Stanisic, 5.Jakob Lindahl, 8.Luke Le Roux, 9.Rasmus Cronvall, 11.Daniel Krezic, 15.Gideon Mensah, 16.Alexander Johansson, 19.Montander Madjed, 20.Liam Munter, 21.Viktor Karlsson, 22.André Boman, 26.Noah Johansson, 27.Gustav Nordh, 29.Nils Bertilsson, 42.Keanin Ayer Boya.

Här ser vi att det finns två IFK kändisar i form av Jakob Lindahl, som lämnat Sylvia och Adama Fofana, som tydligen fanns på radarn i vintras, men som aldrig fullföljdes av okänd anledning.  
Varbergs Bois överraskade i fjol, som nykomling, genom att sluta på elfte plats i allsvenskan. Varberg var tippat i botten och kliver även in i årets säsong som ett av de bottentippade lagen. Media tippade nyligen Hallandslaget som nästjumbo i allsvenskan 2021.

I år heter Varbergs lagkapten lagkapten, Jon Birkfeldt, han kommenterar att han inte är förvånad över medias tips. ” Det är egentligen ingenting nytt. Det är en plats högre än förra året, så det är i alla fall någonting som är positivt.” Med andra ord så är det som förra året och de får ingen press på sig. Dessutom ger det tändvätska och resultatet ska motbevisa tipsen. De gjorde en bra prestation senast hemma mot Hammarby, så IFK vet vad som väntar dem.

Albert Ejupi som gärna ville komma utomlands efter förra säsongen, blev kvar var och han säger sig ha fått en nytändning till årets säsong. Förra året gjorde han ett mål och hans kontrakt löper året ut.
Varbergs tuffa spelschema så här långt, Elfsborg, 1-3, Djurgården, 1-3, Östersund, 2-1, Malmö, 2-3, Hammarby 1-3, och så nu Norrköping och Häcken innan EM-uppehållet. Det betyder att de avverkat sex av de tippade topplagen i årets Allsvenska redan nu, men ingen skräll så här långt. Dock har de gett alla en riktigt tuff match. Kommer de att skaka IFK som redan är truppmässigt skakat eller är ersättarna starka och visar att de gärna vill ha en startplats?

Det är måndagens 10 000-kronorsfråga?

Varberg har i år målskyttar i Ryan Moon, mittbacken Olivier Stanisic, som har ungefär som Pontus Almqvist gjort två mål på två korta inhopp. Dessutom är han lång,195 cm, så IFK-försvaret får verkligen se upp med honom på hörnor och frisparkar, definitivt i slutet på matchen. Det är inte Varbergs enda långa spelare utan det finns flera som Hampus Zacherisson, 189, Joakim Lidner, 193, Albert Ejupi,191, Robin Tranberg, 186, Robin Simovic, 199 och Simon Karlsson Adjei, 192. Detta gör att medellängden drar iväg mot 188 cm i vissa startelvor. Detta kan bli en obehaglig överraskning för IFK, om de inte redan scoutat detta! Sedan är det frågan om dessa långa resar hinner med Knatte, Fnatte och Tjatte när de sätter snurr ordentligt!

IFK får inte heller gå i fällan som Hammarby gjorde och Varberg blev det spelförande laget. Gör de dessutom första målet, kan det bli riktigt jobbigt. IFK får inte råka ut för en match som den förra året mot Sirius borta.
Frågan är väl efter AIK-tränarens observation att det effektivaste laget vinner och Alexander Axéns konstaterande att det inte finns tur eller otur! Vi kan ju se att Varberg dock har släppt in tre mål mot Elfsborg, Djurgården, Hammarby och Malmö så troligtvis vill de inte göra det mot IFK heller.

När, var, hur?
Måndag 16 maj 18.30 på Varberg Energi Arena 
Sänds på Discovery+ med början 18.14

 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2021-05-16 18:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås