-

Ingen elfte raka mot Häcken – Betyg efter förlusten på Hisingen
Tung dag för Bergmann Johannesson och övriga mot Häcken.

Det ville sig inte riktigt för IFK idag heller. Efter ett tidigt ledningsmål från Häcken är man aldrig riktigt nära att komma ikapp. Segerresultatet för de gulsvarta skrivs tillslut till 2-1 och måste anses fullt rättvis.

Det på förhand mest anmärkningsvärda med dagens startelva får ändå anses vara att nyförvärvet Wahlqvist går rakt in i startelvan. Kul att få se direkt vad Linus går för efter åren i Tyskland. Dessutom förpassas Haksabanovic till bänken för första gången denna säsong.

När matchen kommer igång är det relativt jämt, även om Häcken känns snäppet giftigare. När hemmalaget tar ledningen efter slarv i IFK i den 16e minuten känns det därför inte heller särskilt oväntat. Första halvlek fortsätter sedan på samma spår. IFK har en del boll men skapar väldigt lite. Häcken, å andra sidan, ser betydligt mer motiverade ut och vinner mycket fler närkamper och kommer till vassare lägen.

Även om IFK rycker upp sig i början av andra halvlek blir det ändå ridå ner efter att Dagerstål visas ut efter 60 spelade minuter. Kort därefter gör Häcken 2-0 och efter det är IFK aldrig nära att hota även om Lauritsen reducerar i slutminuterna.

Pettersson 3
Chanslös på 1-0-målet. Vass räddning på frisparken som följer. Tappar sen en boll som hamnar i egen bur men där Häcken lite tursamt blåses av för offside. Gör ett par till vassa räddningar mot slutet där han håller kvar Peking i matchen..

Wahlqvist (ut 45) 2
Klart godkänd debut efter återkomsten. Försöker att vara aktiv på sin högerkant även om det blir lite kommunikationsmissar ibland. Kommer bli riktigt bra med Linus som högerback på sikt. Frågan är bara var Castegren ska spela då?

Dagerstål 3
Står ofta på rätt ställe vid rätt tillfälle. Stoppar ett gäng Häckenanfall i första halvlek. Olyckligt utvisad i början av andra halvlek. Fram till dess en av de bättre i IFK. Utses, trots utvisningen, till matchens IFKare vilket kanske säger en del.

Lauritsen 2
Inte riktigt att känna igen. Kommer fel i ett par luftdueller och slår bort ett par enkla bollar i defensiven. Som vanligt omutlig på offensiva situationer och gör sitt femte mål för säsongen i matchens slutskede. Nära en trea.

Castegren 2
Horribel passning tidigt som ger Häcken ett kanonläge att kontra. Får i andra halvlek spela på högersidan vilket passar honom betydligt bättre. Höjer sig något då.

Smith 2
Stark i duellspelet. Stoppar ett par kontringar på ett förtjänstfullt sätt. Har svårt att hitta ytorna offensivt i uppspelsfasen. Känns som att samtliga centrala mittfältare ofta hamnar på en linje vilket gör det ganska lätt för Irandust och övriga i Häcken att smyga bakom och hitta stora offensiva ytor framför backlinjen.

Fransson 2
Aktiv i spelet inledningsvis. Står för ett par vassa uppspel. Försvinner sen succesivt ur spelet. Känns fortfarande som att vi väntar på att Fransson ska blomma ut och visa sin forna potential. Får ta en defensivare roll efter Dagerståls utvisning.

Blomqvist (ut 45) 1
Osynlig. Väger för lätt i närkamperna. Långt från att vara godkänd idag.

Levi (ut 66) 2
Försöker framåt men stångar sig ofta blodig mot ett duktigt Häckenförsvar. Ut med befarad skada i mitten av andra.

Nyman (ut 66) 2
Springer, springer och springer som vanligt. Får allt för sällan bollarna och när dom väl kommer är tajmingen inte riktigt rätt. Frustrerande match för Totte idag.

Bergmann Johannesson 1
Slår bort bollen som leder till Häckens 1-0-mål. Helt osynlig i offensiven. Får i andra halvlek spela som vänsterback. Missar markering vid Häckens 2-0-mål. Bara att bryta ihop och komma igen. Idag var Isak inte nära godkänt.

Hallenius (in 45) 2
Gillar den tyngd Hallenis tillför i offensiven. En spelare som kan suga åt sig bollarna och etablera spel på offensiv planhalva. Saknar en hel del i speed och tajming just nu dock.

Haksabanovic (in 45) 3
Kommer in och visar att han vill spela. Skapar dirket ett par halvlägen men saknar de där riktigt vassa chanserna. Lär säkerligen få starta nästa match. Vass hörna till reduceringsmålet.

Övriga spelade för kort tid för att betygsättas.