Lagbanner
Intervju efter matchen - Jakob Ortmark "En tidsfråga"

Intervju efter matchen - Jakob Ortmark "En tidsfråga"

Jag mötte upp Jakob Ortmark efter den Allsvenska premiären. Jag ville veta hur han ser på att slutprodukten uteblir, trots total dominans i spelet med boll.

Tjena. Premiären är avklarad. Det blev varken mål eller poäng. Hur ser du på matchen?
-Nä..det är väl…vi dominerar fullständigt. Vi har bollen i 90% känns det som. Varberg följde deras matchplan. Ligger lågt och får en chans till och göra mål och…ja…
 
Som du säger Jakob, ni äger i stort sett hela matchen. Det kommer ett baklänges mål och rytmen i matchen ändras. Blir ni stressade? Hur kände du?
-Jag tycker vi ändå hade kommunikation ute på planen. Det var lugnt. Eller inte (lugnt, lugnt) men vi skulle fortsätta ha bollen och inte stressa upp oss. Det gör vi, vi försöker mala på men det är klart att stressen kommer när matchklockan tickar upp mot 80 minuter och vi måste göra två mål. Men fotboll går snabbt, man kan vända en match på en minut. Det är…tufft.
 
Ni har mycket boll. I min analys, även sett till tidigare matcher så ser jag liknande tecken. Bollen vill inte in. Slutprodukten saknas, är det något ni pratar om?
-Självklart, Jag tror det är en tidsfråga, eller jag vet att det är en tidsfråga. Jag känner mig själv och jag känner till viss del lagkamraterna. Det "sista" handlar om tajmingen och vana. Tittar man på mig nu…jag hade några lägen när inte tajmingen fanns. Eman också…men vi kommer, och det är en tidsfråga. Förhoppningsvis kommer det mot AIK i nästa match.
 
Ja, det är väl bara att bryta ihop och komma igen?
-Jaja, min lilla ödmjuka erfarenhet säger mig att  en motgång såhär inte nödvändigtvis är helt dumt. Det kan bli en väckarklocka för många. Nu kommer en träningsvecka med ett annan fokus. Man får analysera sina svagheter, liksom. Nu är det ju tufft med matcher, och det är ju som du säger "upp på hästen igen" och det ska bli inspirerande.
 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-04-03 21:53:13
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås