Lagbanner
Intervju med Anna Eriksson inför bortamatchen mot Uppsala
Anna Eriksson (Huvudtränare IFK Norrköping)

Intervju med Anna Eriksson inför bortamatchen mot Uppsala

IFK:s damer åker till Uppsala för att möta serieledarna på söndag. Guldköping har intervjuat IFK:s huvudtränare Anna Eriksson om läget i truppen, senaste vinsten och såklart- den kommande matchen mot Uppsala.

Hur känns det efter senaste matchen? 4-0 och hemmaseger?
- Det är givetvis skönt, det gav oss lite arbetsro eftersom det ändå var en sexpoängs-match. Det som var viktigt var att inte ge Bollstanäs tre poäng, så att vi inte ger dom chansen att komma oss närmre i tabellen. Eftersom vi nu vann är vi med lite högre upp tabellen, detta för med sig att vi inte behöver känna någon stress inför de kommande två matcherna som är väldigt tuffa (Uppsala & Umeå).

-Det som var mindre bra var att vi tyvärr åkte på en del skador- vinsten kostade oss väldigt mycket. Sen innan är också Clara Fenhagen, Filippa Karlberg och Alma Ekberg skadade – så med detta i åtanke är vinsten dyrköpt.



Ni har haft problem med målskyttet i de tidigare matcherna. Jag skrev i min matchrapport (mot Kalmar) att jag ändå såg potentialen till att det kunde bli en ”ketchup-effekt” – och så blev det lite, ni satte era chanser i senaste matchen. Vad säger du om det?   
-Precis, vi var tydligare i vårt sätt att spela. Vi måste spela i Elitettan, vi kan inte ha för mycket boll på det centrala innermittfältet- om vi har för mycket tillslag på mitten så hinner motståndarna hem. Vi var tydligare med att vi ibland måste spela över vårt eget mittfält och ta djupare löpningar för att hjälpa våra forwards att vinna andra-bollar. Det för med sig att vi spelar mer fotboll på vår offensiva planhalva. Beroende på motståndarnas taktik kan vi såklart även komma högre upp i banan- det blir naturligt.



Om vi tittar på läget i truppen när det gäller skador och eventuella ändringar, vilka är det som med säkerhet missar bortamatchen mot Uppsala?
-Det som är säkert är att de som sedan tidigare är skadade även missar denna match. Det medicinska teamet jobbar med våra spelare idag (lördag) och förhoppningsvis kan detta föra med sig att några som är osäkra kan spela, men det är ändå högst osäkert vilka vi faktiskt ställer ut på plan -och vi är inte riktigt där än när det gäller hur vi kan belasta spelarna med ett tätt matchande. Det gäller och vara smart så vi inte drar på oss mer skador – vi är inte riktigt ”Elitettan-mässiga” när det gäller den här typen av påfrestningar gällande truppen.

-Vi hade också hoppats på att kunna låna in spelare, vi har ett lån ifrån Eskilstuna nu. Det kommer inte tillkomma några fler spelare på grund av att även Linköping, bl.a. har ett skadeläge i sin trupp.



Ni hade en lätt träning igår (fredag). Hur förbereder ni er för en match som denna?  Pratar ni lite om taktiska mönster, game plan m.m. även om det bara var en lätt träning? Eller är ni fortsatt konsekventa i er taktik och spelidé?
-Ja, vi kommer inte ändra allt för mycket i vår offensiva spelidé, däremot kommer vi att ställa upp med en annan formation, sett till vår senaste match. Idag (lördag) kommer spelarna få information- både taktiskt och även hur Uppsala kan tänkas spela. Sen blir det mer ingående gällande taktik m.m. i spelarbussen upp till matchen. Vi kommer dock att hålla oss till våra taktiska principer och göra det vi är vana att göra.



Jag vet att både du och en del spelare i truppen innan har pratat om just er grundidé gällande taktiska mönster. Även om det såklart görs vissa taktiska justeringar beroende på motstånd så har ni en spelidé, taktik och tydliga mönster i hur ni vill spela- och ni är trygga i det.
-Precis, det frångår vi inte. Sen görs det såklart mindre justeringar både offensivt och defensivt beroende på vilket motstånd vi möter. Sen har spelarna själva jobbat med ”nycklar”-hur vi låser upp spelet på plan, hur vi rör oss- och hur vi vill spela helt enkelt. Vi vill alltid anfalla och spela på dom ytor där motståndaren är som svagast.



Till sist, vad tar man med sig ifrån en 4–0 seger, bortsätt från målen? Vad innebär en sådan här seger för lagmoral m.m.?
-Framförallt att vi håller en nolla, vi jobbar hårt i 90 minuter. Vi lär oss också att om vi jobbar hårt, hjälper och lyfter varandra så orkar vi lite till- att vi tror på oss själva och det vi håller på med. 



Tack så mycket Anna! Lycka till.
-Tack så mycket!




-------------------------------------------------------------
Vi önskar IFK lycka till i den kommande matchen mot Uppsala och hoppas på ett bra resultat.
Vi tackar också Anna för att hon tog sig tiden till att göra en intervju med oss på Guldköpingsredaktionen. 


Vi kan också berätta att vi kommer att ha Göran Modeen på plats, matchrapport kommer.






 














 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2021-06-19 13:05:27
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås