Lagbanner
Intervju med Sofia Hjern

Intervju med Sofia Hjern

Som en del av uppladdningen mot Damlagets match mot serieledarna Uppsala på söndag har Guldköping gjort en intervju med vår duktiga målvakt.

Grattis till studenten på naturvetenskapliga programmet. Hur ser planerna ut för framtiden utanför fotbollsplanen…
- Tack det är skönt att vara klar med gymnasiet. Nu jobbar jag lite extra på ICA i Söderköping. Sen tänker jag ta ett sabbatsår från studierna.

Låter klokt att ta en paus så man får tänka efter lite vad man ska plugga vidare. Hur går det för dig i landslaget och vad har du sett av herrarnas EM…
- Jag har ju varit med i landslaget upp till 19 år men det har inte varit något senaste tiden på grund av Corona. Jag fyller 19 år i november, så vi får se om det blir något mer på den sidan. Sen får jag får jag försöka ta mig in i Ungdomslandslaget. Har sett ganska mycket av EM och det är de stora länderna och förhandsfavoriterna som imponerat mest enligt mig i spelet. Men den målvakt som gjort det bäst så här långt är vår egen Robin Olsen. Han har varit grym!

Vad tycker om ditt eget lag så här långt…
- Vi började serien riktigt bra med två segrar, sen har vi åkt på en del förluster med ett mål. Vi är som bekant nykomlingar i den här serien och det är en betydligt högre nivå än division 1. Det är bättre att förlora med ett mål som vi gjort i en del matcher än med flera mål. Det är aldrig roligt att förlora men vi känner att vi är med på den här nivån. Segern senast mot Bollstanäs i torsdags med 3-0 var mycket viktig. Om vi vinner mot lagen som vi har efter oss i serien klarar vi kontraktet oavsett andra resultat. Elitettan blir kanske inte heller riktigt lika vass nästa år. Tre lag går upp i allsvenskan nästa år och bara ett åker ut.

Matchen mot Uppsala blir en riktig utmaning. De leder ju Elitettan och låg i allsvenskan förra året…
- Det är sådana matcher jag tycker bäst om. Man vill möta de bästa och se var man står som målvakt mot dem lagen. Det kommer bli något helt annat än matchen senast. Vi kommer att få försvara oss mycket. Men vi är å andra sidan bra på fasta situationer som vi måste ta vara på. Vi har också många snabba spelare så vi kan bli riktigt farliga då vi kan ställa om till anfall. Vi kommer göra vårt bästa och hoppas på att få med oss ett bra resultat mot serieledarna. Det är bara att köra på nu, vi har fyra matcher kvar innan vi får ta ledigt från fotbollen ett par veckor i ett sommaruppehåll!

Tack för samtalet och lycka till på söndag!

Sofia Hjern är ett riktigt stort målvaktslöfte bara 18 år. Jag blir inte ett dugg förvånad om hon står mellan stolparna i A-landslaget om låt oss säga cirka 8 år. Kom ihåg var ni läste det först!  
       
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2021-06-19 20:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås