Lagbanner
Intervju med Victor Thapper

Intervju med Victor Thapper

 Victor är en sann Peking supporter i själ och hjärta. Han är också en av dem som har sett till att IFK Norrköping har ett extra årsmöte den 2:a september. Lär känna honom lite bättre i den här intervjun och vad som lett fram till det extra årsmötet.

                     
Berätta lite om dig själv och din bakgrund. Hur länge har du bott i Norrköping och hur ser din relation ut till laget…
- Jag har bott i Norrköping i hela mitt liv, förutom en period då jag bodde i Lindesberg i åtta år. Där gick jag på handbollsgymnasiet och spelade i division 1, men var även med på en del av A-lagets träningar som då spelade i elitserien. Jag var målvakt och när jag tränade som mest blev det 12 pass i veckan. Med klubblaget och skolan.

Det var verkligen inte illa då har du i princip utövat idrott på elitnivå. Har du spelat fotboll också…
- Jag vill bara säga också att under tiden i Lindesberg så missade jag totalt bara 10 matcher på hemmaplan. Jo jag spelade fotboll också från jag var 5-6 år i IFK, Hagahöjden och Lindö. Men jag blev till slut tvungen att välja och då blev det handbollen som jag var bäst i. Min pappa kommer från Örebro men har alltid hållit på Peking. Jag är småbarnsförälder har en dotter på två månader och en son på 4 år. Det kräver ju sin tid som alla vet som har barn. Men jag såg alla hemmamatcherna förra året och de flesta med damlaget också.

Vidare har jag jobbat som säljare för IFK Norrköping 2018-2020.  En säljare jobbar med skyltarna, exponering av företag och får dem att satsa ekonomiskt på klubben. Nu jobbar jag för ett företag som levererar kaffeautomater till olika arbetsplatser. I matchen mot Mjällby är vi matchsponsorer. Då kommer företaget synas på storbildsskärmen. Sen får vi träffa andra företag som sponsrar IFK och presentera vår verksamhet för dem. Man kan väl säga att en stor del av mitt liv kretsar kring IFK.

Berätta om bakgrunden till listan med namn som ledde till att vi fått ett extrainsatt årsmöte för att få en ny valberedning. Det har ju redan fått den effekten att den gamla valberedningen ställt sina platser till förfogande…
- Jag har och har haft kontakt med väldigt många kring IFK. Det är bl.a. kompisar, tidigare anställda på IFK och företagare i Norrköping. Alla är överens om att det är mycket som inte funkar. En viktig del att nämna är kommunikationen som inte varit bra. Man har heller inte haft örat mot rälsen och lyssnat in hur tongångarna går. Det är ett bra exempel att namnlistan kom som en överraskning på medlemsmötet när vi presenterade den. 

Vad händer nu framåt…
- Jag vill lägga till att bemötandet från IFK under hela processen har varit väldigt bra. Sedan är det inte bara jag som ligger bakom initiativet utan det finns flera som är aktiva i bakgrunden också. Jag har klätt ansiktet utåt och ser inga problem med det. Klubben har utlyst ett extra årsmöte den 2/9 då en ny valberedning kommer väljas. Vi kommer ordna ett möte innan dess, den 12e augusti kl 17:30 på Eventcenter i Mirum Galleria. Där kommer vi presentera förslag på en ny valberedning. Men som sagt det är på mötet den 2/9 som valberedningen väljs. Vi har förslag på tre personer som vi tror stenhårt på men vem som helst som är medlem kan också föreslå kandidater och nominera. Sen när valberedningen är vald behöver de tid på sig att arbeta fram och presentera förslag på vilka som ska ingå i styrelsen framåt och ifall de anser att några ändringar bör göras. Ordinarie årsmöte 2025 är någon gång i februari och jag tror att de kommer behöva den tiden för att hitta lämpliga kandidater.

Tack för samtalet Victor. Du är för mig ett bra bevis på hur man med egna initiativ kan åstadkomma förändring genom att respektera demokratin och använda sig av dess spelregler. Vi får höras lite längre fram för att hur resultatet blir. Ha det så bra så länge! 
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2024-08-12 13:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås