Lagbanner
Ishaq Abdulrazak besviken efter poängtappet: "Då vill vi alltid vinna"
Ishaq Abdulrazak var pigg på sin högerkant i premiären.

Ishaq Abdulrazak besviken efter poängtappet: "Då vill vi alltid vinna"

IFK Norrköpings nye högerspringare är Ishaq Abdulrazak. Som trivs i den nya positionen. "Det spelar ingen roll alls, jag vill bara hjälpa laget", säger han.

Han var omtalad redan inför förra säsongen, och gjorde en del bra insatser. Men det stora genombrottet kom aldrig för Ishaq Abdulrazak, 18. Den här säsongen tror många att han ska växa ut till en startspelare i IFK Norrköping.

Efter att ha testats som höger wingback i ett par träningsmatcher fick Ishaq chansen där från start i allsvenska premiären mot Sirius. Och han stod för en hel de fina dribblingsräder och andra bra aktioner.

Ishaq har tidigare mest använts i mer offensiva positioner, men han själv har inga problem med att spela wingback.
- Det funkar bra och tränaren bestämmer. Vi har många bra spelare i anfallet och då sa tränaren att jag skulle spela wingback. Jag bara ”okej, visst”. För mig spelar det ingen roll alls, jag vill bara hjälpa laget, säger Ishaq Abdulrazak.

Han var ganska nöjd med sin insats mot Sirius i premiären.
- Jag spelade helt okej, det kändes bra idag. Men jag behöver bli bättre på kommunikationen med lagkamraterna, säger han.

Trots en bra insats var det en besviken Ishaq Abdulrazak vi intervjuade efter matchen. Han hade velat ha alla tre poäng, och var inte helt nöjd med lagets prestation.
- Det var ingen bra match. Vi spelade hemma och då vill vi alltid vinna. Sen var det skönt att vi fick än poäng med oss i alla fall, fast vi borde ha spelat bättre. Nu får vi fokusera på nästa match, säger Abdulrazak.

Jag frågar om hur det var att spela i snöovädret. Och då skakar bara Ishaq på huvudet och skrattar.
- Vädret alltså. Jag trodde att vintern var slut nu, men tydligen inte. Det var svårt att spela i snön.

Det blev en konstig premiär, men nu är säsongen igång. På söndag är det dags för en ny match, då IFK gästar Djurgården. Och trots det inledande poängtappet är Ishaq Abdulrazak positiv inför säsongen.
- Vi går för guld. Det gäller att vi jobbar hårt och tränar hårt. Då kan vi förhoppningsvis nå våra mål, säger han.
 

Jonatan Häggström Wedding jonatanhw@gmail.comjonatanhw2021-04-12 00:35:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås