Stora Valla, 2022-07-09 17:30

Degerfors - IFK Norrköping
1 - 1

Jag förväntar mig mycket mer - Spelarbetyg IFK Norrköping.

Ett mål i 6:e minuten från Viktor Agardius gav IFK en drömstart. En match mellan två lag som tillsynes inte är i någon bra form och som saknar självförtroende. Efter målet valde IFK att inte chansa allt för mycket i sitt spel. Detta blev ännu tydligare i andra halvlek när IFK tydligt parkerade in bussen på planen. Degerfors radade upp målchanser, hörnor och halvchanser- och tillslut satt 1-1. Rättvist. Är det så här IFK ska ta sina poäng nu? Jag förväntar mig mycket mer.

1- Underkänd
2- Godkänd
3- Bra
4- Mycket bra
5- Landslagsklass

Oscar Jansson - Sträcker ut, men når inte bollen som betyder 1-1. Har det svettigt idag när Degen bombar på i andra halvlek. (2)

Linus Wahlqvist Egnell -  Kaptenen jobbar föredömligt i defensiven. Ligger oftast rätt och kommunicerar ständigt med sina kamrater. (3)

Viktor Agardius - Målskytt, som länge såg ut att bli matchens enda mål, men icke. (2)

Godswill Ekpolo - Kändes aningen ur slag idag. Men väger upp det med hårt jobb, även om det inte är hans bästa dag. (2)

Christopher Telo - In från start på vänster-wingen. Gör ingenting spektakulärt, märks knappt i första halvlek. I andra blir det mer försvarsspel. Han gör sitt jobb, men det märks att han inte spelar så mycket matcher. Blir utbytt i 69:e minuten (2).

Ari Skúlason - Sköter sig oftast, men tappar fortfarande mycket boll i farliga lägen när laget ska etablera spel på offensiv planhalva. Ser en dipp i hans kvalité, tyvärr. Räddas av sin första halvlek. På gränsen godkänd. (2).

Jakob Ortmark -Visar i första halvlek upp sin fina passningsfot. Och i andra halvlek visar upp sitt huvudspel i eget straffområde. Blandar och ger, men försöker när IFK blir som lägst att transportera upp bollen i banan. (2)

Daniel Eid - 90 minuter idag. Kommer upp bra i första halvlek med en del inlägg. Men känns fortfarande lite gänglig med bollen. (2)

Maic Sema - Första starten för i år. Får gå ner som wingback i andra halvlek för att ge mer plats till offensiven. Sett till matchbilden får han jobba hårt i defensiven. (2)

Lucas Lima - Börjar piggt, men sen avtar det liksom. Möjligen kan man kanske skylla på matchbilden även här. Blir utbytt 69:e minuten (2)

Jonathan Levi - Egentligen den enda offensiva kraft som finns i dagens match. Slår hörnan som leder fram till målet. Skapar chanser ibland från ingenting. (3) Matchens IFK:are.

Kamdem Tibell -
Får chansen med ett inhopp och borde gjort ett mål. Att Tibell och Lima tar mer plats i truppen är så klart bra. Men det visar också att vi är tunna bakom Nyman, väldigt tunna. Svag (2).

Eman Markovic - Färgar inte alls matchen när han blir inbytt. Långsam och (idag) fantasilös i sitt spel. (1).

Övriga spelare spelade för lite för att betygsättas: Marco Lund och Dino Salihovic

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-07-09 20:11:26