Lagbanner
Juni juli månads spelare är en överraskning: # 12

Juni juli månads spelare är en överraskning: # 12

Våra trogna läsare vet att vi brukar utse månadens spelare utifrån våra spelarbetyg, den som har det högsta genomsnittet får utmärkelsen. Men med tanke på de många sätt urusla insatserna i de fem matcher som spelats i juni och juli, har vi gett en spelare utmärkelsen som vi inte ger betyg. Men som varit viktig och enligt vårt sätt att se bäst under perioden, nämligen spelare nummer 12 PUBLIKEN!

Curva Nordahl vilka hjältar som står där i ur och skur och oavsett om det går bra eller dåligt på planen. Man sjunger och gör tifo och försöker ge positiv energi till spelarna på planen. Vilka hjältar det är som åker till bortamatcherna för att ge spelarna sitt stöd även där! Vad vore fotbollen utan sina supportrar och vad vore allsvenskan utan sin läktarkultur som av många anses ligga i topp i Europa. Till skillnad från ligan, som befinner sig betydligt lägre ner i rankinglistan. Curva Nordahl är för övrigt den största klacken utanför Sveriges tre största städer.

I de fem matcher som spelats under perioden har laget lyckats göra två mål och släppa in sju. Med det ligger man på en elfte plats i tabellen en poäng före nykomlingen Värnamo. Man har storheter som Sirius och Mjällby före sig i tabellen. Det är för bedrövligt att det har blivit på det här sättet. Känns som om vår kära klubb har blivit väldigt reaktiv både på och utanför planen. På många viktiga poster är det tillförordnande tjänster vilket i dagligt språkbruk brukar betyda tillfällig. Det är många som hoppas att åtminstone tillförordnade sportchefen Tony Martinsson blir en mer permanent lösning. Allt annat vore mer eller mindre tjänstefel av styrelsen. Motsatsen till reaktiv är att vara proaktiv. Hoppas att vi får se mer av den varan. Att inte ersätta en skyttekung i vinterfönstret är för många obegripligt. Nu i sommar har vi till vår stora glädje fått in flera bra förstärkningar. Men det hade varit mycket bättre att ha en fullgod och välbalanserad trupp innan allsvenskan startade. Det finns många anledningar till att det blivit som det blivit men jag pekar på en, och man kan säga att ordspråket som man bäddar får man ligga passar bra in på var vi befinner oss just nu!

Spelarna på planen har också ett mycket stort ansvar oavsett vilket spelsystem och vilken tränare man har. Vi supportrar vill se lite mer fighting spirit och ett bra kroppsspråk där man peppar varandra och visar vägen. Tänk Ante Johansson så förstår ni vad jag menar! Att man springer för laget och visar att man vill ha bollen, och kämpar för att vinna tillbaka den när man inte har den. Allt det där skulle jag vilja se mycket mer av. När vi på redaktionen sammanställde genomsnittet för betygen så var det två spelare som var ”minst dåliga”. Jonathan Levi med snittet 2,7 och Linus Wahlqvist på 2:25. Detta var de två enda spelarna med ett snitt över 2,0 på en skala från 1-5. Är man bäst i laget får man 0,5 poäng extra i vår sammanställning. Det säger det mesta om hur prestationerna sett ut totalt sett nu i sommar.      

IFK Norrköping har den blå stjärnan på bröstet i stället för ett klubbmärke. Nu ska jag berätta något som inte alla kanske vet, vad stjärnan står för med sina fyra spetsar. De fyra spetsarna står för ihärdighet, färdighet, kraft och kamratskap. Nu tänker vi på att det ska vara vår ledstjärna både på och utanför planen. Det är vi alla tillsammans som är KAMRATERNA! Nu kämpar vi för att det vänder när just allsvenskan vänder eftersom det spelats 15 omgångar. Visa oss supportrar att det här går att vända börja gärna med att ta minst en poäng i Torskarnas stad Göteborg!

IHÄRDIGHET FÄRDIGHET KRAFT OCH KAMRATSKAP ÄR VÅR LEDSTJÄRNA

Fotnot: Vi gör ett undantag och lämnar ett öppet kommentatorsfält. Tänk på att hålla en god ton och visa ett gott kamratskap. Alla som bryter mot detta kommer ovillkorligen plockas bort!        
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2022-07-30 16:52:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås