Lagbanner
Guldfågeln Arena, Kalmar, 2023-05-28 15:00

Kalmar FF - IFK Norrköping

Kalmar FF - IFK Norrköping söndag 28 maj 15.00 på Guldfågeln arena
Kalmar FF spelar på Guldfågeln Arena och har tagit ett guld i Allsvenskan under 3% av deras 36 säsonger. IFK har tagit guld under 16% av deras 82 säsonger. Dock leder MFF där också med 25% av deras 87 säsonger.

Kalmar FF - IFK Norrköping söndag 28 maj 15.00 på Guldfågeln arena

De senaste matcherna, sedan 2017, på Guldfågeln Arena har slutat: 2-2, 1-2, 1-0, 0-2, 2-2, 1-2, vilket ger en favör till IFK, så varför inte fortsätta på den inslagna vägen. .

En av Glens idéer har ju varit att spelarna inte ska vara låsta till en position utan kunna spela på flera positioner. Det gör ju att skador kanske inte blir lika katastrofala som tidigare.
Det har ju också blivit lite mer musselaktigt med informationen inför matcherna, då Glen inte heller vill att motståndarna ska ha råkoll på hur IFK kommer att uppträda. Mot detta står dock hans förhoppning att få kontinuitet med laget för att bli så bra som möjligt. 

Kalmar FF är ju inte sämre än andra lag utan de har ju också en IFK alumni med i laget i form av Simon Skrabb. Inte nog med detta så har deras nye tränare Henrik Jensen tränat IFKs U17-lag under halvannat år. Dessutom så kommer han från samma klubb som Glen, FC Midtjylland och känner Glen väl, även om de inte kamperat ihop. .Detta gör ju att han troligtvis kan veta alldeles för mycket om IFK än vad som är nyttigt för IFK!

Om vi jämför vad de båda klubbarna presterat under de fem senaste åren i form av tabellplaceringar får vi följande resultat:
Kalmar:  7,  4,  6, 14 och 14 vilket ger ett snitt på 9
IFK:       4, 12, 7,    6 och  5, vilket ger ett snitt på 7 

Så båda lagen borde kunna komma på övre halvan av tabellen framemot omgång 30.  
I år har Kalmar spelat mot Malmö, b, 0-1, Göteborg, h, 2-0, Häcken, b, 3-1, Halmstad, h, 2-0, Varberg, b, 0-0, Sirius, h, 2-2, Djurgården, b, 1-3, BP, h, 1-3 och Värnamo, b, 1-0. Där sticker ju resultatet mot Häcken ut och ger mig lite negativa tankar för IFKs del. Mot lagen som även IFK har mött har Kalmar presterat siffermässigt bättre mot Malmö och  Göteborg. Medan IFK presterat bättre mot Varberg, medan de uppnått liknande resultat mot Sirius och Värnamo. Poängsnitt för båda lagen 1,40, jämnt även där.

Nu är det ju bortamatch för IFK, så om vi jämför Kalmars tabellrad för hemmamatcher får vi:
4 2 1 1 7-5 , där det endast är BP-matchen vars resultat blev lite oväntat.  Att IFK fick stryk av BP i sista träningsmatchen i våras var kanske inte så konstigt!? För IFK får vi motsvarande tabellrad för bortamatcher:
5 3 1 1 9-5 10. Där IFKs resultat, vid tiden för matcherna, sticker ut positivt mot AIK, Degerfors och Varberg. IFK har ett lite bättre poängsnitt på bortamatcherna, 2,00 mot hemmamatchernas 1,75 där Kalmar har 1,75 för hemmamatcherna mot 1,40 på sina bortamatcher. 

På spelarfronten har Kalmar förändrat laget enligt följande:
Nyförvärv: 
B:
Sebastian Nilsson och Rony Jansson uppflyttade till A-laget, Arvin Davoudi-Kia från Malmö FF och Elias Olsson tillbaka från lån Naestved.
MF: Saku Ylätupa från GIF Sundsvall, Robert Gojani från Silkeborg IF, och Arash Motaraghebjafarpour från Dalkurd FF.
F: Mileta Rajovic från Naestved, Isak Vidjeskog uppflyttad till A-laget och Deniz Hümmet från Caykur Rizespor, Turkiet. 

Förluster: 
B: Lukas Rhöse till Skövde AIK, Adnan Kojic, klubb ej klar och Johan Stenmark till Trelleborgs FF.
MF:Oliver Berg till Djurgårdens IF, Victor Backman till Örebro SK, Emaxwell Souza de Lima, till Chapecoense?????, Brasilien och Filip Sachpekidis till Levadiakos??, Grekland. 
F: Edvin Crona till Oskarshamns AIK på lån, Sebastian Nanasi till Malmö FF, efter lån och Papa Diouf till Brindisi, Italien. 
Flytten hem för Nanasi borde märkas hos Kalmar, även Papa Diouf och Oliver Bergs flyttar borde  märkas.
Denniz Hummet och Robert Gojani borde vara klara förstärkningar.
Från IFK har det inte kommit några direkta nyheter utan det blir nog en liknande trupp som senast, där troligtvis Andri Gudjohnsen får spela då pappan verkar vara i Norrköping för tillfället. 
IFK borde kunna få ett offensivare spel än mot Elfsborg, det kanske inte säger så mycket, men Kalmar kan inte vara lika bra som Elfsborg eller Malmö som IFK i princip blev utskåpade av. 
IFK har även presterat bra på bortaplan och Kalmar ju ett E22-derby, så till matchen på söndag åker det nog några busslaster supportrar! Extra cred till dem!

Discovery+ sänder som vanligt med början 14:45!
Exilsnokarna i Stockholm kör ett IFK-maraton, mellan 13 och 17, med både dam- och herrmatchen på Pitchers på Regeringsgatan 113. De öppnar 13:00, så vi missar kanske starten på dammatchen men ger oss inte förrän herrmatchen är slut!

Framåt Kamrater! 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2023-05-27 14:45:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås