Lagbanner
Guldfågeln Arena, Kalmar, 2024-05-16 19:00

Kalmar FF - IFK Norrköping

Kalmar FF - IFK Norrköping torsdag 16 maj 2024 19:00 på Guldfågelns arena
Nytt möte med Kalmar, så här såg det ut under förra årets match!

Kalmar FF - IFK Norrköping torsdag 16 maj 2024 19:00 på Guldfågelns arena

Det brukar nu för tiden ofta finnas någon eller några spelare eller tränare som varit aktiva i IFK. De tenderar också att sätta käppar i hjulen för IFK. Hos Kalmar återser vi Simon Skrabb!

1-5, 0-3,1-0.1-1, 4-2, 2-1, 2-6, 1-2
Matchraden sticker i år ut genom antalet släppta mål, 20 stycken! Unddr IFKs senaste sejour i Allsvenskan med start 2010, har IFK släppt in i genomsnitt 10 mål, efter 8 omgångar, som minst 7 och som flest 15 innan årets 20!. Någonting har gått fel! Det är OK att förlora mot bättre lag, men inte med utklassningssiffror!

Något är klart sämre i år, det kan givetvis bero på vilka lag man mött men det ser inte så bra ut!
Nu kommer det matcher mot lag som ligger på undre halvan av tabellen, så nu gäller det att börja leverera! I första hand mot Kalmar i veckan och sedan mot BP, Värnamo och Sirius innan EM uppehållet kommer under typ fem veckor.i huvudsakligen juni.

Kalmar på hemmaplan har inte alltid vunnits, raden för de senaste 6 matcherna ser ut så här:
6 3 1 2 9-7 10, alltså ett litet övertag för IFK. Oddsen säger att IFK vinner t säger att det blir oavgjort i 27%, vinst Även oddset för IFK-vinst ligger på 31% chans, oavgjort 27% och förlust 46% chans eller risk hur ni nu ser det! Så efter nästa omgång kommer IFK att ligga som bäst på en 7:e plats och sämst på en 14;e plats beroende på om resultaten gåt IFKs väg eller emot IFK.. 

Kalmar är tydligen sämre i år än vad de var efter 8 omgångar förra året då de låg 7:a. Alltså har båda lagen rasat 8 placeringar sedan förra året!

Omsättningen i laget har sett ut så här:

Följande spelare har lämnat:
MV: Ricardo Friedrich till  Malmö FF, Casper Andersson på lån till IFK Berga. 
B:Sebastian Nilsson till Oskarshamns AIK, David Olafsson till MKS Cracovia, Polen och Axel Lindahl till BK Häcken på lån.
MF: Nahom Girmai Netabay till Naestved BK,Isak Bjerkebo till Varbergs BOIS och Noah Shamoun till Randers.
F: Edvin Crona till FF Jaro,Finland, Saku Ylätupa till  FC Helsingör, på lån och Deniz Hümmet till Djurgårdens IF.

Följande spelare har tillkommit:
MV: Samuel Brolin från AIK
B: Alex Gersbach från Colorado Rapids, MLS USA,
MF: Abdussalam Magashy från AIK och Jonathan Ring från Jeju United, Sydkorea.
F: Dino Islamovic, Bosman.

Givetvis är det en tidigare IFK-are som är viktigast för Kalmar i år, Simon Skrabb..Han sänkte ju Elfsborg med en riktig rökare som jag inte tror Oscar Jansson hade tagit! Efter tre mål i cupmatherna fortsätter Jacob Trenskow att göra mål, nu har han gjort fyra till ett vardera mot Häcken, Sirius, GAIS och Mjällby!. Hoppas IFK har koll på honom.En annan intressant spelare att ha koll på för IFK är Dino Islamovic, som kommer från ett misslyckande i Sydkorea men har fått börja matchen mot Elfsborg och gjorde då mål direkt. Han gjorde även ett av målen mot Halmstad. Håll koll på honom också!

Kan Alm vända detta läge till något bättre? Om vi ser hur det gick för Janne Andersson 2014? 
2014 låg IFK på en 9:e plats med 11 poäng och -2 i målskillnad efter 8 omgångar, 8 poäng efter Malmö.
Motsvarande match i 9:e omgången förlorade IFK med 2 mål och åkte ner till en 10:e plats.med 11 poäng och -4 i målskillnad. Nu 11 poäng efter MFF. Jag förutsätter att Malmö vinner mot GAIS hemma så om Alm vill hänga på Jannes bravad så fårhan fixa en vinst mot Kalmar! 2014 var Jannes tredje år som tränare i IFK så Alm har ju några år på sig. När jag frågade honom om hans utsikter att stanna längre som tränare än de två tidigare tränarna och att det brukar ta några år innan en tränare leverera, så ställde han givetvis en motfråga om vad jag troode skulle hända om IFK hamnar i botten på tabellen i höst? 

Nuförväntar jag mig inte att IFK tar guld nästa år men hoppas att Alm åtminstone ser till att IFK inte åker ur utan hellre hamnar på övre tabellhalvan i höst.

Jag kan ju börja att hoppas på vinst mot Kalmar så får vi se!

Framåt Kamrater!

Matchen sänds på Discovery+ och TV4Play med början kvart i sju!

Jag högaktar också all supportrar som med buss eller bil åker ner till Kalmar för att stötta på plats!
 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2024-05-15 19:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås