Lagbanner
Bravida Arena, 2023-03-05 15:15

IFK Göteborg - IFK Norrköping

Kamratmöte väntar när gruppspelet ska avgöras
Ett kamratmöte väntar där mycket står på spel

Kamratmöte väntar när gruppspelet ska avgöras

Svenska cupens gruppspel går in i sista omgången och Grupp 7, som IFK Norrköping tillhör, är vidöppen och svårbedömd. Norrköping ligger etta med fyra inspelade poäng, men det går inte att spela för ett oavgjort resultat mot Göteborg med tanke på att precis vad som helst kan hända i och med att alla lag har möjlighet att stå som gruppsegrare efter omgångens slut.

Att Norrköping nu skulle ligga etta var inte vad man trodde när IFK låg under med 1-3 en bit in i andra halvlek mot Utsiktens BK i förra matchen. Men efter sena mål av Victor Lind och Jacob Ortmark slutade matchen 3-3 och hoppet lever i allra högsta grad om avancemang. Att spelet inte alls satt och att man släppte in tre mål på hemmaplan mot ett lag från Superettan gör att det finns en hel del frågetecken och funderingar inför avgörandet.
Göteborg däremot tappade sin ledning mot GAIS och förlorade till slut med 1-2, vilket skulle kunna tyda på att även de har en del saker att jobba på innan Allsvenskan drar igång. Men nu är det alltså viktig tävlingsmatch redan på söndag och båda lagen behöver gå in i matchen med planen om att de måste vinna. Det kan tänkas att det inte är något skönspel som prioriteras, det är resultatet som ska in!

IFK Norrköping har ju haft några skador på viktiga spelare och senast saknades ordinarie mittbackarna Anton Eriksson och Marco Lund samt rutinerade Ari Skulason. Just backlinjen är utsatt redan som det är, så just mittbackarna skulle behöva vara friska. Sist spelade Ssewankambo tillsammans med Oppeng, vilket fick anses som en nödlösning. Men enligt rapport från NT så har även mittfältaren Hellichius fått testa på mittbackspositionen på träning i veckan.
Senaste nytt är att Skulason verkar närmast att vara redo för match av den skadade trion. Samtliga har tränat nu i slutet av veckan, men Eriksson och Lund har inte deltagit fullt ut.
Noterbart är även att Ssewankambo och Oppeng båda har testat på positionen som defensiv mittfältare på träning. Vi är nog rätt många som har tyckt att en defensiv mittfältare skulle göra gott för IFK som i övrigt är väldigt offensiva på det centrala mittfältet.

En gissning över hur startelvan skulle kunna se ut blir följande:
Jansson
Eid – Lund - Ssewankambo – Kalley
Vito – Skulason – Traustason
Lind – Nyman - Sigurdsson


För Göteborgs del så inleddes gruppspelet med en vinst med 3-2 mot Utsiktens BK. Under den första halvleken skadade sig målvakten Pontus Dahlberg och kommer missa matchen mot Norrköping, samt ett antal veckor till framöver. Han ersattes av Adam Ingi Benediktsson, ung isländs målvakt som förra säsongen var utlånad till FC Trollhättan i division ett. 

Därefter förlorade de alltså mot GAIS med 1-2 och Göteborgs målskytt var nyförvärvet Adam Carlén. Men Carlén kommer inte heller vara med mot Norrköping för han drog på sig två gula och därmed rött kort i slutskedet av matchen.

Senaste startelvan:
Adam Ingi Benediktsson
Sebastian Ohlsson
Adam Carlén
Johan Bångsbo
Oscar Wendt
Gustav Svensson
Elias Hagen
Eman Markovic
Hussein Carneil
Gustaf Norlin
Suleiman Abdullahi


Matchen spelas på Bravida Arena, likt nästan alla andra matcher i den här gruppen.
Avsparkstid är klockan 15:15, söndag.
Domare är Granit Maqedonci, Göteborg.

Jonathan Hanell Didriksson2023-03-04 09:45:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås